Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Takie pytanie do ludzi co słyszeli snippety. ;) Tylko raz je przesłuchaliście, słuchacie je co jakiś czas, może codziennie? Ja należę do tej trzeciej grupy. :P I tak powiem, że co do niektórych piosenek zmieniłem trochę zdanie, niż gdy usłyszałem je za pierwszym zdaniem. Mamy jak na razie dwie b. dobre solówki - w Army i I'm With You, które słyszeliśmy live, liczę przynajmniej na dobre solówki również w Pictures Of You, Beautiful World i With These Two Hands. ;)
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Słucham co jakiś czas, ale to mi nie wystarcza... codziennie sprawdzam czy nie ma już wycieku
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

prezes1 pisze:To nie są rozsądne argumenty?To jest śmieszne?
W zasadzie odnosiłem się tylko do wypowiedzi bezpośrednio dotyczących twórczości BJ, a nie kontraktów itp, ale... skoro już poruszyłeś temat.

Tak i nie. Z jednej strony patrząc pod kątem show biznesu jako takiego to fajne i interesujące ciekawostki. Z drugiej strony znowu domysły bo nikt z nas nie widział kontraktu BJ, a zważywszy na status tego zespołu na pewno nie jest on standardowy i typowy, śmiem twierdzić, że WSZYSTKO jest w nim możliwe... no i znowu są to tylko jakieś tam domysły, czy też przypuszczenia, choć oparte na znajomości jakiś tam ogólnych realiów. Przy czym wszystko dzieliłbym przez 2 bo z całym szacunkiem, ale nie sądzę, żeby prywatne doświadczenia Rockstara związane z nagrywanie w USA miały duże przełożenie na realia w jakich funkcjonuje taki gigant jak BJ, niby ta sama "amerika", ale 2 zupełnie inne światy :)

Generalnie zmierzam do tego, że wszystko co tu piszemy to tylko jakieś tam "wydaje mi się" bardziej lub mniej realne. Z tego względu nie ma się co napinać :)
Dwayne1890
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Dwayne1890 »

Smolek pisze:Takie pytanie do ludzi co słyszeli snippety. ;) Tylko raz je przesłuchaliście, słuchacie je co jakiś czas, może codziennie? Ja należę do tej trzeciej grupy. :P I tak powiem, że co do niektórych piosenek zmieniłem trochę zdanie, niż gdy usłyszałem je za pierwszym zdaniem. Mamy jak na razie dwie b. dobre solówki - w Army i I'm With You, które słyszeliśmy live, liczę przynajmniej na dobre solówki również w Pictures Of You, Beautiful World i With These Two Hands. ;)
Ja pierwszego dnia słuchałem po parę razy tego. Teraz odpuściłem bo chcę w jak najświeższy sposób odsłuchać całości. A odnosząc się do wypowiedzi powyżej, też każdego dnia sprawdzam czy nie ma wycieku. Niby kilka dni zostało tylko no ale...no ja chcę już :D
A co do jakości jaką przewiduję...Mi się te zaczątki po prostu podobają, jedne bardziej inne mniej. Ale bardzo mocno liczę na "I'm With You", "Army Of One" czy "Room At The End Of World". Świetnie zapowiada się też "Pictures Of You", czy "Beautiful Wordl". I tak szczerze Wam powiem. Nie jestem ekspertem od muzyki rockowej, nie rozbieram utworów na części pierwsze. Jestem z tej "prostej" grupy cieszącej się ogółem brzmienia. I ja tu słyszę, w snippetach, charakterystyczne coś dla tej grupy, coś co mnie porwało do zaopatrzenia się w całą dyskografię. Pewnie wpisuje się w nurt, znienawidzonej przez fanatyków starego brzmienia, grupy ludzi przez których "grają co grają, bo i tak się sprzedaje". Trudno, wolę się cieszyć niż narzekać, że to nie to co kiedyś. Jestem przez to szczęśliwszy a ewentualne frustracje na różne tematy wolę wylewać razem z wódą w gardło, niż klawką na forum. Bez obrazy dla nikogo ;)
Zapraszam na blog filmowy inne niż wszystkie:
http://polfilmempoljajem.blogspot.com/
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Tyle Wam powiem w temacie:

http://www.youtube.com/watch?v=6tJs8FUS7CQ

:D
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Dude, a cactus. Excellent!
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

so new album- "Cactus" ... :lol:

ja poproszę piosenkę o tym tytule i teledysk do niej :cfaniak:
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

a ja Wam powiem tak: Water już uwielbiam, natomiast posłuchać sobie w spokoju nie mogę, bo przychodzi wtedy mój 3-letni synek i krzyczy: "bikoz łiken!!!" - z naciskiem na "ŁI" - no i codziennie "muszę" z nim posłuchać BWC, skaczemy przy tym i jest impreza na maksa, a mały jest pewnie największym fanem tej piosenki na świecie:p.
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Widocznie piosenka została stworzona z myślą o najmłodszych :lol:
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Milla pisze:Widocznie piosenka została stworzona z myślą o najmłodszych :lol:
a widać to zwłaszcza w teledysku "Astrid" :D
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Jarek
I Believe
I Believe

Post autor: Jarek »

Dlatego wlasnie wydaje mi sie 'because we can' najblizsze z 'it's my life' pod wzgledem POPularnosci i przebojowosci od czasu wydania tego drugiego.
"..You can rule the whole world but it don't mean one damn thing.."
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ciekawe, czy ta piosenka byłaby tak często puszczana, gdyby BJ nie przyjeżdżali do Polski.
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Smolek pisze:Takie pytanie do ludzi co słyszeli snippety. ;) Tylko raz je przesłuchaliście, słuchacie je co jakiś czas, może codziennie?
W dniu ich wypuszczenia przesłuchałam chyba z 10 razy, ostatnio raczej do nich nie wracam. To wielokrotne przesłuchanie sprawiło, że na poszczególne kawałki nastawiłam się w określony sposób, teraz chcę poszekać aż będę miała szansę usłyszeć je w całości żeby to negatywne (w przypadku kilku kawałków) nastawienie zmienić (o ile to w ogóle możliwe). Natomiast na to, co uznałam za dobre również wolę poczekać nie słuchając już snippetów, żeby też w miarę na świeżo je ocenić :))
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Smolek pisze:Takie pytanie do ludzi co słyszeli snippety. ;) Tylko raz je przesłuchaliście, słuchacie je co jakiś czas, może codziennie? Ja należę do tej trzeciej grupy. :P I tak powiem, że co do niektórych piosenek zmieniłem trochę zdanie, niż gdy usłyszałem je za pierwszym zdaniem. Mamy jak na razie dwie b. dobre solówki - w Army i I'm With You, które słyszeliśmy live, liczę przynajmniej na dobre solówki również w Pictures Of You, Beautiful World i With These Two Hands. ;)
Słuchanie snippetów zdecydowanie zabija radość oczekiwania na płytę (bierzesz dziewicę, która już nią nie jest). Porównanie dość adekwatne.
Póki co znam singla plus wersje live niektórych kawałków i... to mi wystarczy. Czy jest głębszy sens w późniejszym zakupie albumu?
Jak dla mnie "trochę" to tandetne. No cóz, digitale natives... Wszystko jasne.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Sam Bora pisze:
Słuchanie snippetów zdecydowanie zabija radość oczekiwania na płytę (bierzesz dziewicę, która już nią nie jest). Porównanie dość adekwatne.
Póki co znam singla plus wersje live niektórych kawałków i... to mi wystarczy. Czy jest głębszy sens w późniejszym zakupie albumu?
Jak dla mnie "trochę" to tandetne. No cóz, digitale natives... Wszystko jasne.
Tak bardzo się cieszę, że nie jestem odosobniona w unikaniu piosenek przed wydaniem płyty :) Ciężko czytać forum, a tym bardziej rzeczowo się wypowiadać, gdy się ich nie słuchało. Jednak poczułabym się trochę jak zbrodniarz, gdybym posłuchała snippetów i już na ich podstawie oceniała utwory i oczekiwała ich w takiej, a nie innej wersji na krążku. Posłuchałam raz Amen i kilka razy What About Now i już czuję, że wiem za wiele :D Dlatego nie mogę się doczekać aż zakupię płytę by posłuchać wszystkiego po raz pierwszy.. dla mnie to ISTOTA kupowania wydawnictw ukochanego zespołu.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”