Oceny - What About Now?
Moderator: Mod's Team
ja mam dziwny gust ;p i nie jestem przedstawicielem tego grania co np Sobol, czy inni typowi rockmani dawnych lat ;p więc moja opinia to się w sumie nie liczy :pkikusia28 pisze:O losie ! I jak po takich ocenach wytrzymać jeszcze tyle dniWszystko czego nie słuchałam ma 7, 8, 9 a nawet 10 ! Skoro Tobie się podoba to ja urodzę przy odsłuchiwaniu
-
- I Believe
Jak dla mnie album jako całość wypada rewelacyjnie. Dostałem dużo więcej niż oczekiwałem
Lekki w odbiorze i wiem, że często będę do niego wracał. Niech żyje nasz dyktator!
1. Because We Can 7/10
2. I'm With You 10/10
3. What About Now 7/10
4. Pictures of You 8/10
5. Amen 8/10
6. That’s What the Water Made Me 10/10
7. What’s Left of Me 9/10
8. Army of One 9/10
9. Thick as Thieves 8/10
10. Beautiful World 8/10
11. Room at the End of the World 5/10
12. The Fighter 6/10
13. These Two Hands 7/10
14. Into The Echo 8/10
1. Because We Can 7/10
2. I'm With You 10/10
3. What About Now 7/10
4. Pictures of You 8/10
5. Amen 8/10
8. Army of One 9/10
9. Thick as Thieves 8/10
10. Beautiful World 8/10
11. Room at the End of the World 5/10
12. The Fighter 6/10
13. These Two Hands 7/10
14. Into The Echo 8/10
Ostatnio zmieniony 7 marca 2013, o 22:09 przez Richie Pomora, łącznie zmieniany 2 razy.
To ja ostudzę nieco... Szału nie ma! Jest ciut przebojowo, całkiem popowo, wcale hardrockowo... Popowe przeboje "bez gitary" nawet gdy mają chwytliwe melodie, "mają szansę" bardzo szybko się znudzić i tak obstawiam, ale czy tak będzie z WAN zobaczymy.
Kilka utworów przekonuje mnie bardziej w wersji live, studyjne wersje wydaja mi się być ciut przearanżowane, wygładzone.
Totalnym nieporozumieniem jest dla mnie końcówka wersji deluxe: Not running, Old habbits ( i nawet Every Road - bo choć zasługuję na umieszczenie jako dodatek, to jednak niezbyt pasuje). zamiast wymienionej 3-ki wolałbym Into the echo
Pictures of you gdyby był zrobiony w czasach These days byłby ciekawym utworem, ma w sobie ciutke psychodelicznej nutki, jednak w obecnej produkcji nie przekonuje mnie do siebie, słodkie wygładzenie raczej nudzi... a szkoda bo słychać, że ma potencjał (podobnie lepszy od niego "Two hands"). Plusem jest solko gitary, zbyt krótkie niestety.
Całość płyty melodyjna (aż za), natomiast gitarowych wyczynów można szukać ze stetoskopem...
Porównując do ostatnich płyt BJ - po pierwszym przesłuchaniu jak dla mnie płyta mniej nudna niż Lost Highway i The Circle i to jest jakiś pozytyw
[ Dodano: 2013-03-06, 23:18 ]
[ Dodano: 2014-09-16, 22:46 ]
del
Kilka utworów przekonuje mnie bardziej w wersji live, studyjne wersje wydaja mi się być ciut przearanżowane, wygładzone.
Totalnym nieporozumieniem jest dla mnie końcówka wersji deluxe: Not running, Old habbits ( i nawet Every Road - bo choć zasługuję na umieszczenie jako dodatek, to jednak niezbyt pasuje). zamiast wymienionej 3-ki wolałbym Into the echo
Pictures of you gdyby był zrobiony w czasach These days byłby ciekawym utworem, ma w sobie ciutke psychodelicznej nutki, jednak w obecnej produkcji nie przekonuje mnie do siebie, słodkie wygładzenie raczej nudzi... a szkoda bo słychać, że ma potencjał (podobnie lepszy od niego "Two hands"). Plusem jest solko gitary, zbyt krótkie niestety.
Całość płyty melodyjna (aż za), natomiast gitarowych wyczynów można szukać ze stetoskopem...
Porównując do ostatnich płyt BJ - po pierwszym przesłuchaniu jak dla mnie płyta mniej nudna niż Lost Highway i The Circle i to jest jakiś pozytyw
[ Dodano: 2013-03-06, 23:18 ]
Richie a gdzie znalazłeś Echo?Richie Pomora pisze: 14. Into The Echo 8/10
[ Dodano: 2014-09-16, 22:46 ]
del
Ostatnio zmieniony 16 września 2014, o 20:46 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- I Believe
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Wstępna ocena: bardzo dobry. Jednokrotne przesłuchanie nie jest oczywiście podstawą do obiektywnej opinii ale póki co mogę powiedzieć, że bardzo mi się podoba. Proces intensywnego zapoznawania się będzie następował przez kilka najbliższych dni 
Aczkolwiek póki co moje faworytki to: Water, Pictures of you, Army i Beautiful World. Zaraz za nimi Room i (o dziwo!) Amen
Aczkolwiek póki co moje faworytki to: Water, Pictures of you, Army i Beautiful World. Zaraz za nimi Room i (o dziwo!) Amen
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Ogólnie - pozytywne rozczarowanie. Snippety ssą
Ostatni raz ich chyba słuchałem 
Po 2 odsłuchaniach oceny wyglądają tak:
1. Because We Can 8/10
2. I'm With You 9/10
3. What About Now 6/10
4. Pictures of You 10/10
5. Amen 8/10
8. Army of One 8/10
9. Thick as Thieves 9/10
10. Beautiful World 8/10
11. Room at the End of the World 6/10
12. The Fighter 7/10
13. These Two Hands 7/10
I like it, like it!
PS. Ale oceny nie zawierają w sobie oceny produkcji; ta ssie jeszcze bardziej niż snippety
Po 2 odsłuchaniach oceny wyglądają tak:
1. Because We Can 8/10
2. I'm With You 9/10
3. What About Now 6/10
4. Pictures of You 10/10
5. Amen 8/10
8. Army of One 8/10
9. Thick as Thieves 9/10
10. Beautiful World 8/10
11. Room at the End of the World 6/10
12. The Fighter 7/10
13. These Two Hands 7/10
I like it, like it!
PS. Ale oceny nie zawierają w sobie oceny produkcji; ta ssie jeszcze bardziej niż snippety
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Thick As Thieves naprawde ma świetny klimat... i ten fragment
' If I rob the bank, You wouldn't care, You'll sit on my lap, on electric chair... '
' If I rob the bank, You wouldn't care, You'll sit on my lap, on electric chair... '
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
co się nie podoba ogólnie zbytnio? Echo? Przecież nie słuchałem...?bartekbb23 pisze:po co Ci, i tak się nie podoba przecież ogólnie zbytnio ;pTomker pisze: ech a już mi narobiłeś nadzieję, że gdzieś też już jest![]()
![]()
[ Dodano: 2013-03-06, 23:36 ]
Ale ta "orkiestra", nie jest zbyt płaska, sztuczna? Może na oryginalnej płycie zabrzmi to lepiejdobek994 pisze:Thick As Thieves naprawde ma świetny klimat... i ten fragment
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
A ktoś da 11/10 lub 12/10?
hehe, album leci, oceniać to będę potem bez emocji...
jest dobrze ale brakuje 'pieprznięcia' i ognia...niektóre na plus, niektóre na minus w porównaniu do wersji live...
a o produkcji shanksa to można książkę napisać ' how to screw everything up'
hehe, album leci, oceniać to będę potem bez emocji...
jest dobrze ale brakuje 'pieprznięcia' i ognia...niektóre na plus, niektóre na minus w porównaniu do wersji live...
a o produkcji shanksa to można książkę napisać ' how to screw everything up'
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"