WAN - Ranking piosenek

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

studentmibm pisze:
1. I'm With You
2. The Fighter
3. Old Habits Die Hard

Reszta bez znaczenia...oceny dla mnie pozostałych pioseneczek w granicach 0-1 wiec kolejnosc losowa.
Ty, Student !

Pierwsza pozycja można się zgodzić, ale dwie następne... dobra prowokacja !! Daruj sobie !!, nie wierzę, że w ogóle odpalasz te tralalajaki.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: :)

Post autor: Adrian »

TheRock pisze:
studentmibm pisze:
1. I'm With You
2. The Fighter
3. Old Habits Die Hard

Reszta bez znaczenia...oceny dla mnie pozostałych pioseneczek w granicach 0-1 wiec kolejnosc losowa.
Ty, Student !

Pierwsza pozycja można się zgodzić, ale dwie następne... dobra prowokacja !! Daruj sobie !!, nie wierzę, że w ogóle odpalasz te tralalajaki.
Śmiem twierdzić, że Student lubi hmm Springsteena?? Pozycję 2 i 3 wpisują się w tego typu stylistykę. Nie wiem jednak czemu pominął NRAnymore.

To nie jest żart z jego strony.
EVENo

Post autor: EVENo »

Zmieniło się z czasem, jak zwykle :P Aż się nadziwić nie mogę tego początkowego rankingu.

1. I'm With You (+4)
2. Amen (+1)
3. What About Now (+1)
4. Thick As Thieves (-2)
5. That's What the Water Made Me (-4)

Reszty nawet nie pamiętam. Właściwie jak już słucham to tylko trzech pierwszych. I BWC dla beki.
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

1. Army of One - czyli najmocniejszy utwór na płycie. Ma coś w sobie z "Lay Your Hands" (klawisze w intro) czy też z "Keep The Faith".. Genialne, nieco nawet pinkfloydowskie solo, przyjemne budowanie klimatu, sensowny, marszowy rytm, instrumenty zsynchronizowane ze sobą idealnie, doskonale zachowane proporcje, tzn. gitara na wierzchu :D Świetny kawałek
2. Thick As Thieves - najlepsza ballada - z tych brzmiących bonjoviasto - od ...hm, od dawna. Zależy co kto lubi. Osobiście nie zmieniłbym ani jednego dźwięku.
3. Because We Can - Już wyjaśniam... Głupie to ale... to w zasadzie jedyna piosenka z tej płyty, która zapada w pamięć. Głównie z racji swego radiowego, przebojowego charakteru. Można być złośliwym ale potencjału nie powinno się jej odmawiać. To chyba największy hit od czasu "It's My Life".
Kiedyś napomknąłem, iż kojarzy mi się z "Bad Medicine". Zdania nie zmienię. Zamaszysty, nośny refren, melodyjne zwrotki, zwarta konstrukcja. Brakuje "tylko" jakiejś solówki i mocniejszej barwy wiosła.
4. Pictures of You - Piosenka przyjemna w słuchaniu. Mi nachalnie kojarzy się z bazowaniem na "In These Arms" i to jedyny minus,. Brzmienie podchodzi pod lata 80 -te co w przypadku tego zespołu jest pozytywem. Na koniec wyraziste solo Sambory. Nieźle.
5. Room At The End of the World - poszukajmy jedynie pozytywów, a jest ich sporo. Fajny wokal Jona B. to po pierwsze ( w szczególności o 6:00 w Polskim Busie), zgrabna konstrukcja całości to drugie. Szkoda tylo tej gitarowej mizerii. Gdyby po drugim refrenie zamiast klawiszy dać do końca piosenki jakieś ciekawe solo byłoby pięknie.
6. I'm With You - nie jest to zły kawałek. Jednocześnie nie jest czymś niezwykłym. Przy odpowiedniej aranżacji i produkcji jak ulał wpasował by się w trackliste longplaya z 2005 roku. Pierwsze dzwięki kojarzą się z "21 guns", potem przechodzi to w okolice "Boulevard of Broken Dreams" by na "I Am" skończyć. Przyjemny akustyczny sofcik.
7. What's Left of Me - Lubię ten kawałek. Lekki, z przytupem, z fajnym tekstem, z ciepłym zwiewnym solo i wszystkim tym co cechuje Bon Jovi w takich klimatach. Pozytywnie.
8. Amen - Coż... Dżonowy kawałek. Chyba tylko Dżonowy. Mimo "SZTARSZ", "DŻRIM". "MERSZI" itd. jest jednym z jaśniejszych punktów "What About Now". Szczególnie w momencie 'I lay down in your garden naked on the floor..." robi sie nieco ciekawiej. Może za sprawą tego właśnie wersa? :D
9. That's What The Water Made Me - Niby najbardziej rockowa piosenka z płyty ale razi wtórnością. Jeden z nudniejszych - jak dla mnie - momentów na albumie
10.What About Now - moim zdanie m na siłe zrobione. Kostkowanie opiera się jedynie na rytmicznym uderzaniu w akordy. Piosenka - mimo, że dość krótka, to jednak męczy. refren nie porywa. Złośliwie możnaby napisać, że utwór tytułowy określa poziom całego albumu. Ten kawałek jest po prostu nijaki....
11. Beautiful World - takie tra la la la. Zwykle przerzucam dalej.
12. The Fighter - nie ma w niej nic poza smęceniem
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

1. 'I'm with You" - pomimo, że układ akordów jest prostacki, kawałek przemawia do mnie zarówno lirycznie, jak i muzycznie. Nic odkrywczego, ale zapada w ucho.
2. "That's what the Water made Me" - po koncercie w GDA przekonałem się do tego kawałka. Skakałem jak szalony, wykrzyczałem całą piosenkę razem z zespołem :)
3. "BWC" - jak ktoś zaznaczył - komercyjnie największy hit od czasów 'It's my Life". Wbył mi się w głowę, często go nuce, znaczy - coś w nim jest.
4. 'Army of One" - świetny aranż, ciekawy klimat. Wpadł mi w ucho jako pierwszy. No i te solo...

Na dzień dzisiejszy reszta albumu dla mnie nie istnieje :))
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”