Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Ja się tego domyślałem, ale ja wiem kto od 2004 roku gra na gitarach w Bon Jovi zamiast Richiego Sambory. Na THINFS również ten sam gitarzysta który udawał że przestał grać na gitarze na rzecz klawiszy. Nawet nie wiem czy od początku zespołu Bon Jovi po cichu nie nagrywał na albumy gitar. To nasz David Bryan.
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=HhewYj4aPVo[/BBvideo]
P.S. Moja Ukochana i Córeczka zapoznały dziś nowy album. Bardzo im się podoba.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Mi się podoba po 1 przesłuchaniu bardziej niż Goodbye NY . Jest spokoDand pisze:Jak dla mnie po prostu "ok" :
Touch Of Grey
https://rutube.ru/video/f7cb653352f2b07 ... 8e87d2586/
Przypomina mi klimatem dema z Bounce
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
-
- Little Bit Of Soul
- Ulubiona płyta: circleWANcrush
Adrian pisze:Touch Of Grey już dziś
Wygląda na szybkiego rockera bazując po tekście, który chyba jest o Richie ;D
WOWWWW!!!monjovi pisze:Wow, póki co tekst jest świetny, faktycznie przywodzi na mysl jedno
Z początku myślałem, że chodzi o tekst o sytuacji przed wyborami w USA, ale po kometnarzach Adriana i monjovi DOPIERO klapki z oczu mi spadły i widze, że Jon extra przyje..ał temu upadłemu Samborze! Cha cha, bardzo dobrze, nasi górą!
Touch Of Grey jest rewelacyjny, John jak zwykle dał radę! Wiadomo, że nie oczekuję od niego kojelnego Always, wiec taka muzyka satysfakcjonuje mnie dogłębnie na maxa! I fragment z Hey Hey! O Phil X nie wspomnę, bo wiadomo, że to klasa i jego gitary są rewelacyjne i lepsze od dziadka Sambory
Pozdrawiam i dzięki za linki
-
- Little Bit Of Soul
- Ulubiona płyta: circleWANcrush
WOWWW!!! Nie zauważyłem wcześniej tego posta, istotnie klimatem gitary z Bourning Bridgers i This Housea są w tym stylu! Chyba masz rację, David mógł dużo nagrać gitary na ostatnich albumach! Celne spostrzeżenie!Bon Jovi pisze:Ja się tego domyślałem, ale ja wiem kto od 2004 roku gra na gitarach w Bon Jovi zamiast Richiego Sambory. Na THINFS również ten sam gitarzysta który udawał że przestał grać na gitarze na rzecz klawiszy. Nawet nie wiem czy od początku zespołu Bon Jovi po cichu nie nagrywał na albumy gitar. To nasz David Bryan.
A już szczególnie cudowna gitara z dzisiejszej premiery Touch of Grey! Podobny styl co prezentuje David
- ts
- It's My Life
- Ulubiona płyta: Crush
Wg mnie świetne lekkie brzmienie, po trzech przesłuchaniach możne nawet pierwsza piątka albumu dla mnieDand pisze:Touch Of Grey
https://rutube.ru/video/f7cb653352f2b07 ... 8e87d2586/
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Płytki dostępne już w Wiedniu:

Siedziba Universalu w Niemczech:

Zespół wystąpił we wtorek u Sterna w nowej konfiguracji scenicznej.
Ciekawe czy to jednorazowa zmiana, czy Shanks jest już oficjalnie (nawet na scenie) prawą ręką JBJ.

Siedziba Universalu w Niemczech:

Zespół wystąpił we wtorek u Sterna w nowej konfiguracji scenicznej.
Ciekawe czy to jednorazowa zmiana, czy Shanks jest już oficjalnie (nawet na scenie) prawą ręką JBJ.

- EVENo
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Jest sobota 29 października, godzina 21:00. Rozpoczynam swoją osobistą premierę albumu, trzymajcie kciuki.
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
- ts
- It's My Life
- Ulubiona płyta: Crush
Trzymam, jestem bardzo ciekawy Twojej opiniEVENo pisze:Jest sobota 29 października, godzina 21:00. Rozpoczynam swoją osobistą premierę albumu, trzymajcie kciuki.
Pomóżcie, gdzie można kupić w necie deluxa z 18 piosenkami, a nie tylko 17?
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Touch of grey - bardzo fajna piosenka, jeden z najlepszych bonusów, typowe mid-tempo BJ.
Czy niemieckie media markt i saturn prowadzą sprzedaż wysyłkową do Polski?
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Powrót do top ten na billboardzie z 1szym singlem:
http://sonicmag.com/bon-jovis-single-fe ... billboard/
http://sonicmag.com/bon-jovis-single-fe ... billboard/
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Raczej nie :/ Mi kumpel kupi i wyśleprezes1 pisze:Touch of grey - bardzo fajna piosenka, jeden z najlepszych bonusów, typowe mid-tempo BJ.
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Fajny artykuł Tico i Dawida. Ciekawie wypowiadają się o Ryśku i jego decyzji o odejściu. Bardzo entuzjastycznie opowiadają o starym stylu nagrywania płyty (wszyscy w studio razem).
http://www.antiheromagazine.com/intervi ... -bon-jovi/
Dawid:
You know, of course, we had some wonderful years with Richie, but if he wants to move on in his direction, it’s one of those things that you can’t avoid, and we carry on, because the premise of this record is, “This House Is Not For Sale” is the roots, and the fact that we’re still together and strong and love playing music together. it wasn’t our choice. You only can control yourself, and he just didn’t want to be here. So, that was his choice. And we decided to carry on.
Tico:
Just to add on, you know, the three-year period since the last record, I mean, the band itself also went through a lot of angst. Richie’s a brother with us for many years – not something you brush off. And, of course, time heals wounds, and music heals everything. So, at the end of the day, it’s not like we’re brushing them off, but it’s just something you must carry on in your life.
Inna ciekawostka od Tico:
To return to the guitarist Phil X, can you elaborate a little more on his role and creative impact to Bon Jovi. It was touched on a little previously.
Tico Torres: I mean, Phil’s a great guitar player, and you know, John Shanks played through the whole record, and Phil plays a couple of songs. But, both together, because they’re both so proficient, and this beautiful melody and sub-melodies going through, to be able to have the taste of not stepping on each other is – I mean, it’s pretty hip. I mean, because there’s no competition in that sense. It’s hard to find guys that are musical enough to be able to do that, and at the same time, be creative about it. So, it’s an absolute delight, of course. That’s being new, it also spurs on our creativity, working together. And that translates into new avenues of music and experimentation. So, it was very healthy and very enjoyable to record this record.
Dawid:
You know, of course, we had some wonderful years with Richie, but if he wants to move on in his direction, it’s one of those things that you can’t avoid, and we carry on, because the premise of this record is, “This House Is Not For Sale” is the roots, and the fact that we’re still together and strong and love playing music together. it wasn’t our choice. You only can control yourself, and he just didn’t want to be here. So, that was his choice. And we decided to carry on.
Tico:
Just to add on, you know, the three-year period since the last record, I mean, the band itself also went through a lot of angst. Richie’s a brother with us for many years – not something you brush off. And, of course, time heals wounds, and music heals everything. So, at the end of the day, it’s not like we’re brushing them off, but it’s just something you must carry on in your life.
Inna ciekawostka od Tico:
To return to the guitarist Phil X, can you elaborate a little more on his role and creative impact to Bon Jovi. It was touched on a little previously.
Tico Torres: I mean, Phil’s a great guitar player, and you know, John Shanks played through the whole record, and Phil plays a couple of songs. But, both together, because they’re both so proficient, and this beautiful melody and sub-melodies going through, to be able to have the taste of not stepping on each other is – I mean, it’s pretty hip. I mean, because there’s no competition in that sense. It’s hard to find guys that are musical enough to be able to do that, and at the same time, be creative about it. So, it’s an absolute delight, of course. That’s being new, it also spurs on our creativity, working together. And that translates into new avenues of music and experimentation. So, it was very healthy and very enjoyable to record this record.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- EVENo
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Jeśli chodzi o moje drugie i trzecie podejście do nowego albumu... cóż, nie jest dobrze.
Po drugim odsłuchu całego materiału jest gorzej - zgadzam się z opinią, że jednym uchem wpada, a drugim wypada. Cyrkiel był bardziej interesujący, a nawet gdy mam wybrać pojedyncze numery, które chcę posłuchać... no właśnie, tak naprawdę nie chcę tego robić. Wolę wrócić do czterech (tak, aż czterech!) piosenek z WAN, niż jakiejkolwiek z House'a. Nie jest dobrze.
Po drugim odsłuchu całego materiału jest gorzej - zgadzam się z opinią, że jednym uchem wpada, a drugim wypada. Cyrkiel był bardziej interesujący, a nawet gdy mam wybrać pojedyncze numery, które chcę posłuchać... no właśnie, tak naprawdę nie chcę tego robić. Wolę wrócić do czterech (tak, aż czterech!) piosenek z WAN, niż jakiejkolwiek z House'a. Nie jest dobrze.
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Adrian pisze:Fajny artykuł Tico i Dawida. Ciekawie wypowiadają się o Ryśku i jego decyzji o odejściu. Bardzo entuzjastycznie opowiadają o starym stylu nagrywania płyty (wszyscy w studio razem).
Ciekawe momenty, ale dla mnie najciekawszym newsem z całego wywiadu był ten, w którym zapytano czym będzie różnic się nowa trasa od poprzednich
How would this tour differ, and what would fans be able to catch on the forthcoming dates in terms of staging and visually?
David Bryan: Tico can be playing naked the entire – no.
Tico Torres: That’s David talking. That’s why I did that.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]