Oceny - What About Now?
Moderator: Mod's Team
Dodam jeszcze, że Army Of One to może nie plagiat jak powyższy przykład, ale piosenka BARDZO w stylu Florence And The Machine. Ponadto nie wiem jak dla Was, ale dla mnie wstęp do I'm with you zajeżdza mega Green Dayem
Także, wszystko bardzo wtórne, mamy płytę na zasadzie trochę od tego trochę od tamtego, może się uda powtórzyć sukces pierwowzoru... tandetny, nieudolny zlepek zapożyczeń od artystów będących na topie.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie, według mnie nie udało im się skopiować w tym momencie dla nich nieosiągalnego poziomu artyzmu (Coldplay nie jest dla mnie muzycznym guru), a że są zbyt popularni bali się dosłownie zerżnąćTomker pisze:Coldplaya niestety (albo stety) nigdy nie słuchałem więc nie czuję żadnego podobieństwa - jest też coś jak z matchbox?

[ Dodano: 2013-03-08, 23:24 ]
a'propos I'm With You - zapraszam do Mad World by Tears For FearsScrooge pisze:Ponadto nie wiem jak dla Was, ale dla mnie wstęp do I'm with you zajeżdza mega Green Dayem
http://www.youtube.com/watch?v=SFsHSHE-iJQ
tutaj w wersji Gary'ego Julesa
http://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4
nawet wers z "worn out faces, worn out places" jest podobny.
Ostatnio zmieniony 8 marca 2013, o 22:30 przez kejt93bub, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie coś tchnęło już gdy w miarę spodobała mi się Beautiful World, a przecież za disco-rockiem nie przepadam
Teraz wiem o co chodziło - pamiętacie cytat z filmu Rejs? :
"Proszę pana, ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
BW spodobał mi się przy 1-ym słuchaniu:D Przez reminiscencję!
"Proszę pana, ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Dla Ciebie 11/10Tomker pisze:Mnie coś tchnęło już gdy w miarę spodobała mi się Beautiful World, a przecież za disco-rockiem nie przepadam![]()
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Lekcje śpiewu i tak mu nie pomogą , bo brzmi mało interesującoKondZik pisze:Dokładniekikusia28 pisze:Eh wiedziałam ,że pozytywne wpisy to tylko wypadek przy pracy![]()
Dobrze, że jest geniusz Richie ze swoim mega wokalemMacie kochani dla kogo żyć
Chociaż umie się zebrać, iść na lekcje, napisać kilka kawałków, nagrać sobie same SENSOWNE gitary i obronić to na żywo.
Prezes zawiodłeś mnie !