Najgorsza płyta BJ

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

Najgorsza płyta BJ to:

Czas głosowania minął 28 stycznia 2014, o 14:03

1. Bon Jovi
0
Brak głosów
2. 7800
7
16%
3. Crush
3
7%
4. Bounce
1
2%
5. Have a Nice Day
1
2%
6. Lost Highway
7
16%
7. The Circle
6
14%
8. What About Now
18
42%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

medicineman90 pisze: Odniosę się jeszcze do tego co napisał sobol - AMEN!!!!!!!!!!
Dla mnie 7800F to album fantastyczny. Miks pozostawia trochę do życzenia ale sam album jest świetny! Hardest Part is the Night i Only Lonely to dla mnie top w muzyce rockowej pierwszej połowy lat '80. Może to nie leppardowa "Pyromania", ale też ukręca jajka przy samym tyłku :D
Już myślałem, że jestem nienormalny :PPP. A Pyromania leppsów to klasa sama w sobie. Obu płytek zaraz sobie posłucham hehe.
Ktoś użył argumentu, że LH też po wydaniu była znienawidzoną płytą, by z czasem zyskać. Owszem, zyskała - tyle tylko, by nie być najgorszym albumem, a taki jest temat w którym piszemy, prawda? :))
Nie był to mega skok jakościowy, po prost WAN przejęła pałeczkę pierwszeństwa jako największy gniot w historii Bon Jovi. Do wydania nowej płyty przez zespół pewnie nic w tym temacie się nie zmieni ;].
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

BJ i 7800 to moje ulubione albumy. kocham taki styl. Te riffy, solówki, jedne z najlepszych jakie Richie nagrał. do tego, te "high notes" Jona. Szkoda że już ich nie usłyszymy.
ps. Przy okazji circle tour. Jon złamał obietnice, mówiąc że będzie grał piosenki z dwóch pierwszych albumów.. z resztą, nie pierwszy raz pokazał gdzie ma swoich fanów.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
MarkSteel
I Believe
I Believe

Post autor: MarkSteel »

Tomker pisze: P.S. MarkSteel - masz może coś wspólnego ze "Steelową corp."?
maybe, maybe - zależy kto pyta? ;)
///

Odnośnie wyników ankiety...
Wygląda na to, że zdania na temat najgorszej płyty są podzielone. Ale jednomyślność też występuje :) Nikt za najgorszą płytę nie uważa ani debiutu, ani Bounce. Co mnie zadziwiło? Tyle samo negatywnych głosów na Crush co na Circle
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

teken020 pisze:BJ i 7800 to moje ulubione albumy. kocham taki styl. Te riffy, solówki, jedne z najlepszych jakie Richie nagrał. do tego, te "high notes" Jona. Szkoda że już ich nie usłyszymy.
ps. Przy okazji circle tour. Jon złamał obietnice, mówiąc że będzie grał piosenki z dwóch pierwszych albumów.. z resztą, nie pierwszy raz pokazał gdzie ma swoich fanów.
Bon Jovi - Roulette (Seattle 2010)
https://www.youtube.com/watch?v=SL0uFXl6knw

Bon Jovi - Get Ready - Anaheim 2/26/10
https://www.youtube.com/watch?v=qWQf-ES19no

BON JOVI,SHOT THROUGH THE HEART,HONOLULU,HAWAII
https://www.youtube.com/watch?v=qiR5TAgrU74

Bon Jovi - Only Lonely
https://www.youtube.com/watch?v=2pAeuVa-G2Q

Bon Jovi - "Tokyo Road" Live Feb 11 2010 Hawaii (akurat w moje urodziny ^ ^ :D )
https://www.youtube.com/watch?v=sh9ccFXBH6c

coś jeszcze? kto jak kto, ale Jon jest ostatnią osobą która ma gdzieś fanów, gdyby tak było nie wypruwałby z siebie strun głosowych tak dla zasady, i zanim coś napiszesz, to sprawdź czy masz racje
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

obiecał granie piosenek z tych albumów przez całą trasę. Słowa nie dotrzymał
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

teken020 pisze:obiecał granie piosenek z tych albumów przez całą trasę. Słowa nie dotrzymał
może nie na każdym koncercie, ale zagrali, i to sie liczy :P
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Co jak co, ale trasie Circle nie można nic zarzucić odnośnie jakości czy różnorodności. Moim zdaniem pod względem setlist była to najlepsza trasa BJ. Zresztą nie tylko pod tym względem. Obiecali zagrać piosenki z 2 pierwszych albumów? Zagrali. A czy zagrali przynajmniej raz na trasie BWC?
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2014, o 21:26 przez madm, łącznie zmieniany 1 raz.
It's my life!
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

madm pisze:Co jak co, ale trasie Circle nie można nic zarzucić odnośnie jakości czy różnorodności. Moim zdaniem pod wzdlędem setlist była to najlepsza trasa BJ. Zresztą nie tylko pod tym wzdlędem. Obiecali zagrać piosenki z 2 pierwszych albumów? Zagrali. A czy zagrali przynajmniej raz na trasie BWC?
moze w Europie by zagrali, ale bez Ryśka to bez sensu
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Din_Winter pisze:
madm pisze:Co jak co, ale trasie Circle nie można nic zarzucić odnośnie jakości czy różnorodności. Moim zdaniem pod wzdlędem setlist była to najlepsza trasa BJ. Zresztą nie tylko pod tym wzdlędem. Obiecali zagrać piosenki z 2 pierwszych albumów? Zagrali. A czy zagrali przynajmniej raz na trasie BWC?
moze w Europie by zagrali, ale bez Ryśka to bez sensu
Biznes ys biznes, skoro na trasie grali bez niego "Blood on Blood" , to myśle, że nie byłoby problemu z "Only Lonely" czy "Roulette". Nie patrząc na obecność, czy nie obecność Sambory - jeśli mieliby w planach granie swoich "oldies", to by je zagrali :)
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

nie głosuję :p bo to nie sprawiedliwe :P
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Dolkin

Post autor: Dolkin »

prezes1 pisze:Od Crush każda następna płyta w połowie jest świetna. Zdania nie zmieniłem i nie zmienię. ;) Oni mają problem tzw. 'syndromu połowy płyty' po prostu. :D
Tylko że kiedyś mieli tych piosenek sporo i może źle robili selekcję a teraz ile jest odrzutów/bonusów z 3 ostatnich płyt?
Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić Panie P. Dla mnie to mocno naciągana teoria. Bon Jovi - z wyjątkiem "New Jersey", "Crush" i... "Lost Highway" nagrywali i nagrywaja płyty cholernie nierówne. Niech przykładem będzie przełomowa "Slipppery When Wet". Kultowa, świetna ale zarazem NIERÓWNA. "These Days" to kolejny przykład chybionej tezy. To takie "By The Way" Red Hot Chili Peppers. Przeładowane, przynudzone i nierówne. Ostatnio słuchałem w podrózy... Usnąłem :D . "Keep The Faith" mógłby - jak dla mnie - ten przykład powtórzyć, tyle że album z 1992 jest zdecydowanie bardziej hałaśliwy i energetyczny. Płyta wydaje się WIĘKSZA w uszach. Ale to oczywiście kwestia gustu.
medicineman90 pisze:Odniosę się jeszcze do tego co napisał sobol - AMEN!!!!!!!!!!
Dla mnie 7800F to album fantastyczny. Miks pozostawia trochę do życzenia ale sam album jest świetny! Hardest Part is the Night i Only Lonely to dla mnie top w muzyce rockowej pierwszej połowy lat '80. Może to nie leppardowa "Pyromania", ale też ukręca jajka przy samym tyłku :D
Znowu co kto lubi ;) Osobiście wyżej cenię ówczesne dokonania Scorpions, Iron Maiden czy AC/DC. Oczywiście na moją opinię może wpływać ograniczenie ;) , które wynika z braku fascynacji takiego rodzaju graniem.

Na koniec. Dziwi mnie czemu w sondzie nie ma "płyt z taryfą ulgową". Dlatego bo tak? Trochę to wszystko monochroniczne. Niestety...
MarkSteel
I Believe
I Believe

Post autor: MarkSteel »

Dolkin pisze: Na koniec. Dziwi mnie czemu w sondzie nie ma "płyt z taryfą ulgową". Dlatego bo tak? Trochę to wszystko monochroniczne. Niestety...
? a konkretnie co autor miał na myśli? :D ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Dolkin pisze:Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić Panie P. Dla mnie to mocno naciągana teoria. Bon Jovi - z wyjątkiem "New Jersey", "Crush" i... "Lost Highway" nagrywali i nagrywaja płyty cholernie nierówne. Niech przykładem będzie przełomowa "Slipppery When Wet". Kultowa, świetna ale zarazem NIERÓWNA. "These Days" to kolejny przykład chybionej tezy. To takie "By The Way" Red Hot Chili Peppers. Przeładowane, przynudzone i nierówne. Ostatnio słuchałem w podrózy... Usnąłem :D . "Keep The Faith" mógłby - jak dla mnie - ten przykład powtórzyć, tyle że album z 1992 jest zdecydowanie bardziej hałaśliwy i energetyczny. Płyta wydaje się WIĘKSZA w uszach. Ale to oczywiście kwestia gustu.
Bardzo się cieszę. Nie każę się nikomu ze mną zgadzać. Wyraziłem swoją opinię, zdania nie zmienię, dyskutować nie będę. ;) Wszystko podsumowałeś ostatnim zdaniem. :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

MarkSteel pisze:
Tomker pisze: P.S. MarkSteel - masz może coś wspólnego ze "Steelową corp."?
maybe, maybe - zależy kto pyta? ;)
maybe? :D
powiedzmy, że może pyta "Longhaired" z sierpniowej integracyjnej impry ;)

[ Dodano: 2014-01-25, 17:42 ]
MarkSteel pisze:
Dolkin pisze: Na koniec. Dziwi mnie czemu w sondzie nie ma "płyt z taryfą ulgową". Dlatego bo tak? Trochę to wszystko monochroniczne. Niestety...
? a konkretnie co autor miał na myśli? :D ;)
Mark, Dolkin to spoko gość. Chodziło mu zapewne nie o "monochroniczne" tylko monochromatyczne ;)
Dolkin

Post autor: Dolkin »

Tomker pisze: Mark, Dolkin to spoko gość.
Mistrzu, cożem Ci uczynił? ;)
Tomker pisze: Chodziło mu zapewne nie o "monochroniczne" tylko monochromatyczne ;)
Hm, być może "monogamiczne"? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”