Widocznie któś tak uważa i tyle.AxeL pisze:Recenzja nie jest zla , ale dziwi mnie to ze mowia o Everybody's Broken dobrze a We Got It Going On jada.
Lost Highway - Recenzja
Moderator: Mod's Team
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
W ?odzi Empik będzie miał dostępną "LH" dopiero w dniu premiery i to pełną wersję bo o dostępności tej za 30zl nic nie wiedzą, napewno nie będzie tańszej wersji 15.06. - mi tam to nieprzeszkadza bo zaopatrzę się w wersję pełną. W innym sklepie, do którego dzwoniłem sprowadzą za dwa, trzy dni ale tylko tańszą wersję, także nie do końca zgodzę się z MinistremZdrowia.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Ostatnio dużo słuchałem Lost Highway.
Przekonałem się do Seat Next To You - ostatnio jedna z moich ulubionych piosenek. Przyjemna, ładna, potrzebna na albumie.
Za to nie mogę słuchać We Got It - po prostu jak zaczyna się ta gadanina i tandetne efekty, to mam ochotę to przełączyć i robię to
. Bez tego Big&Rich może piosenka była by dla mnie lepsza.
Bardzo załapałem One Step Closera - na prawdę można się wczuć, ten fortepian w refrenie, gitara na początku itd...
Niestety Everybody's Broken i Last Night uważam za przeciętne.
Nadal uwielbiam Whole Lot Of Leaving
nie wiem jak oni to wogóle napisali.
Przekonałem się do Seat Next To You - ostatnio jedna z moich ulubionych piosenek. Przyjemna, ładna, potrzebna na albumie.
Za to nie mogę słuchać We Got It - po prostu jak zaczyna się ta gadanina i tandetne efekty, to mam ochotę to przełączyć i robię to
Bardzo załapałem One Step Closera - na prawdę można się wczuć, ten fortepian w refrenie, gitara na początku itd...
Niestety Everybody's Broken i Last Night uważam za przeciętne.
Nadal uwielbiam Whole Lot Of Leaving
Znaczenie tego albumu i jego wartość wg mnie pznamy dopiero w przyszłości, ale pokusze się o recenzję nowej płyty długogrającej BJ:)
Dlaczego "Lost Highway"?? Myślę, że to może być zwrot w ich karierze (oby nie w strone Country
), czas przemyśleń i czasu wielu wydarzeń, które raczej nie przekładają się na rockową twórczość. Możliwe również, że po rockowym i ostrym akcencie HANDa zespół chciał się "wyciszyć" twórczo.
Ale to tylko moje gdybania
A teraz oceny poszczególnych piosnek w skali 0-10 (wole taką, szersze polemanewru
):
Lost Highway - po słuchaniu dema tego utworku byłem bardzo zaciekawiony i bardzo mi się spodobał, lecz teraz uważam ze to zwykły średniak.Ciekawy, nowy, z elementami country kawałek lecz nie dla mnie
6/10
Summertime - czytając wasze opinie kiedy ukazały sie dema tego songa i Any Other Day stwierdziłem, że ja wolę Summertime. Nadal to podtrzymuje, fajny utwrek, naprawde miły do słuchania. Chciałbym własnie takie BJ
8/10
(You Want To) Make A Memory - od początku pokochałem tą piosenkę. Od dawna nie było tak dobrej balladki. Utwór wymusza przemyślenia i naprawde mnie wzrusza
9/10
Whole Lot Of Leaving - kolejny mocny punkt albumu, cieżko mi jakoś wypowiedzieć sie na teamt tego utworu, ale ogolnie lubie go. Jest pelen... pozytywnego pzresłania, ianczej nie umiem tego określić
7/10
We Got It Going On - chwytliwy i łątwo wpadający w ucho. Pełen wigoru i fajnego tekstu. Jednak wg mnie troche oderwany od pozostałych, choć mimo wszytsko dobry kawałek. No i udział Richiego w tym songu świetny!! 7/10
Any Other Day - fajny utworek, choć są lepsze na tej CD, no i wspomniana konstrukcja bardzo fajna,bardzo dobra partia Richiego. I jeszcze coś!! Fajny ten motyw gitary przypominający mi zegarek, a przeciż chodzi włąsnie tu o czas, chyab że wydaje mi sie ten motyw
7/10
Seat Next To You - bardzo miły klimat, taki spokojny i kojący. Bardzo dobry wokal Jona. Choć nie wszystkim może sie podobać ten klimat. 7/10
Everybody's Broken - bardzo mnie poruszył, ten tekst jak dla mnie wspaniały. Znów utwór wyrabiający kliamt tej płytki, przyjemny, tempo nie za szybkie, ale utwór z przekazem. 7/10
The Last Night - pachnie świeżością, choć bez rewelacji.fajne zakończenie z tym wokalem
6/10
Til We Ain't Strangers Anymore - oj, jeden z najlepszych songów na płycie. Świetny duet wokalny. 8/10
One Step Closer - bardzo fajna gitarka akustyczna. Chórek w refrenie przypomina mi dema z Bounce. Pozytywny utworek na płycie choć bez rewelacji. Do czasu
) świetny ten głos Richiego. Doskonały
7/10
I Love This Town - nei chce być złośliwy, ale zdecydowanie wolałbym Put The Boy Back in Cowboy. Ale cóż
Wg mnie najsłabszy na CD.Może za dużo słomy ( tzn country) w tym kawałku. Dobrze żę choć live da się słuchać. No i solo Richiego dobre jak dla mnie.
4/10 ( za solo
)
Na płycie mamy wiele wyciszen utworków( nie wiem jak to fachowo nazwać), które wg mnie nadają specyficzny klimat płycie. Prócz 3-4 utworków płyta spokojna i ma swój klimat. Lecz i te 3-4 utwory zgrwają sie z reszta, no możę prócz jednego:P
Płyta ma klimat na długą jazdę samochodem ( na co wskazuje średnia okładka:P). Cieszy to iż nie ma jakiś wielkich gniotów. Jedynie ostatni song jak dla mnie za słaby, ale no cóż ja też kocham swoje miasto. Bardzo bym chciał aby zespół poszedł drogą Summertime, Any Other Day, choć bez wyklucznia bardzo ciekawych wolniejszych utworków ( ale bez przesady!!).
Średnia: 6,92
Dlaczego "Lost Highway"?? Myślę, że to może być zwrot w ich karierze (oby nie w strone Country
Ale to tylko moje gdybania
A teraz oceny poszczególnych piosnek w skali 0-10 (wole taką, szersze polemanewru
Lost Highway - po słuchaniu dema tego utworku byłem bardzo zaciekawiony i bardzo mi się spodobał, lecz teraz uważam ze to zwykły średniak.Ciekawy, nowy, z elementami country kawałek lecz nie dla mnie
Summertime - czytając wasze opinie kiedy ukazały sie dema tego songa i Any Other Day stwierdziłem, że ja wolę Summertime. Nadal to podtrzymuje, fajny utwrek, naprawde miły do słuchania. Chciałbym własnie takie BJ
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
(You Want To) Make A Memory - od początku pokochałem tą piosenkę. Od dawna nie było tak dobrej balladki. Utwór wymusza przemyślenia i naprawde mnie wzrusza
Whole Lot Of Leaving - kolejny mocny punkt albumu, cieżko mi jakoś wypowiedzieć sie na teamt tego utworu, ale ogolnie lubie go. Jest pelen... pozytywnego pzresłania, ianczej nie umiem tego określić
We Got It Going On - chwytliwy i łątwo wpadający w ucho. Pełen wigoru i fajnego tekstu. Jednak wg mnie troche oderwany od pozostałych, choć mimo wszytsko dobry kawałek. No i udział Richiego w tym songu świetny!! 7/10
Any Other Day - fajny utworek, choć są lepsze na tej CD, no i wspomniana konstrukcja bardzo fajna,bardzo dobra partia Richiego. I jeszcze coś!! Fajny ten motyw gitary przypominający mi zegarek, a przeciż chodzi włąsnie tu o czas, chyab że wydaje mi sie ten motyw
Seat Next To You - bardzo miły klimat, taki spokojny i kojący. Bardzo dobry wokal Jona. Choć nie wszystkim może sie podobać ten klimat. 7/10
Everybody's Broken - bardzo mnie poruszył, ten tekst jak dla mnie wspaniały. Znów utwór wyrabiający kliamt tej płytki, przyjemny, tempo nie za szybkie, ale utwór z przekazem. 7/10
The Last Night - pachnie świeżością, choć bez rewelacji.fajne zakończenie z tym wokalem
Til We Ain't Strangers Anymore - oj, jeden z najlepszych songów na płycie. Świetny duet wokalny. 8/10
One Step Closer - bardzo fajna gitarka akustyczna. Chórek w refrenie przypomina mi dema z Bounce. Pozytywny utworek na płycie choć bez rewelacji. Do czasu

7/10
I Love This Town - nei chce być złośliwy, ale zdecydowanie wolałbym Put The Boy Back in Cowboy. Ale cóż
4/10 ( za solo
Na płycie mamy wiele wyciszen utworków( nie wiem jak to fachowo nazwać), które wg mnie nadają specyficzny klimat płycie. Prócz 3-4 utworków płyta spokojna i ma swój klimat. Lecz i te 3-4 utwory zgrwają sie z reszta, no możę prócz jednego:P
Płyta ma klimat na długą jazdę samochodem ( na co wskazuje średnia okładka:P). Cieszy to iż nie ma jakiś wielkich gniotów. Jedynie ostatni song jak dla mnie za słaby, ale no cóż ja też kocham swoje miasto. Bardzo bym chciał aby zespół poszedł drogą Summertime, Any Other Day, choć bez wyklucznia bardzo ciekawych wolniejszych utworków ( ale bez przesady!!).
Średnia: 6,92
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Także uważałam "Everybodys broken" za tzw. "zapychacz", ale po obejrzeniu tego:Grzesiek pisze:Niestety Everybody's Broken i Last Night uważam za przeciętne.
http://www.youtube.com/watch?v=vVnjc8B9iSU
Zupełnie inaczej odbieram tą piosenkę
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Po pierwszym przesluchaniu byłem gorzko rozczarowany dokonaniem Bon Jovi. Było to spowodowane zapewne tym, że pojawiło się tyle komentarzy niezwykle pozytywnych przez osoby ktore słuchały snippetów ( takie że plyta jest jak These Days np.) . Jednak teraz, gdzies po tygodniu , a moze wiecej sluchania stwierdzam , że płyta jest extra. Fantastyczny uczuciowy śpiew Jona ( coraz lepszy jezeli chodzi teżo jakosć ), a do tego fantastyczne solówki których dawno wg mnie nie było słychać na ich albumach. Do tego warto dodać, że wreszcie Konkretny , moim zdaniem udany pomysł na płyte. Jedyny utwór który mi nie podchodzi to jedynie We got it goin on, które jak dobrze stwierdził pan recenzent z jednej ze stron muzycznych, jest "przekombinowane" próbowali zobic cos fajnego ale im nie wyszło
no to ocenki( 10 to poprostu ideał jakby co)
Lost Highway--- 8
Summertime- 8
(You Want To Make) Make To Memory 9
Whole Lot Of Leaving 8
We Got It Going On 6
Any Other Day 9
Seat Next To You 8
Everybody's Broken 8
Stranger (z udziałem LeAnn Rimes) 9
The Last Night 8
One Step Closer 7
I Love This Town 9
no to ocenki( 10 to poprostu ideał jakby co)
Lost Highway--- 8
Summertime- 8
(You Want To Make) Make To Memory 9
Whole Lot Of Leaving 8
We Got It Going On 6
Any Other Day 9
Seat Next To You 8
Everybody's Broken 8
Stranger (z udziałem LeAnn Rimes) 9
The Last Night 8
One Step Closer 7
I Love This Town 9
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Bartek Alleluja!! już myslałam ze sie nie przekonasz
ach ! mówiłam ci mówiłam 
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Przekombinowany ? Ja sadze ze chcieli nagrac kawalek rockowy , rozniacy sie od Its my life ( Have a nice day , to samo ). W moim odczuciu ta piosenka wlasnie taka jest , inna , inaczej zbudowana , z elementami ktore u BJ trudno poszukac w przeslosci . Jak maja wydac plyte rockowa , to ja chce zeby byly tam piosenki takiego pokroju , inne niz ITM . Bo na kazdej plycie ostatnio takie klony ITM mamy (Everyday ,Have a nice day) .Jedyny utwór który mi nie podchodzi to jedynie We got it goin on, które jak dobrze stwierdził pan recenzent z jednej ze stron muzycznych, jest "przekombinowane" próbowali zobic cos fajnego ale im nie wyszło
Tak samo jak w przypadku Jovizny , na poczatku sadzilem ze ta piosenka jest slaba , ale po obejrzeniu tego filmiku inaczej do niech pochodzie. Ta piosenka jest idelana dla sytuacji Richego , hmm przeczucie?Także uważałam "Everybodys broken" za tzw. "zapychacz", ale po obejrzeniu tego:
http://www.youtube.com/watch?v=vVnjc8B9iSU
Zupełnie inaczej odbieram tą piosenkę
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
AxeL pisze:Przekombinowany ? Ja sadze ze chcieli nagrac kawalek rockowy , rozniacy sie od Its my life ( Have a nice day , to samo ). W moim odczuciu ta piosenka wlasnie taka jest , inna , inaczej zbudowana , z elementami ktore u BJ trudno poszukac w przeslosci . Jak maja wydac plyte rockowa , to ja chce zeby byly tam piosenki takiego pokroju , inne niz ITM . Bo na kazdej plycie ostatnio takie klony ITM mamy (Everyday ,Have a nice day) .
To tylko moje zdanie spokojnie
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja wiem ze to twoje , ja przedstawilem swojeTo tylko moje zdanie spokojnieA jakby tak wszystko było klnem It's my life to Bon Jovi byli by non stop na 1. miejscu w Polsce i dawno by do nas zawitali
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja zleciłam wykonanie plakatu najlepszemu grafikowi na dolnym śląsku. Mam nadzieję, że coś wygram
Chciałabym wersję Japońską...
ale jakimś breloczkiem też nie pogardzę...bossszzzzzz
Idę spać, bo nie wytrzymuję z wami
Ciaoooo bambinos! Mam nadzieję, że wygracie chłopaki!!

ale jakimś breloczkiem też nie pogardzę...bossszzzzzz
Idę spać, bo nie wytrzymuję z wami
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK