W temacie tekstów mam pytanie - na ile te hity (oprócz IBTFY) były tekstowo pisane przez Desmonda Childa? Bo widzę, że figuruje jako współautor do większości hitów pomiędzy SWW a TD.
"Bon Jovi 2020" (nowy album)
Moderator: Mod's Team
- FraterMajor
- Patron www.bonjovi.pl 
- 
		It's My Life

- Ulubiona płyta: Bootlegi pro
Re: "Bon Jovi 2020" (nowy album)
Nie minął rok od koncertu, który - bez względu na jakość tekstów i głos Jona - przeżywaliśmy jak święto, a tu proszę - jakie emocjonujące dyskusje 
W temacie tekstów mam pytanie - na ile te hity (oprócz IBTFY) były tekstowo pisane przez Desmonda Childa? Bo widzę, że figuruje jako współautor do większości hitów pomiędzy SWW a TD.

2019-07-12 - Warszawa, Polska
						- prezes1
- Gdańsk Supporter 
- 
		Have A Nice Day

- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Desmond Child to kompozytor, song-doctor i spec od chóralnych refrenów. Na teksty miał śladowy wpływ.FraterMajor pisze:Nie minął rok od koncertu, który - bez względu na jakość tekstów i głos Jona - przeżywaliśmy jak święto, a tu proszę - jakie emocjonujące dyskusje
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Z tego co znalazłem na temat pisania "Prayera" wynikało by coś z gołą innego?prezes1 pisze:Desmond Child to kompozytor, song-doctor i spec od chóralnych refrenów. Na teksty miał śladowy wpływ.FraterMajor pisze:Nie minął rok od koncertu, który - bez względu na jakość tekstów i głos Jona - przeżywaliśmy jak święto, a tu proszę - jakie emocjonujące dyskusje
- prezes1
- Gdańsk Supporter 
- 
		Have A Nice Day

I to jest ten śladowy wpływ.M pisze:Z tego co znalazłem na temat pisania "Prayera" wynikało by coś z gołą innego?prezes1 pisze:Desmond Child to kompozytor, song-doctor i spec od chóralnych refrenów. Na teksty miał śladowy wpływ.FraterMajor pisze:Nie minął rok od koncertu, który - bez względu na jakość tekstów i głos Jona - przeżywaliśmy jak święto, a tu proszę - jakie emocjonujące dyskusje
Za oficjalnego Prayera odpowiada przede wszystkim Richie(poza zaśpiewami w refrenie i tekstem).
Przez śladowy wpływ chodziło mi o to że Desmond nie raz poprawiał im refreny, poszczególne słowa, rymy, wyrażenia etc. Ale to nie znaczy że pisał teksty bo tego nie robił.
Kompozycja która jest prawie w całości Desmonda to Bad Name. Zresztą nie raz to robił biorąc co swoje(piosenki które napisał dla Bonnie Tyler czy Belindy Carlisle) i wykorzystywał gdzieś indziej. Ale o tym już dyskutowaliśmy lata temu z Adrianem...
Natomiast Desmond oczywiście pisał pełne piosenki(dla siebie i innych) ale my tu mówimy o współpracy z BJ.
						- prezes1
- Gdańsk Supporter 
- 
		Have A Nice Day

Poza tym, nie jestem żadną wyrocznią. Wiedzę czerpałem z książek, artykułów i wywiadów(szczególnie jeden obszerny był z Desmondem). Desmond to dobry kumpel Jona i Richiego. Nie powie o nich złego słowa. A szkoda, bo jakby się pokłócili to może dowiedzielibyśmy się ciekawych szczegółów.  

Poza prawie gotowym Bad Name łatwo mi sobie wyobrazić że gotową piosenkę pt. 'I'd Die For You' przyniósł im Desmond(razem z tekstem). Child jest pianistą, wszystko pasuje, right?
 Child jest pianistą, wszystko pasuje, right? 

Poza prawie gotowym Bad Name łatwo mi sobie wyobrazić że gotową piosenkę pt. 'I'd Die For You' przyniósł im Desmond(razem z tekstem).
						- JoviGirl<3
- Save a Prayer 
- Ulubiona płyta: Slippery When Wet
Tak trochę wracając do tematu  na kanale Fabinho Jovi właśnie pojawiło się Limitless - Alternate version
 na kanale Fabinho Jovi właśnie pojawiło się Limitless - Alternate version 
https://www.youtube.com/watch?v=YBO5vF6 ... dex=2&t=0s

https://www.youtube.com/watch?v=YBO5vF6 ... dex=2&t=0s
When the world keeps trying to drag me down, i've gotta raise my hands, gonna stand my ground!
						- 
				Ewelina
Wybaczcie za offtopa, nie wiem, gdzie to wkleić. Ostatnio usłyszałam oficjalną wersję do akustycznego Prayera '94 i coś mi to przypomniało.. https://www.youtube.com/watch?v=o_1twHhqOOw czy mam jakies zwidy, czy to naprawdę ta sama linia?!

- JonetteBJ
- Keep The Faith 
- Ulubiona płyta: These Days
- Załączniki
- 
		[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.] 
...And I guess I'd rather die than fade away!
						- Bon Jovi
- Have A Nice Day 
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Bardzo fajna wersja z głosami na żywo do wersji instrumentalnej podpiętymi :-) Cieszy mnie że nasz zespół Bon Jovi jak i sam JBJ są coraz bardziej aktywni w internecie. Oby coraz więcej było występów, na obecną chwilę, takich.

"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
						-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Zależy jak na to spojrzysz... Konkluzja może być przecież także smutna... Po pierwsze - wartość artystyczną schowana do... kieszeni, czyli jedynie odcinanie kuponów.Bon Jovi pisze:Bardzo fajna wersja z głosami na żywo do wersji instrumentalnej podpiętymi :-) Cieszy mnie że nasz zespół Bon Jovi jak i sam JBJ są coraz bardziej aktywni w internecie. Oby coraz więcej było występów, na obecną chwilę, takich.
Po drugie, wszystkie główne partie (pomijając, że proste jak gwóźdź) gra maestro Shanks, a X rzuca piórami bez powodu. Kuriozum. No i ten żenujący "gag" z kubkiem... Cóż, są również pozytywy o których pisałeś powyżej...
- pathfinder
- Gdańsk Supporter 
- 
		It's My Life

- Ulubiona płyta: New Jersey
Zmieniła się kolejność piosenek. Wyleciało Luv Can i Shine. Wskoczyły, a jakże American Reckoning i Do What You Can. Biorąc pod uwagę jakość trzech ostatnich singli, nie jestem pewien czy jestem ciekaw reszty. Podkreślę - Unbroken lubię - pozostałych znanych - nie znoszę. 
https://play.google.com/store/music/alb ... ajqq&gl=PL

https://play.google.com/store/music/alb ... ajqq&gl=PL
- prezes1
- Gdańsk Supporter 
- 
		Have A Nice Day

Ja celuję w deluxa. Więc jakby był problem z zakupem to pomożesz Tom jak ostatnio?Tomker pisze:Luv Can i Shine będą na deluxie
Może być ciekawy album, 90% piosenek Jon napisał sam. Takie kolejne solo JBJ.
Byłoby idealnie gdyby się jeszcze produkować sam nauczył...
						- 
				usunięty użytkownik 4858
no pewnie!prezes1 pisze: Ja celuję w deluxa. Więc jakby był problem z zakupem to pomożesz Tom jak ostatnio?
- 
				usunięty użytkownik 4858
link do filmiku z youtuba Jennifer Nettles, w którym razem z Jonem zapowiadają nową wspólną wersję Do What You Can:
https://youtu.be/L_m1uLU9UW4

https://youtu.be/L_m1uLU9UW4