NAJSŁODSZA I NAJMNIEJ SŁODKA PŁYTA AMERYKANÓW Z NEW JERSEY

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Sam Bora

NAJSŁODSZA I NAJMNIEJ SŁODKA PŁYTA AMERYKANÓW Z NEW JERSEY

Post autor: Sam Bora »

Do założenia tematu skłonil mnie ostatni wątek w topicu "Oceny Lost Highway"

Moim zdaniem John Bongiovi i spółka nigdy nie nagrali płyty pozbawionej choćby odrobiny wazeliny i lukru, płyty bez choćby kszty słodyczy. Jakie są wasze opinie?
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Moim zdaniem nagrali, tyle że bez udziału Jona, a tytuł jej to Stranger In This Town. Oczywiście na siłę, znajdziemy i w niej jakieś słodkie akcenty, ale moim zdaniem ta produkcja odstaje od reszty pod tym względem.

Jeżeli chodzi o działalność Jona, to chyba album Blaze of Glory będzie najlepszym przykładem, ale ogólnie rzecz biorąc masz rację. W każdym albumie są jakieś przesłodkie ballady.. tak było zawsze i będzie. Taka jest natura naszych kompozytorów, a zwłaszcza Jona. Od zawsze odnosiło to sukces, więc nie spodziewałbym się zmian w tej kwestii. ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Cholera, zobaczyłem początek tematu i już myślałem że to Damned założył temat o kobietach... :D
Zgadzam się z Damned, te 2 solowe to jedyne rodzynki w cieście...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Najsłodsza? Hmm...trudno powiedzieć, ale ja bym powiedziała, że Bounce. Jako pierwsza przychodzi mi na myśl. Co prawda ma ona mocne kawałki, ale kojarzę ją głównie z piosenką All About Lovin' You - sama nie wiem dlaczego. Być może z tego powodu, że była ona singlem. Do tego Open All Night i już mamy słodkość jak trzeba :)
prezes1 pisze:Cholera, zobaczyłem początek tematu i już myślałem że to Damned założył temat o kobietach... :D
A nikt nie zabrania zakładać tematu o kobietach czy innych tego typu zjawiskach, oczywiście w dziale Hyde Park ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
EVENo

Post autor: EVENo »

Najsłodsza zdecydowanie What About Now, bo to płyta najbardziej popowa ze wszystkich, a dla mnie pop to po prostu słodycz. O Bounce i Lost Highway ciężej mi się wypowiedzieć, bo połowy piosenek nie słyszałem od wieków i nie wiem czy chcę sobie przypomnieć jak brzmią :P

Natomiast najmniej słodką trudno wybrać, bo faktycznie na każdej coś jest. Od She Don't Know Me, przez Without Love i In These Arms, po Kapitana Crasha i Because We Can. Chyba jednak postawię na These Days, gdzie nutkę słodyczy można odczuć przede wszystkim w If That's What It Takes.
Awatar użytkownika
Cleevleen
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Cleevleen »

Co do najsłodszej, u mnie sprawa przedstawia się podobnie jak u EVENo. Z racji rzadkiego słuchania 2 przedostatnich albumów tu postawię na WAN.

Najmniej słodka? Oczywiście, że na każdej było coś słodkiego, Jon w końcu nie pozwoliłby na brak choś jednej ballady i odrobiny lukru ;) Wydaje mi się, że najmniej w Slippery i These Days. W ich przypadku słodycz stanowi pewnego rodzaju mniejszość, a na reszcie zwykle moim zdaniem kołysze się w okolicach 50% zawartości.
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Najmniej słodka - zdecydowanie These Days.
Najsłodsza... ? Mam dylemat, ale postawie chyba na ich debiutancką płytę.
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

"Najsłodsza" to oczywiście WAN, a najmniej "słitaśna" to Stranger in this town. najmniej "słodka" z Jonem na wokalu to These Days
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”