Greatest Hits

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

Scrooge, czepiasz się szczegółów ;]
Teraz każda gwiazda,gwiazdka i artysta ma takie foty,od których aż zajeżdza fotoszopem,makijażem i błyskotkami.Kwestia przyzwyczajenia się.

Jeśli zespołowi to odpowiada to ok.
Dla Nas ważniejsze są ich dokonania a nie jaką odpicowali sesje.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Myślę, że naprawdę wyglądają w porządku. Wcale nie są przesłodzeni. Pasemka Richiego wcale nie rzucają się w oczy, nie są rażące. Jak dla mnie wyglądają bardzo w porządku ;)
DiamentowaDusza pisze:Teraz każda gwiazda,gwiazdka i artysta ma takie foty,od których aż zajeżdza fotoszopemi
Uważam, że obróbka, o której piszesz, nie jest wcale przesadzona. Może jedynie w zdjęciu opatrzonym numerem 3, które wykonane jest w studio. Tam widać ewidentnie ingerencję jakiegoś programu graficznego. Na reszcie fotografii nie dostrzegam tak strasznie powalających upiększeń czy udoskonaleń. To są naprawdę zwykłe fotografie zespołu.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Agata BJ pisze:Uważam, że obróbka, o której piszesz, nie jest wcale przesadzona.
Akurat przy tej sesji tego aż tak nie widać ale sesja wcześniejsza czyli do "The Circle" jest powalająca pod względem obróbki fotoszopa ;/
np: te foto gdzie chłopaki wyglądają grubo po 30 .
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Po pierwsze - nikt nie wie czy używanym do tego programem był Photoshop czy inny :P
Po drugie - owszem wyglądają młodo, chociażby ze względu na swoje fryzury. Tak nota bene - na tamtej sesji wypadli dużo bardziej "sweet" niż na tej nowej. Ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ingerencja grafika była również tutaj aż tak powalająca, że widzisz to od razu gołym okiem i tak strasznie Cię to razi.
Oczywiście jest to też kwestia gustów. Zdjęcie, które wstawiłaś mi również niekoniecznie się podoba, ale uważam, że nie można przesadzać w żadną ze stron ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Mrówka
It's My Life
It's My Life

Post autor: Mrówka »

Zdjęcia fajne są, chociaż na trzecim Jon wygląda nieco pedalsko.
Nie rozumiem co się tak czepiacie photoshopa (chociaż wątpię, czy do obróbki tych zdjęć używano akurat photoshopa, to chyba musiał być jakiś bardziej profesjonalny program) teraz każdy się upiększa na fotach. Trudno znaleźć kogoś, kto by tego nie robił ;)
Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać- na to potrzeba komputera.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Mrówka pisze:...chociaż wątpię, czy do obróbki tych zdjęć używano akurat photoshopa, to chyba musiał być jakiś bardziej profesjonalny program...
bardzo lubie jak na jakis temat wypowiadaja sie ludzie, ktorzy nie maja pojecia o nim. Watpisz czy uzywano PSa...bardzo ciekawe. Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski? Pozatym jaki inny program jest bardziej, jak Ty to mowisz "profesjonalny" do obrobki zdjec niz PS ?

Pozatym, ktos rzucil haslo ze na fotach jest duza PSa i sie zaczelo. Na tych fotach jest duzo obrobki? Ktos chyba zartuje. Jedyne co sie rzuca w oczy to kombinowane mordki chlopakow. Z tym ze:
po 1) na bank stosowane bylo odpowiednie oswietlenie i wszystkie gadzety z tym zwiazane. W szczegoly sie wglebiac nie bede, ale wierzcie ze to duzo zmienia
po2) mowicie tak jakbyscie nigdy nie widzieli ich twarzy z bliska na jakichs normalnych zdjeciach czy filmikach z YT. I oczywiscie nikt z was nie zauwazyl, ze kazdy jeden regularnie sie botoxuje lub uzywa innego gowna. Proponuje porownac ladnie naciagnieta sw33taŚn? buzke Jona z twarza wlasnego taty.

http://www.youtube.com/watch?v=5HYtpHHpsE0
polecam sie przyjrzec
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Student, ja nie wiem, ale w jakiś sposób z ust mi to wszystko wyjąłeś!

Fajnie pokomentować zdjęcia, ale ta wypowiedź o programach "bardziej profesjonalnych" to mnie powaliła... Proszę, poczytajcie przynajmniej na temat, na który chcecie się wypowiedzieć.
Tyle ode mnie, bo Student absolutnie wszystko już powiedział.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Co do mnie to raczej chodziło mi o sam pomysł na zdjęcia... poprzeglądajcie sobie np. sesje Stonsów... zdjęcia nie są ani przesłodzone, ani też jakieś brudne, hardrockowe, też są eleganccy, fajnie ubrani, ale jednocześnie wyczuwa się tą rock n rollową atmosferę, której ewidentnie brakuje na zdjęciach z BJ, jak dla mnie te sesje są po prostu w stylu boysbandów typu Take That, ale oczywiście co kto lubi. Jak to oglądam to odnoszę wrażenie, że chcą być piękniejsi i młodsi niż są w rzeczywistości, jest tak pięknie, kolorowo i idealnie, że aż chce się zwymiotować.

Diamentowa, jak zwykle pleciesz głupoty... wiem, że chcesz błysnąć ciętą ripostą, ale lepiej nie komentuj moich wypowiedzi bo znowu będziesz miała pretensja, że musiałem Cię wyśmiać ;]
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

studentmibm, rozumiem, ze mozna miec cos przeciwko botoksowi, ale wszystko jest dla ludzi..a jesli Jon chce wygladac ladnie, to niech sobie wygląda:) moj ojciec tez regularnie uzywa botoksu (jakies zmarszczki na czole - ogolnie beka), ale mnie wydaje sie to smieszne tylko dlatego ze to moj ojciec :P
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Scrooge pisze:Diamentowa, jak zwykle pleciesz głupoty... wiem, że chcesz błysnąć ciętą ripostą, ale lepiej nie komentuj moich wypowiedzi bo znowu będziesz miała pretensja, że musiałem Cię wyśmiać
Akurat twoja krytyka w ogóle mnie nie dotyka.A wypowiadać się mogę,nie musze wszystkiego 100% wiedzieć bo nie jestem mega znawczynią czy też fanatyczką Bon Jovi.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

kejt93bub pisze:studentmibm, rozumiem, ze mozna miec cos przeciwko botoksowi, ale wszystko jest dla ludzi..a jesli Jon chce wygladac ladnie, to niech sobie wygląda:)
akurat moim zdaniem ludzie stosujac te zabiegi oszpecaja sie.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

zależy jeszcze, o kim mówimy. ogolnie o ludziach - nie zgodzę się, mysle, ze niektorym może to nawet pomoc :P jesli tylko o jonie - ani mu to nie szkodzi, ani specjalnie nie upieksza...jest gwiazda, musi dobrze wyglądac, aby przecietny czlowiek chciał go oglądac. i teraz kwestia, za co cenią czlowieka :)
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Magia Bon Jovi- przynajmniej dla mnie... Gdzies zginela pomiedzy "Have A Nice Day" a "Lost Highway".... "The Circle" chwycilo na moment, moze na miesiac i wyladowalo na polce z napisem:" plyty przesluchane" :) Tyle... Na "GH" czekam, "WDYG?" nuce pod nosem i czesto sobie puszczam w ipodzie... I tyle rowniez... Zespol, ktory mnie inspirowal do zycia, grania i byl tlem prawie wszystkich wydarzen w moim zyciu, teraz... Jest tylko milym wspomnieniem i gosciem w moim sercu- juz nie calym zyciem- chociaz sentyment jest i pozostanie zawsze ( w koncu zagladam na strone i na forum codziennie- nawet jesli nie pisze). Brzmi to wszystko banalnie, ale uwierzcie mi... Fanem pozostalem... Ale juz nie lojalnym... Bo od zespolu, ktorego korzenie sa rockowe i ktory podkresla przynaleznosc do rocka, wymagam- jako sluchacz i fan wlasnie- ZNACZNIE wiecej... A to, co teraz slysze- jest nawet dobre, mile dla ucha... Na chwile... Na moment... A chyba nie o to chodzi...
Ostatnio zmieniony 9 października 2010, o 11:12 przez ROCKSTAR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Rockstar należy Ci sie browar ;)
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day