Back To The Roots, czyli album złożony ze starych dem

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Back To The Roots, czyli album złożony ze starych dem

Post autor: Ricky Skywalker »

Żeby było jasne od początku - ten temat jest w 100% zabawą, a nadzieje na powstanie albumu, na którym zespół Bon Jovi umieściłby nagrane na nowo odrzuty ze starych płyt są na razie tylko pobożnym życzeniem - mającym na razie niewiele szans na spełnienie. Scorpions tworzą jednak aktualnie takie wydawnictwo i mam nadzieję, że spełni ono oczekiwania... może zatem kiedyś i Jon dojdzie do wniosku, że fajnie byłoby jeszcze raz nagrać coś z pazurem.

Zabawa polega na tym, by ułożyć płytę składającą się z 12 najlepszych niewydanych przez BJ utworów (włącznie z utworami Jona i Richiego). Preferowane byłyby kawałki, które NAPRAWDĘ nie doczekały się oficjalnego wydania - a zatem nie takie, które zostały oddane innym artystom (a było tego sporo!), wydane jako n'ty bonus na japońskiej edycji czy B-side na singlu. A już na pewno nie te, które pojawiły się na Box-secie "100,000,000 Bon Jovi Fans Can't Be Wrong"! Mam jednak świadomość, że nie wszyscy muszą być zorientowani szczególnie w materii B-side'ów, więc po prostu... ułóżcie płytę ze swoich ulubionych odrzutów :)

A zatem, oto moje "Back To The Roots":

1. Love Is War - wydane już jako B-side w erze TD, ale... jest to jeden z moich ulubionych kawałków BJ, więc nie wyobrażałbym sobie bez niego takiej płytki - no i to musiałby być pierwszy singiel! :D
2. Growing Up The Hard Way
3. River Of Love
4. Backdoor To Heaven
5. Love Hurts
6. The Sole Truth
7. Game Of The Heart
8. Nothing - wprawdzie to nagrał już Bo Bice, ale... jakoś mnie nie przekonuje, w przeciwieństwie do innych kawałków napisanych przez BJ i oddanych choćby Cher, Alice'owi Cooperowi czy Gorky Park...
9. Lonely Is The Night
10. Life's Too Short For Days Like These
11. Maybelline (Richie Sambora on vocals)
12. Never Enough - i w tym kawałku można by zrobić fajny jamming gitarowy na koniec płytki... ;)

A jaką tracklistę Wy byście ułożyli? :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Cadillac Man, We All Sleep Alone bym dodał póki co, a nad całością pomyślę później ;)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Moja tracklista wygląda tak(a płytkę kupowałem w Japonii): ;)

1. Love Is War
2. Borderline
3. Judgement Day
2. Growing Up The Hard Way
3. Now and Forever
4. Backdoor To Heaven
5. Love Hurts
6. Cadillac Man
7. Drive /JBJ/
8. Talk to Jesus /JBJ/
9. Lonely Is The Night
10. Life's Too Short For Days Like These
11. Midnite Rider(cover, Richie Sambora on vocals)
12. Drift Away - cover

13. Deep Cuts the Knife(hidden song)
14.We All Sleep Alone - Richie on vocals(Japanese bonus)
15.Does Anybody Really Fall in Love Anymore?(Japanese bonus)
:D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Damned pisze:Cadillac Man, We All Sleep Alone bym dodał póki co, a nad całością pomyślę później ;)
:piwo: 'Cadillac Man' jest genialne i byłaby to mocna pozycja również w mojej liście :)

1. Cadillac Man
2. Fighter For Love (Wiem, że musieliby to najpierw dopisać, ale Jezu, jak bym to chciała *-*)
3. Heart of America (Naprawdę nie wiem, czemu oni tego nie wykończyli...)
4. Backdoor to Heaven
5. Now And Forever
6. Borderline
7. Love Is War
8. Neurotica
9. I Talk To Jesus
10. Does Anybody Really Fall In Love Anymore - ja wiem, że miała to Cher i nawet zrobiła z tego hit, ale jak na moje i tak to sp... zepsuła i chcę to w oryginalnym i jedynym słusznym wykonaniu ;)

No i jeżeli wliczamy też covery to:
11. Drift Away
12. Lean On Me

I hmmm, sama kiedyś stwierdziłam, że za oddawanie potencjalnych hitów innym/upychanie ich po szafach należy się panom Złoty Osioł, ale jakbym tak miała wybrać 12 ulubionych to mam problem... xD Chyba znam za mało demówek xD
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”