Album - ok...ale co dalej?

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

King Of Swing
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Album - ok...ale co dalej?

Post autor: King Of Swing »

Ciesze sie ze rychu wyda nowy album....ale.....od dluzszego czasu mam jakies takie wewnetrzne obawy o tym ze BJ dlugo nie pograja...... :( jasne ze nie chcialbym tego. Ale oznacza to ze najblizszy album moze byc zaz 2 a nawet 3 lata. Tico bedzie juz dziadkiem......nie jestem pesymista....ale....mam dziwnie glupie przeczucia ze wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja. HAND ostatni? Mam nadzieje ze nie..... Jesli wiecie cos na ten temat pisac.....
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

Moim zdaniem Hand na pewno nie bedzie ostatnim albumem BJ. Jon sam mowil,ze zamierza robic to co obecnie robi do konca zycia.Mam nadzieje,ze nadal bedzie chcial prowadzic zespol, a nie grac solo. :)
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Nie chciałabym być jakimś koszmarnym czarnowidzem, ale... z drugiej strony czytałam kiedyś w wywiadzie z Jonem, że BJ zamierzają "zejść ze sceny w glorii chwały" i że raczej nie planują tak długiego stażu na scenie, jak np. The Rolling Stones, że nie wyobrażają sobie raczej śpiewania np. YGLABN w wieku 65 lat .... Więc kto wie, ile jeszcze płyt nagrają... Nie myślę (staram się *-*), żeby HAND był ostatni, spodziewam się jeszcze paru płyt BJ .... Ale nie sądzę też, żeby robili to do końca życia, bo jeśli dożyją np. 80 lat (czego wszystkim z Jovi życzę serrrrdecznie :) ) to faktycznie już nie będą mieli ani sił, ani inspiracji do tworzenia piosenek... i będzie, mówiąc bardzo poetycko, kicha ^-^. No nic, cieszmy się trasą i płytą, i płytą Richa oczywiście.... a poza tym w końcu BJ będą z nami zawsze póki my będziemy... Anyway, musimy po prostu living on a prayer i ktf ;) ;) ;)

Rozpisałam się.... Uffff *-*.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Moi drodzy, nie wiem po co tu gdybać i zamartwiać się zupełnie niepotrzebnie. Jak narazie nikt nic nie wspomina o tym, że zespół miałby zakończyć działalność, więc po co krakać?
Ja słyszałam całkiem co innego Twisted. Jon powtarzał wiele razy, że nie wie jak długo będą grać...bo nie ma dla nich ograniczenia wiekowego. Chcą to robić dalej i to jest najważniejsze. Myślę, że wiek nie będzie dla nich przeszkodą w dalszych sukcesach i naprawdę będę się tego trzymać :mrgreen:
?e HAND nie jest ostatnią płytą też jestem niemal pewna.
A co do Rycha...jaki tam dziadek? :D Toż to krzepki chłopak był, jest i jeszcze długo będzie. Nie mówmy, że za 2-3 lata będzie już chodził o lasce, a gitary nie udźwignie w rękach :P
Trochę pozytywnego nastawienia! ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Agata, najwyraźniej Jon zapomina już ze strarości, co powiedział w którym wywiadzie, i w każdym mówi co innego :P
A poważnie-czytałyśmy widać co innego *-*. O Richie'm natomiast nikt jako o dziadku nie pisał, zresztą on sam mówił w wywiadzie, że czuje się na 25 lat .... raczej Tica założyciel tematu, King Of Swing, podejrzewał o , jakby to ująć, zbliżanie się do statusu dziadkostwa :D :D :P
Ja to mówiłam w nieco większej perspektywie czasowej... czy ktoś sobie wyobraża Jona jako krzepkiego 82-latka wywijającego statywem od mikrofonu i biegającego po scenie? ;) Niemożliwe za to, żeby HAND był ostatnią płytą- myślę, że kilka na pewno jeszcze będzie ^_^.
A i właśnie-przyłączam się do apelu o nieco więcej pozytywnego myślenia. Jak wyżej napisałam-cieszmy się tym, co jest teraz, a teraz ciągle mamy w końcu nasze BJ w świetnej jeszcze formie.... :mrgreen:
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Twisted Sister pisze: O Richie'm natomiast nikt jako o dziadku nie pisał, zresztą on sam mówił w wywiadzie, że czuje się na 25 lat .... raczej Tica założyciel tematu, King Of Swing, podejrzewał o , jakby to ująć, zbliżanie się do statusu dziadkostwa :D :D :P
Ah...faktycznie, mała pomyłka :P
Tak czy siak...Tico też jest krzepki, nie przesadzajcie ;] :P

By the way...jak ja nie lubię takiego negatywnego gdybania :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

No właśnie, bez przesadyzmu ;) Popatrzcie sobie na Charliego Watts'a i porównajcie z Tico ;) Skoro ten pierwszy jeszcze gra i nie zamierza ze sceny schodzić, to czemu miałby to robić Tico? ;)
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Może Charlie jest na baterie? ^-^
A poważnie-co jak co, ale Stonesi są szczególnym przypadkiem i żaden zespół nie gra tak długo jak oni. Można ich lubić bądź nie, ale są naprawdę długowieczni i praktycznie niezniszczalni. Jeśli BJ zbliżą się do ich rekordu stażu na scenie-tym lepiej dla nas wszystkich!!! :D :D
King Of Swing
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: King Of Swing »

Niech wam bedzie :P ale zeby pozniej nie bylo "a nie mowilem".....przewaznie nie lubie kiedy mam racje i niech tak bedzie w tym przypadku ;) i szczerze mowiac powiem tak - zaluje ze nie urodzilem sie 10 lat wczesniej.... A najbardziej chodzi mi o to ze ja caly czas snie o koncercie na polskiej ziemi....wiec widzicie ze ja raczej jestem typem optymisty i chyba nawet......za bardzo. Wierze w to ze BJ przyjada do nas. W koncu raz byli i zagrali "live" :P to czemu nie drugi raz? :P
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bo statusu drugiej Złotej Płyty już w Polsce żaden ich album nie osiągnie :P (choć na świecie to pewnie każdy i Platynową na luzie :) )
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

King Of Swing pisze:szczerze mowiac powiem tak - zaluje ze nie urodzilem sie 10 lat wczesniej....
W pelni podpisuje sie pod tym stwierdzeniem... .Jak narazie Tico ( bo jezeli chodzi o dyspozycyjnosc to tylko o niego mozemy miec obawy) trzyma sie niezle ,wrecz powiem ,ze patrzac na niego mozna stwierdzic iz jest w znakomitej formie.Wiec nie ma co sie martwic , cieszmy sie nowa,dobra plyta a pozniej zacznijmy oczekiwac kolejnego swietnego albumu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Well, zapewne wielu z nas chciałoby się urodzić 10 lat wcześniej, kiedy się na to patrzy z perspektywy fana BJ.... albo i cofnąć czas o te 10 lat, heh xD. W końcu korzystając z wehikułu czasu (xD), mielibyśmy aktualnie rok pod hasłem These Days^-^. I chłopcy byliby, co tu dużo mówić, młodsi, a nie just older ;) .
I nie martwmy się na zapas :D
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Proponuję zakończyć temat końca działalności zespołu :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Każdy już chyba wypowiedział się, ile wie, i co sądzi, na ten temat-popieram propozycję 8) :P
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Hm...ktoś wspomniał o podobnym stażu na scenie Bon Jovi i Rolling Stones...hmm ci pierwsi są już na scenie 22 lata, ci drudzy 43 hm...i jeszcze nie z chodzą...ciężka sprawa 8) tzn że Bon Jovi jeszcze musieli by pograć z ćwierć wieku by pobić rekordy rekordów... :P (no ale może z drobnymi przerwami uda im się...przecież nikt nie powiedział że co roku muszą koncertować i nagrywać... :D ) ... z moich obliczeń wynika wobec tego że Tico bedzie mieć coś koło 77 latek...sporo reszta koło 70-dziesiątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”