zamieszczamy i oglądamy

Tutaj możesz zamieścić, linki i informacje jakie znalazłeś w prasie i internecie. Tutaj informuj także o nadchodzących programach, webcastach itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

bartekbb23 pisze:Cytując klasyka: Weeehiiikuuułłl czasuuuu nooo tooo byyłbyyy cuuuuddd
No ba! :D Mnie najbardziej rozwala, ze 'It's My Life' to 'nowe' Bon Jovi, a to bylo 13 lat temu.. Przy okazji czytajac starsze posty forumowiczow mozna zaobserwowac, jak dorastali wraz z forum ;)
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Jon Bon Jovi in Berlin - Pressekonferenz - 28.01.2013:

http://www.youtube.com/watch?v=H4Ck7gfqs74
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Smolek pisze:Jon Bon Jovi in Berlin - Pressekonferenz - 28.01.2013:
Trochę może martwić stwierdzenie Jona, o tym że Stadion Olimpijski w Niemczech jest zaznaczony bardzo wyraźnie na liście jego osobistych punktów trasy, na które czeka z największym podnieceniem. Jeśli brać te słowa na poważnie 18.06.2013 Niemcy dostaną show na najwyższym poziomie z energicznym Jonem. Nie muszę pisać gdzie zespół będzie grać dzień później. W świetle tego co powiedział trochę się obawiam, że Gdańsk może być ofiarą (jak to się mówi w żargonie koszykarskim) back-to-back'a. Chyba, że było to tylko takie kurtuazyjne gadanie. Mimo wszystko pozostaję dobrej mysli.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
KondZik

Post autor: KondZik »

Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

KondZik pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TLySbGoMX0#!
Piękno animacji rysunkowej
Wspaniala sprawa! Cos pieknego!
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
adam2311
It's My Life
It's My Life

Post autor: adam2311 »

http://www.youtube.com/watch?v=duLHt98TyT8 all that i want czemu takie utwory odpadają z plyty,dla mnie rewelacja mega energia

[ Dodano: 2013-02-01, 09:13 ]
mam pytanie do adriana bo wiem ze ty jesteś fanem have nice day,zreszta ja tez cenie ja bardzo wysoko,czemu taki utwor wywalili mi z plyty przecież ja jak puszcze sobie na maksa to koszulke rozrywam taka tam jest energia. Kto jest odpowiedzialny za dobor utworow,bardziej zespol czy wytwornia?ty dość dobrze znasz się na wszystkim związanym z zespolem wiec jak możesz to odpowiedz
kowal
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

adam2311 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=duLHt98TyT8 all that i want czemu takie utwory odpadają z plyty,dla mnie rewelacja mega energia

mam pytanie do adriana bo wiem ze ty jesteś fanem have nice day,zreszta ja tez cenie ja bardzo wysoko,czemu taki utwor wywalili mi z plyty przecież ja jak puszcze sobie na maksa to koszulke rozrywam taka tam jest energia. Kto jest odpowiedzialny za dobor utworow,bardziej zespol czy wytwornia?ty dość dobrze znasz się na wszystkim związanym z zespolem wiec jak możesz to odpowiedz
Jak to Bon Jovi podobno nie jest w ogóle :p Za młody głos tego kolesia co śpiewa, Jon wtedy miał głos już sporo zniszczony, a tutaj wali wokalem na miarę Crush.

Co do Handa i odpadków żal tego utworu- http://www.youtube.com/watch?v=tap-58JP1-0
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Odpowiem za Adriana - to NIE JEST Bon Jovi ;]

Musisz sie chyba zaznajomić z tym zespołem jak tak ci sie podoba :)
Obrazek
KondZik

Dokładnie tak jak Dand napisał.
A co do tego co wrzuciłeś Bartek to masz racje, fajny kawałek i szkoda.
A stało się z nim coś takiego...

Bo Bice: "The Real Thing"

Rok wydania: 2005

Na albumie znalazła się piosenka autorstwa Bon Jovi "Nothing" - bside z płyty "Have A Nice Day" pod zmienionym tytułem "Nothing Without You".

cytując naszą stronke ;)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dand pisze:Odpowiem za Adriana - to NIE JEST Bon Jovi ;]

No już tak mu nie pisz, toż panowie specjalnie nagrali coś w stylu jakiegoś dema bon jovi podpadającego pod okres 99-2005, żeby brano ich za bon jovi... Idzie się pomylić. Ja tego wcześniej nie słyszałem, albo nie pamiętam, jakbym nie przeczytał komentarzy, mógłbym dać se rękę uciąć, że to BJ.
KondZik

bartekbb23 pisze:
Dand pisze:Odpowiem za Adriana - to NIE JEST Bon Jovi ;]

No już tak mu nie pisz, toż panowie specjalnie nagrali coś w stylu jakiegoś dema bon jovi podpadającego pod okres 99-2005, żeby brano ich za bon jovi... Idzie się pomylić. Ja tego wcześniej nie słyszałem, albo nie pamiętam, jakbym nie przeczytał komentarzy, mógłbym dać se rękę uciąć, że to BJ.
Głos faktycznie bardzo podobny ale gdyby nie gitara i perka to bym powiedział że to BJ, ale ewidentnie gitara inaczej chodzi no i perka też.

http://www.myspace.com/leozatta
To ten gość, tak dla ciekawskich :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

adam2311 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=duLHt98TyT8 all that i want czemu takie utwory odpadają z plyty,dla mnie rewelacja mega energia

;)
To jest utwór brazylijskiego zespołu, który ma wokalistę z podobnym głosem do Jona ( w określonym czasie / mi przypomina głos Jona w tej piosence : https://pbs.twimg.com/media/BB7_nBOCUAAPoiY.jpg)
Promują się w bardzo prosty sposób podając się za Bon Jovi. Tak samo jest Felipe, który też ma głos podobny do Jona, ale też mozesz spotkać jego piosenki nazwane jako "Nowe dema Bon Jovi".
I have to run, I have To Hide.. wogóle tutaj nie brzmi jak Jon.

Swoją drogą kiedyś myślałem, że poniższa piosenka to cover z wokalem młodego Jona i Richiego ;) Dzisiaj słyszę dobrze różnicę.
http://www.youtube.com/watch?v=a5jq-w6wp9o

Kto jest odpowiedzialny za dobór? Głównie Jon i Rysiek. Jon mówił, że nie ma demokracji przy trackliśccie, ale słucha każdego i bierze jego propozycję pod uwagę. Livina miało nie być na SWW, ale Rysiek na specjalnej kolacji go przekonał. Potem zmienili demówke (ta z Box-setu), dodali talk-box i dziś mamy hicior.

Wytwórnia dostaje album pod ocenę i przy HANDzie (pierwszej wersji albumu) podobno L.A.Reid miał zastrzeżenia i polecił popracować nad nim. A wtedy stosunki zespołu z wytwórnią były napięte co doprowadziło m.in do nie umieszczenia 2 nowych piosenek na TLFRight (a miały być singlami). Z tym HANDem nie wiadomo jaka prawda, bo Jon
podobno chciał jeszcze nad nim popracować, bo nie był do końca zadowolony z efektu końcowego i sam zdecydował powrócić do studia. Tak samo było przy albumie Bounce, gdzie stosunki z wytwórnią były ok. Więc ciężko powiedzieć, któa wersja jest prawdziwa. Finalnie zmieniono kilka piosenek, wywalono m.in Nothing, które jest za bardzo podobne do IWTBLoved.
1. Have A Nice Day
2. Welcome To Wherever You Are
3. I Want To Be Loved
4. Complicated
5. Bells Of Freedom
6. Who Says You Can't Go Home
7. Nothing
8. These Open Arms
9. Last man Standing
10. Unbreakable
11. I Am
12. Who Says You Can't Go Home (Duet with Keith Urban)
Pierwotna tracklista.

Tak więc odpowiadając. Odpowiedzialny za trackliste jest Jon, bo tylko z nim wytwórnia ma podpisaną umowę jako z zespołem. Dlatego też Richie może sobie wydawał płyty w jakimś Indie studio. Ustalając trackliste bierze zdanie każdego z zespołu pod uwagę.Następnie oceniają płytkę specjaliści z wytwórni. Jakby wytwónia miała zastrzeżeniam to Jon może się uprzeć i wydać trackliste taką jaką chce.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Co do genezy 'Livin' zgadza się że Richie przekonał Jona do modyfikacji piosenki ale o piosenkach finalnych umieszczonych na SWW zadecydowała banda dzieciaków z Kanady tzw.'Pizza Parlour Jury'. I to był strzał w 10. Szkoda tylko "Edge of a Broken Heart' ale niestety w tamtych czasach płyta miała ograniczoną pojemność...Ale jak widać wybór piosenek na Slippery był niezwykle oryginalny i jedyny raz dopuszczono fanów do głosu...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

prezes1 pisze:Co do genezy 'Livin' zgadza się że Richie przekonał Jona do modyfikacji piosenki ale o piosenkach finalnych umieszczonych na SWW zadecydowała banda dzieciaków z Kanady tzw.'Pizza Parlour Jury'. I to był strzał w 10. Szkoda tylko "Edge of a Broken Heart' ale niestety w tamtych czasach płyta miała ograniczoną pojemność...Ale jak widać wybór piosenek na Slippery był niezwykle oryginalny i jedyny raz dopuszczono fanów do głosu...
Chyba nie do końca. Owszem PPJury miało swój istotny wpływ, ale to nie było tak, że 10 piosenek które oni najlepiej ocenili znalazło się na albumie. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Na NJersey zespół miał wstępną tracklistę, ale też skorzystali z PPJury i okazało się, że Wild ITWind i STYGuns miały świetne opinie, co mocno zdziwiło Jona i postanowił je umieścić na NJersey.

Pytanie czy PPJury ustalało trackliste czy było tylko "recenzentem" piosenek mogących się tam znaleźć (a w konsekwencji mogło ją zmienić). Nie mam jednoznacznej odpowiedzi.

Jeśli masz konkretniejszą wiedzę to napisz ;)
PIZZA PARLOR JURY
When the band were writing and recording demos in a Sayreville, New Jersey studio, they often went around the corner to a local pizza parlor for a cheap meal. There were a group of local teens who regularly hung out at the pizza parlor. The band brought in a tape of demos to the pizza joint and played them for the group of kids. The kids told them what they thought and the band took those opinions into consideration when deciding which songs should be on the album. Songs like Never Say Goodbye were a big pizza parlor hit and ended up on the record. The name ‘pizza parlor jury' was dubbed by the media, not the band. It has stuck ever since. Anytime there is fan input and/or fans opinions are asked about songs, it's referred to as a pizza parlor jury approach. (Some of the more bitter writers who opt to do little if any proper research intentionally called this endeavor savvy marketing…. Not so, it was a one-off casual experiment that became legend.)
Jeśli to prawda, to mieli oni tylko nieznaczny wpływ na trackliste.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

OK, kiedyś się naczytałem książek o BJ :))
I z tego co pamiętam, dzieciaki nie były tylko z Kanady ale potem i z NY i NJ. I wybierały z 30 piosenek, w jednej książce była info że nawet kolejność piosenek była głosowana.
Natomiast nie słyszałem o jury jeśli chodzi o New Jersey. Album NJ miał być pierwotnie 2-płytowy ale nie zgodziła się wytwórnia. A ostateczną tracklistę ustawiali Jon, Richie i Bruce Fairbairn. Tyle pamiętam ale mogę się mylić... ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „TV - Radio - Internet”