Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Edyta
It's My Life
It's My Life

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: Edyta »

A jak tak sobie czytam relację damneda i myślę, że akurat jemu , który widział koncert NA ŻYWO można uwierzyć, że pisze szczerze i obiektywnie. I że z głosem Jona nie jest tak tragicznie, jak wielu pewnie by chciało ;) No ale cóż, niektórzy są niereformowalni i dla nich na zawsze wyrocznią pozostaną filmiki z yt :D
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Proponuje skończyć rozwodzenie się nad wokalem Jona. Wszyscy przekonamy się kto ma rację podczas nadchodzącego streamu. Oczywiście pod warunkiem, że zagrają na nim utwory w których trzeba śpiewać a nie mruczeć ;)
It's my life!
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Chyba coś kiepściutko Bon Jovi przędzie... Zespół, a w zasadzie Jon, potrzebuje hita. Mający na YouTube gruuubo ponad 300 mln wyświetleń "It's My Life" jest nie do powtorzenia. "Always" coś koło 300 mln i "Prayer" nieco mniej...

"This House is not for Sale" natargał póki co niewiele ponad 3 mln wyświetleń... "Knockout"...jedyne 40 tys. Dla porownania... "Hardwired" Metalliki mimo iż utwór miał premiere długo po singlu BJ zdążyło już obejrzeć ponad 16 mln widzów... Drugi singiel -"Morh into flame" 6 mln...

Dobrze, że Jon nie wydaje swojego dzieła 18 października... Nie było by co zbierać...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jutro na Tidal pojawi się video do Knockout i jeśli dobrze zrozumiałem to nowy teledysk ma się pojawiać co czwartek do ...15 grudnia ale może na fb jest błąd i chodzi o listopad. Gdyby to nie był błąd to jakoś 10 teledysków by musieli nagrać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Lodynapatyku pisze:Chyba coś kiepściutko Bon Jovi przędzie... Zespół, a w zasadzie Jon, potrzebuje hita. Mający na YouTube gruuubo ponad 300 mln wyświetleń "It's My Life" jest nie do powtorzenia. "Always" coś koło 300 mln i "Prayer" nieco mniej...

"This House is not for Sale" natargał póki co niewiele ponad 3 mln wyświetleń... "Knockout"...jedyne 40 tys. Dla porownania... "Hardwired" Metalliki mimo iż utwór miał premiere długo po singlu BJ zdążyło już obejrzeć ponad 16 mln widzów... Drugi singiel -"Morh into flame" 6 mln...

Dobrze, że Jon nie wydaje swojego dzieła 18 października... Nie było by co zbierać...
Dużo agresji skierowanej do Bon Jovi w tym poście.
Na pewno uważasz sie aktualnie za fana tego zespołu? I jeśli nie to czy nie masz lepszych rzeczy do roboty niż wchodzenie na strone zespołu któremu życzysz źle?

A co do Mety to ostatni album BJ wydali rok temu, a Meta... To mocno wpływa na Hype. No ale czym jest 16 mln do 300 mln wyświetleń zrobionych w tydz Calvina i Rihanny?
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

A David Bryan pocina już na najnowszym, flagowym syntezatorze Yamahy Montage 88 ;)

Obrazek

Wcześniej był to Motif XS8
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Jakby ktoś miał namiary na nowy clip "Knockout" to poproszę :))

Jest https://www.youtube.com/watch?v=T3WY8cPUX2o
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Niestety umowa z Tidal powoduje,ze teledysk jest szybko usuwany z youtube. Gdyby ktos mial link z poza yt gdzie nie usuwają to niech sie podzieli.
Obrazek
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Teledysk jeszcze jest dostępnym pod tym linkiem co powyżej.
Niestety przeciętny... bez historii i z niedoróbkami. Jon dziwnie sztucznie śpiewa. Teledysk zbyt statyczny w stosunku do energii jaką niesie piosenka.
Mi się nie podoba.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

OK link jeszcze zdziała choć wydawało mi się,że już był usunięty. No nie ważne.

Teledysk niespecjalnie odkrywczy ale mi się podoba. Znaczy piosenka wraz z obrazem jeszcze bardziej mi się spodobała. Mi sie to super ogląda. Phil widać czuje się w zespole coraz pewniej a wraz z jego pewnością my też zyskamy bo widać,że facet ma sobą jeszcze wiele do zaoferowania. No i świetnie,że jest Hugh ale to już chyba teraz będzie norma.

No a Tidal potwierdza,że będzie "10 weeks, 10 videos". Promują album na całego.
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Obrazek
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Taki sobie. Najjaśniejszym punktem teledysku jest Mr X i jego gitara :D
Awatar użytkownika
mellono
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: od NY do DA

Post autor: mellono »

Dand pisze: Znaczy piosenka wraz z obrazem jeszcze bardziej mi się spodobała. Mi sie to super ogląda.
Zgadam się z tym, mam podobnie... Ponadto podoba mi się sposób na kręcenia i wpłacenia historii w utwór. Nie podobają mi się natomiast tylko niektóre ujęcia śpiewającego Jona, gdzie wygląda nieco sztucznie, ale za to te pokazane przez "kamerę przemysłową/ monitoring" są świetne :)
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

o_O
10 tygodni = 10 klipów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiedziałem, że obsuwa z terminem wydania płyty nie wynika tylko z chęci zdobycia nr1, ale i z chęci mocniejszego promowania albumu.
Wiadomo, ze klipy nie będą jakoś wysoko budżetowe, ale tn klip jakością niczym się nie różni od BWCan a jest wyższej klasy niż np Superman Tonight.

Oznacza to, że 11utwór nie będzie miały klipu. Mam nadzieję, że nie będzie to BATomorrow o_O
Chociaż hmmm moze do wszystkich nagrają a ten 1 gdzieś wydadza??

Ale jestem podekscytowany . Poznać kawałek Bon Jovi oglądając klip xD za za czasów IMLife!

A sam utwór musi dostać ode mnie kilka przesłuchań, ale na ten moment wyżej niż THINFSale ;D
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Gdyby ktoś z Was chciał darmowe konto w Tidal na 3 miesiące zamiast standardowego 1 miesiąca, to skorzystajcie z linka poniżej:

tidal.com/bonjovifans

Trzeba co prawda podać numer karty lub konta PayPal, ale przez 3 miesiące nic Wam z konta nie ma prawa zniknąć. Później będzie przypomnienie, że darmowy czas w serwisie się kończy, więc wystarczy wtedy nie przedłużać, lub płacić 20pln miesięcznie za dalszy stały dostęp. Nie chcę robić kryptoreklamy, ale wewnątrz jest sporo muzyki w bezstratnej jakości i ekskluzywne koncerty, dostępne tylko u nich. Myślę, że ten cały Tidal jest przyszłością cyfrowej muzyki, bo mają znacznie więcej do zaoferowania niż popularne Spotify. Przyszłotygodniowy stream z Nowego Jorku będzie transmitowany w jakości FULL HD z przepięknym dźwiękiem. Tak przynajmniej wyglądają ich wszystkie ostatnio udostępnione koncerty, więc ten promowany od kilku miesięcy nie może być wyjątkiem.
Ostatnio zmieniony 13 października 2016, o 19:08 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: EVENo »

Wstyd przyznać, ale Knockout jako piosenka zaczyna mi się podoba. Teledysk choć bez sensu, jest naprawdę dobrze zrobiony, tylko zespół w niektórych ujęciach wypada dosyć kiczowato. No i Phil naparzający na gitarze w kawałku, w którym tej gitary nie słychać - taki trochę Dieter Bohlen. Z resztą podstarzała reszta zespołu śpiewająca tego typu chórki również wygląda kompletnie niepoważnie.

No ale pomijając to wszystko, Knockout jest... dobrym utworem. Na tyle dobrym, że gdyby był w repertuarze, dajmy na to, Coldplay, dałby radę na listach przebojów.
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”