Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Ulubionymi piosenkami Nihala Arthanayake'a (przeprowadzał wywiad z Jonem) są piosenki: Scars on This Guitar, Real Love, i Living With The Ghost. Nawet się nie zdziwię jak Real Love będzie świetne, bo już tytuł dla mnie był dobry, a poza tym wiemy jakie perełki BJ w przeszłości wrzucali w bonusach.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Generalnie przeprowadzający wywiad brzmiał jakby szczerze był zachwycony tym albumem. Mówił że jest świeży, pełny emocji w każdej nucie, głęboki i kilka razy powtórzył "Amazing". I chyba przyznał że nie lubił jakoś wcześniejszych dokonań. Słyszał na albumie wpływ The Killers i nawet BATommorow brzmiało mu jakby wyszło spod ręki C.Harrisa.
Jon kolejny raz potwierdził że rok dopracowywał album i nagrywając klipy czuł znaczenie każdej linijki którą śpiewał.
Jon kolejny raz potwierdził że rok dopracowywał album i nagrywając klipy czuł znaczenie każdej linijki którą śpiewał.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dodałbym że był pod wrażeniem świeżości Born Again TommorowSmolek pisze:Ulubionymi piosenkami Nihala Arthanayake'a (przeprowadzał wywiad z Jonem) są piosenki: Scars on This Guitar, Real Love, i Living With The Ghost. Nawet się nie zdziwię jak Real Love będzie świetne, bo już tytuł dla mnie był dobry, a poza tym wiemy jakie perełki BJ w przeszłości wrzucali w bonusach.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ale ten Nihal ma w swoim życiorysie mocną drogę hip-hopową więc nie wiem czy jego reakcja to coś miarodajnego. Ja tam nie sugeruję się opiniami gościa, którego kompletnie nie znam, o którego istnieniu się dowiedziałem dziś.
Jeśli ktoś jest hiphopowcem i DJem, lubi Calvina Harrisa ( też dziś się dowiedziałem o kimś takim ) i podnieca się świeżością BATommorow to mnie to martwi.
Jeśli ktoś jest hiphopowcem i DJem, lubi Calvina Harrisa ( też dziś się dowiedziałem o kimś takim ) i podnieca się świeżością BATommorow to mnie to martwi.

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Płytką zachwycają się ludzie z branży - J.Elliott i ludzie którzy BJ nie lubili jak ten rozmówca. Dla mnie to dobry sygnał. A czy polubie/nie to zobaczymy niebawem.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Labor of Love
10/10 za klimat, kapitalną gitarę, której jeszcze w nagraniach BJ nie słyszałem oraz epickie zakończenie. Może przydałaby się solówka, ale naprawdę jest bardzo dobrze...
10/10 za klimat, kapitalną gitarę, której jeszcze w nagraniach BJ nie słyszałem oraz epickie zakończenie. Może przydałaby się solówka, ale naprawdę jest bardzo dobrze...
Ostatnio zmieniony 23 września 2016, o 15:36 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
- tribe94
- Keep The Faith
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
Oszalałbym jakby na albumie naprawdę nie było żadnych ballad, tylko silenie się na przebojowość jak w Knockout.
Właśnie na coś takiego czekałem na tej płycie!
Właśnie na coś takiego czekałem na tej płycie!
"Everybody's got their cross to bear these days..."
- mellono
- It's My Life
- Ulubiona płyta: od NY do DA
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
Well you know it's more that just a ride...
Bardzo mnie cieszy, że Jon jednak zdecydował się zamieścić balladę na albumie, bo "Burning Bridges" pokazał, że potrafi nagrać w BJ piosenki z duszą. Dlatego cieszy mnie, że przynajmniej jedna ballada - "Labor of Love" znalazła się na albumie. Jest świetna, z klimatem i duszą, świetnymi gitarami, i dobrym wokalem Jona. Na razie zdecydowany mój faworyt, z trzech utworów, które słyszeliśmy.
- ROCKSTAR
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ KTF TD
- Kontakt:
Alez Jon genialnie pod koniec podlapal wokalnie ten gitarowy temat... Niby nic, a jednak 
ok... nie bede ulegal jak zwykle hurraoptymizmowi, ale... przestrzenie- Fender Reverb? nie wiem...
Wiem, ze... cholera to brzmi dobrze -az za dobrze
To ja juz wole ballady w takim wydaniu od nich, niz tzw. "rockery" lat ostatnich
Wstepnie 7/10? Nie jest to top of the world, ale zdecydowania moj ulubiony kawalek a.d. 2016 w temacie BJ.
ok... nie bede ulegal jak zwykle hurraoptymizmowi, ale... przestrzenie- Fender Reverb? nie wiem...
Wiem, ze... cholera to brzmi dobrze -az za dobrze
To ja juz wole ballady w takim wydaniu od nich, niz tzw. "rockery" lat ostatnich
Wstepnie 7/10? Nie jest to top of the world, ale zdecydowania moj ulubiony kawalek a.d. 2016 w temacie BJ.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Dokładnie, gitarka wyjęta rodem z filmów Tarantino. Zastanawiam się jakby zabrzmiał ten utwór z Richiem... na pewno inaczej, lecz obawiam się, że bardziej jak coś co już słyszeliśmy. Sambora stety lub niestety porusza się w określonych ramach. Ta gitara brzmi inaczej, nie jak typowe Bon Jovi i jest to zaleta, a nie wada tego utworu.mellono pisze:gitara momentami jak wyjęta z klimatów Pulp Fiction
Świetne, nastrojowe, inne ....
Na pewno znajdzie się jeszcze coś ballado-podobnego. Dobra wiadomość jest taka, że album będzie różnorodny. Można rzec kawałek na każdą okazjęSmolek pisze:Dlatego cieszy mnie, że przynajmniej jedna ballada - "Labor of Love" znalazła się na albumie.
Ciekawe ile dostanie rocker pt. "Knockout"ROCKSTAR pisze: Wstepnie 7/10?
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
U mnie też ocena spada do 9/10. Czegoś mi brakuje, ale wciąż jest bardzo dobrze

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Cudowne ! Na to czekałam i dostałam, wiedziałam, że po Burning Bridges musimy dostać jakąś fantastyczną balladę, a jaki wokal, szok ! :O Bardzo przyjemny riff, wpadający w ucho, w gitarach czuć taką przestrzeń, nic tylko zamknąć oczy i się relaksować i produkcja na plus. Czekam niecierpliwie do północy na lepsza jakość ! 
Jest dobrze ! I już nawet disco bity i Calviny Kleiny czy inne Harrisy mnie nie wystraszą, bo tutaj słychać duszę !
Jest dobrze ! I już nawet disco bity i Calviny Kleiny czy inne Harrisy mnie nie wystraszą, bo tutaj słychać duszę !
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Czy za każdym razem jak wchodzę na forum musicie budzić we mnie skrajne emocje? Wczoraj byłem bliski usunięcia konta i zablokowania tej strony jakimś programem, bo przeczytałem słowa "Calvin" i "Harris" z jakieś siedem razy za dużo, a teraz kusicie, żebym sobie to puścił, bo chwalicie wniebogłosy.
Co to jest? Singiel? Czemu to już jest w necie? Chcę wiedzieć czy mogę to sobie bezkarnie puścić, bo sądząc po braku Nokautu w szerokich mediach, to już on był sporym falstartem (bo z tego co zrozumiałem dla BJ jest to takie dzieło sztuki, że tylko po zapłaceniu można to sobie odtworzyć). Z Laborem jest podobnie?
Co to jest? Singiel? Czemu to już jest w necie? Chcę wiedzieć czy mogę to sobie bezkarnie puścić, bo sądząc po braku Nokautu w szerokich mediach, to już on był sporym falstartem (bo z tego co zrozumiałem dla BJ jest to takie dzieło sztuki, że tylko po zapłaceniu można to sobie odtworzyć). Z Laborem jest podobnie?
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Jon cztery dni temu napisał ten Labor bo miał nadzieje że kupisz go i będziesz pisał że miesiąc temu zaczeli nagrywać i że już nagrali 3 utwory.Brand New EVENo pisze:Czy za każdym razem jak wchodzę na forum musicie budzić we mnie skrajne emocje? Wczoraj byłem bliski usunięcia konta i zablokowania tej strony jakimś programem, bo przeczytałem słowa "Calvin" i "Harris" z jakieś siedem razy za dużo, a teraz kusicie, żebym sobie to puścił, bo chwalicie wniebogłosy.
A tak na poważnie, posłuchaj i się podziel opinią. Dla mnie utwór BOMBA. Lepsze niż Lonely oraz Little City.
P.S. Miło Cie widziedzieć B N EVENo.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
- gnjovi
- I Believe
- Ulubiona płyta: New Jersey
Jestem zaintrygowany tym kawałkiem.Fajnie gitarka gra delikatnie, ale najbardziej mi się podoba ten klimacik i o dziwo Jon wypada naprawdę dobrze, ciekawie poprowadził ten utwór, jego wokal intryguje.Byłoby świetnie gdyby nie brak solówki!!!Dlaczego?!Nawet taka delikatna w tle lub wplatana w cały kawałek.A była duża szansa żeby ta balladka powalała na kolana, a tak jest tylko dobrze, chociaż w stosunku do Knockout to niebo a ziemia.
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT