Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

PREMIERA JEST DOPIERO W PONIEDZIAŁEK !!! :cisza:
Dwayne1890
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Dwayne1890 »

kikusia28 pisze:PREMIERA JEST DOPIERO W PONIEDZIAŁEK !!! :cisza:
Ściśle w piątek :P Ale jeśli się kierować premierą polską, to racja :D Ja na pewno odwiedzę empik/media markt. Ale no...już można słuchać noooo :D
Zapraszam na blog filmowy inne niż wszystkie:
http://polfilmempoljajem.blogspot.com/
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale i tak najbardziej najbardziej na świecie z całego albumu ciekawi mnie Pictures Of You. Naprawdę zbiera bardzo dobre opinie
Dwayne1890
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Dwayne1890 »

Pictures Of You wyróżnia się świetną dynamiką i fajną aranżacją. Bardzo udany numer.
Zapraszam na blog filmowy inne niż wszystkie:
http://polfilmempoljajem.blogspot.com/
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

A na jovitalku ogólnie pojazd, że cały album to plagiat... no coś w tym jest jeśli chodzi o melodie, ale trudno ;p
Richie Pomora
I Believe
I Believe

Post autor: Richie Pomora »

Idę spać :) Dobranoc wszystkim. Album rewelacja i tyle. AMEN :)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Pictures jest świetne! Melodia, cała kompozycja, aż się człowiek sam do siebie cieszy, dobre gitary przejścia extra, zaskakuje, ah i rytm robi napiecie :D:P od razu to był mój faworyt nawet po snnipecie, i się nie zawiodłam ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Jeśli chodzi o oceny na JT, nie jest źle. ;) dwie 9, siedem 8, jedna 7, dwie 6, i po jednej 1 i 2. ;) Wiec nie jest źle. ;) A ja słucham sobie po raz kolejny płytę. ;)
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Ok, podszedłem do tej płyty jak do nowego tworu. Odstawiłem to co wiedziałem o Bon Jovi na bok, skupiłem się generalnie na swoim guście muzycznym, nie konkretnie na tym co mi się podoba w BJ.

Po pierwsze - moje oceny są za piosenki czyli za pomysł (melodia, zwrotka, refren, ew solo) i tekst. Niektóre dostały więcej lub mniej bo np. miały dobry tekst ale sama piosenka była do bani lub piosenka była mega a tekst był do bani. Są też takie które mają po prostu coś w sobie lub tego nie mają ;)

Po drugie - CAŁY ALBUM to jedna wielka kredka - śmierdzi autotunem tak, że nie da się oddychać. Brakuje prawie "surowych" kawałków, wszystko jest przeprodukowane. Dlatego daje całemu albumowi ocenę w dół, bo w końcu oceniami płytę jako całość.

Po trzecie - fakt, w niektórych jest za dużo "disco" :/ Brakuje mi kawałków z pie*dolnięciem, gdzie gitary zagłuszają wokal ;) Aczkolwie te "disco" kawałki wpadają w ucho (przynajmniej niektóre) za co odpowiednio na plus lub na minus ;)

No to jedziemy:

1. Because We Can 4/10
2. I'm with you 5/10
3. What about now 5/10
4. Pictures 5/10
5. Ejmen 7/10
6. Water 8/10
7. What's left 9/10
8. Army of one 9/10 (ciarki na refrenie :o )
9. Thieves 7/10
10. World 10/10
11. Room 6/10
12. Fighter 7/10
13. Two hands 8/10

Generalnie tekstowo bardzo dobra płyta ;) Produkcyjnie tragiczna. Mimo wszystko jestem pozytywnie zaskoczony, choć pewnie za rok o tej płycie zapomnę, to odstawiając na bok poprzednie dokonania BJ (wyzerowałem umysł) to płyta, jak na to co DZIŚ mamy na topie, jest nienajgorsza.

Obiecałem ocenę w dół za produkcję a więc:

Ocena: 7/10

Płyta z prodkucją:

Ocena: 6/10

Dupy nie urywa ale jest to coś "innego".

P.s. Biorąc porównanie z SWW, NJ, KTF czy TD to nie zostawiłbym tu suchej nitki :lol:
Ostatnio zmieniony 6 marca 2013, o 23:55 przez PePe, łącznie zmieniany 1 raz.
bartekbb23

PePe pisze:Po drugie - CAŁY ALBUM to jedna wielka kredka - śmierdzi autotunem tak, że nie da się oddychać. Brakuje prawie "surowych" kawałków, wszystko jest przeprodukowane. Dlatego daje całemu albumowi ocenę w dół, bo w końcu oceniami płytę jako całość.
No tak, ale pytanie, czy chcemy nosówek Jona, czy wolimy jednak pogodzić się z autotunem? Ja chyba wolę przeprodukowany album, niż słuchać męczenia się na tworze, który można było dopracować jakoś.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Podejrzewam ,że jak ktoś na ten album spojrzy mniej profesjonalnym okiem , jest zachwycony . Jeśli bardziej profesjonalnym :D może się do pewnych rzeczy doczepić . No ,ale tak już jest z ostatnimi płytami BJ. Tzn takie są czasy ...może tak
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Ale niektóre "disco-beaty" mnie niszczą, jak ten badziew po solo w Water ;/ Dafaq?....
bartekbb23

PePe pisze:Ale niektóre "disco-beaty" mnie niszczą, jak ten badziew po solo w Water ;/ Dafaq?....
I kolejne pytanie, czy wolimy 'disco-beaty' czy wolimy ' it's all right'? :D

Nie mam nic do obu :P
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:
PePe pisze:Ale niektóre "disco-beaty" mnie niszczą, jak ten badziew po solo w Water ;/ Dafaq?....
I kolejne pytanie, czy wolimy 'disco-beaty' czy wolimy ' it's all right'? :D

Nie mam nic do obu :P
Cholera od dziś zmieniam mojego Idola ! Z Adriana na Bartka :lol:
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

po 1 wysłuchaniu. podoba mi się im with you, minus tej piosenki to wygładzone gitary.
reszta piosenek nijaka. wszystko wygładzone, spłaszczone. Najbardziej zawodzi wokal Jona. On juz na albumie brzmi jak "live" a to nie dobrze <np. w BWC 2:50 i ten jęczący wokal Iam, Iam>
Refren w army of one, aż bije kiczem obecnego wieku. To samo w What's Left Of Me. te wieśniackie hej, hej + brzdąkające gitarka i odrazu w oczach mam jona, stającego na jakiejś farmie z kurami.
w amen tylko ten "górny" wokal zasługuje na uwagę.

Podsumowując. Niektóre piosenki "coś" tam w sobie mają. możliwe że po kilku przesłuchaniach ocena delikatnie się podniesie <choć na razie poza im with you, nic mi sie z tego albumu nie chce słuchać> więcej jak 5 to, to nie dostanie. Płyta mocna sezonowa. To taka ocena na gorąco. Jak za parę tygodni nic nie napiszę. to znaczy że jest to ocena finalna. <3/10>
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”