Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

bartekbb23 pisze: CHOLERNIE ŻAŁUJĘ, ŻE WCZEŚNIEJ SŁYSZAŁEM WYKONANIA LIVE I SNIPPETY.

Trafili we mnie tym albumem, żal żal żal, że to nie było pierwsze przesłuchanie a materiał znałem. Był by jak błyskawica wtedy we mnie :PPP
A nie mówiłem? Bo jak dinozaury mówią, to trzeba słuchać :) :
"Ostatni będą pierwszymi" i "Good things come to those who WAIT" :)

Przyznam, że nawet specjalnie nie czytam Waszych wrażeń z konkretnych piosenek, żeby się potem za bardzo nie sugerować. Tak samo omijałem komentarze po wersjach live i snippetach. Tych na JT też zresztą. Dla mnie ta płyta to jedna wielka nieodkryta wyspa. Nawet nie wiem, które to ballady a które szybkie. Nic kompletnie. I o to chodziło :)

Po niewypale jakim jest BWC może być tylko lepiej. Ja spokojnie czekam na płytę w ręku. Taka chwila się zdarza tylko raz na kilka lat. Uwielbiam ją i to wyczekiwanie na nią.............To nie będzie błyskawica. Jak zawsze będzie to mega burza z piorunami i gradobiciem :)
Ostatnio zmieniony 7 marca 2013, o 00:38 przez Kuba80BJ, łącznie zmieniany 1 raz.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Kuba80BJ pisze: Taka chwila się zdarza tylko raz na kilka lat. Uwielbiam ją i to wyczekiwanie na nią.............
Masz rację :)) Ja chyba za czasów TD tak namiętnie jak teraz oczekiwałam na nową płytę BJ. No ,ale to były początki , więc nie ma nawet co porównywać .

Ej jakie dinozaury?! ;)
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

kikusia28 pisze:Ej jakie dinozaury?! ;)
Eeeeeee.....noooooo......zapomniałem. To pewnie ze starości ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

bartekbb23 pisze:chuj z tymi co im się nie podoba, ja jestem jak narkoman na głodzie, nie wiem czy pójdę spać, tyle tu energi w tych kawałkach, że nie wyrabiam.
11/10

Ja miałem sobie posłuchać jeszcze tyko raz, a słucham i słucham, i skończyć ne mogę. :D
Dwayne1890
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Dwayne1890 »

Smolek pisze:
bartekbb23 pisze:chuj z tymi co im się nie podoba, ja jestem jak narkoman na głodzie, nie wiem czy pójdę spać, tyle tu energi w tych kawałkach, że nie wyrabiam.
11/10

Ja miałem sobie posłuchać jeszcze tyko raz, a słucham i słucham, i skończyć ne mogę. :D
Ja też słucham :D I ch*j :D
Zapraszam na blog filmowy inne niż wszystkie:
http://polfilmempoljajem.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Ludzie, nie macie pojęcia, jak przyjemnie czyta się Wasze wypowiedzi zwłaszcza z rana i do tego w momencie, kiedy ze wszystkim się zgadzam. Proces męczenia ( :D ) WAN wciąż u mnie w toku, pierwszy zachwyt wciąż trwa :)
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Post autor: wiki525 »

O mam całkiem tak samo:) Siedzę sobie przy kompie przed szkołą i słucham BWC, super co nie???
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

nie ma to jak sobie poprawić humor z rana :D energia hehe. Co by wam blondasek nie dał to i tak bedziecie sikac po majtach.
Ostatnio zmieniony 7 marca 2013, o 07:04 przez studentmibm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Oooo płytka na sniadanie i dobry poczatek dnia :)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Usta w kubły na moment! Wielka proroczka z rodu, którego nazwy wymawiać nie jesteście godzien, mówi Wam, że jutro... już jutro... JUTRO!!!
... możemy oczekiwać przecieków w internecie :lol:
Nie spodziewaliście się, co? Ha! :cfaniak:
Siedzę sobie przy kompie przed szkołą i słucham BWC, super co nie???
Współczuję przymusu pójścia do szkoły, i przymusu słuchania BWC ;d
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

No to ja :p

na początku przyznam, że jak na przodującego hejtera tego forum przystało już przed odsłucham całości pomarudziłem sobie, że płyta na 100% nie będzie w moim mniemaniu wybitna, co najwyżej kolejny średniak... w "głębi duszy" liczyłem, że dostanę kolejny The Circle, czyli płytę, która nie jest dla mnie wybitna, ale którą lubię od czasu do czasu przesłuchać, tak po prostu jako uprzyjemniacz w tle.

Wczorajszy wieczór, link od Ricka na FB, ściągam, odpalam... i totalna załamka, odsłuchu dokonałem w kuchni ;p przy barku siedział kumpel, po 2 piosence komentarz - "brzmi to jak emo dla 14 latków", około 4 piosenki przyszła moja dziewczyna ze słuchawkami - "czy wszyscy musimy tego słuchać?"... taka anegdotka, ale wróćmy do oceny płyty. Przyznam szczerze, że połowy piosenek nie byłem w stanie wczoraj odsłuchać w całości, wbrew moim nadziejom, a raczej ku szczeremu przerażeniu po raz pierwszy w życiu nie byłem w stanie przesłuchać płyty mojego chyba jednak nadal mimo wszystko ulubionego zespołu (albo przynajmniej tego, który darzę największa sympatią). Dzisiaj rano postanowiłem dać WAN drugą szansę, zmusiłem się i przesłuchałem w całości. Wrażenia nieco lepsze niż wczoraj, ale nadal są piosenki, których przesłuchanie w całości było dla mnie prawdziwą męczarnią... Płyta jak dla mnie bardzo nie równa bo z jednej strony po raz pierwszy piosenki, których po prostu nie da się słuchać, z drugiej kilka perełek zawyżających ocenę. Nie potrafiłbym tej płyty porównać z innymi po 2000, bo z jednej strony są piosenki bijące na głowę wszystko z HAND i Bounce, a z drugiej takie gó**a jakich nigdy nie spodziewałem się doświadczyć od BJ. Moje oceny:

BWC 4/10 - wszystko już o tej piosence chyba zostało powiedziane
I'm with you 7/10 - jeden z nielicznych jasnych punktów tej płyty
What about now 6/10 - typowy dla "nowego" BJ utwór
Pictures of you 3/10 - no i zaczyna się dramat...
Amen 3/10 - ... i wciąż trwa
Water 7/10 - przeciętniaku i 2 trupach w końcu coś żywego, doznania z poprzednich 3 kawałków być może zawyżają ocenę tego ;)
Left Of Me 6/10 - kolejny średniak
Army 9/10 - jedyna piosenka na tej płycie, która mi się szczerze podoba, ja na prawdę nie oczekuję od BJ hard rocka, nie oczekuję nawet rocka, może być pop, ale dobry, z pomysłem, fajnie nagrany... gdyby reszta płyty spełniałą ten warunek to byłbym szczęśliwy.

No i ostatnie 5 piosenek... od nudy i przeciętności przechodzimy w coraz gorszy dramat, po Army mogę zakończyć odsłuch tej płyty.

Thieves 5/10
Beautiful World 4/10
Room 5/10
Fighter 2/10
2 Hands 3/10

Podsumowując raczej już nie przesłucham tej płyty w całości... trafi na półkę szybciej niż myślałem i będzie to chyba jedyna płyta BJ, do której nie będę wracał. Co jakiś czas przesłuchuję w całości każdą z płyt, ale ta po prostu jako jedyna sprawia, że się męczę. Zostawię sobie w itunsie 5-6 kawałków reszta out.

Tak to wygląda u mnie :)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

misstwisted pisze:Usta w kubły na moment! Wielka proroczka z rodu, którego nazwy wymawiać nie jesteście godzien, mówi Wam, że jutro... już jutro... JUTRO!!!
... możemy oczekiwać przecieków w internecie :lol:
Nie spodziewaliście się, co? Ha! :cfaniak:
Siedzę sobie przy kompie przed szkołą i słucham BWC, super co nie???
Współczuję przymusu pójścia do szkoły, i przymusu słuchania BWC ;d
Ale przecieków czego? Wszystko, poza Into The Echo, już jest :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Oceny z JT jak na razie:

10 - Amazing 1 2.22%
9 - Great 5 11.11%
8 - Pretty good 20 44.44%
7 - Good 7 15.56%
6 - Decent 5 11.11%
5 - Passable : 1 2.22%
|4 - Not good 2 4.44%
3 - Bad 1 2.22%
2 - Garbage with potential 2 4.44%
1 - Utter garbage 1 2.22%

20 głosów na 8 i 7 głosów na 7. Nawet na JT docenili płytę, wiec coś w tym jest. :)
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Smolek pisze:Oceny z JT jak na razie:

10 - Amazing 1 2.22%
9 - Great 5 11.11%
8 - Pretty good 20 44.44%
7 - Good 7 15.56%
6 - Decent 5 11.11%
5 - Passable : 1 2.22%
|4 - Not good 2 4.44%
3 - Bad 1 2.22%
2 - Garbage with potential 2 4.44%
1 - Utter garbage 1 2.22%

20 głosów na 8 i 7 głosów na 7. Nawet na JT docenili płytę, wiec coś w tym jest. :)
Jeżeli wysuwasz takie wnioski na podstawie 40 paru głosów... to gratuluję. Poczekałbym do jakiegoś w miarę rozsądnego pod względem ich ilości momentu.
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Ode mnie! Na goraco ( i pewnie to wszystko bedzie sie zmieniac na przelomie tygodni/miesiecy/lat)

1. Because We Can 5/10: po tych kilku tygodniac i teraz; kontrastujac to z cala plyta- jeden z najslabszych utwor z tego calego materialu.. ale wychodzi na to ze to najwiekszy od czasow Its My Life? :P

2. I’m With You 6/10: przypomina to wszystko troche Two Story Town, moze Ugly. Fajne- ale tylko “fajne”. Nie widze nic szczegolnego... Solo Ryska- daje rade!

3. What About Now 6/10: utwor tytulowy, ktory... brzmi dosc... nijako... Chyba spodziewalem sie czego wiecej?

4. Pictures of You 8/10: zwrotki I pre- chorusy i te nieopisana “slodkosc” melodii…

5. Amen 10/10- czekalem na taka ballade od BJ wiecej niz dekade… Epicki final… Dla mnie... Cos wiecej...

6. That’s What The Water Made Me 3/10 - no sorry.. tutaj NA PLASTERKI :PPP ! Piosenka-tlo…

7. What’s left for me 3/10- na plasterki part 2- takiej pustej i syfiastej powtorki z rozrywki to ja nie chce… :P

8. Army Of One 7/10: troche rozczarowanie… Jakby z poduszki elektrycznej uszlo powietrze… Ale uwielbiam to krotkie solo Ryska :)

9. Thick As Thieves 10/10: prze-pie-kne!!!!!!!!!!! Tyle… I znowu solo Ryska.. Proste? Za bardzo melodyjne? Mnie to lapie za serce.. Ze banal? Szczerze… nie dbam o to…

10. Beautiful World 10/10- czego brak? No tylko mocniejszych guitar !! !! Ale za utwor i za ten typowy refren, jakich od nich zawsze oczekuje… i za ta pulsujaca linia basu :)

11. Room At The End Of The World 10/10: acha? Prawda? I sam nie wiem dlaczego tak wysoko... Ale plyne z tym utworem coraz bardziej… I te Ryskowe backround’owe gitary…

12. The Fighter 5/10: nie wiem.. jakos nie…

13. With This Two Hands 7/10: za zwrotki i ponownie ( hehehe) solo Ryska :) Lubie czasami ten minimalizm Sambory, budowany ne emocjach tylko- mniej na wirtuozerii.

14. Not Running Anymore 8/10: bo tak :)

15. Old Habits Die Hard. 5/10: patrz→ The Fighter :P

Tyle ode mnie, po nieprzespanej nocy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”