nowy porządek

Forum serwisu Always - Bon Jovi Portal - http://www.bonjovi.pl

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Justysia pisze: Do Ratta- a Ty troszkę przesadzasz. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz,że żadny z Adriana mod. To, że nie zgadzacie się w wielu kwestiach, nie znaczy, że jest złym modem. Moim zdaniem pełni swoją rolę dobrze, ma czasem jak każdy złe dni, popełnia błędy, ale kto tego nie robi?
Zły dzień nie oznacza - 'a dzisiaj se usune 4 posty bo mi nie pasuja'
A poza tym nie rozumiem co ma na celu pisanie o nowych użytkownikach, którzy dołączyli miesiąc temu. To ich sprawa, że piszą tylko w takich a nie innych tematach.
i własnie dlatego to forum zdycha
To że forum jak to nazwał Rattie "zdycha" jest moim zdaniem spowodowane tym, że coraz więcej osób traci ochotę na napisanie posta, za którego zostanie zrównany z ziemią.
Pokaż mi gdzie kogoś 'nowego' zjechalismy za to, że ośmielił się posta napisać? Jak już zaznaczyłaś - poczytałas sobie stare tematy. Powinnas dzięki temu wywnioskować, że należę do bardzo cynicznych osób i jade po tych osobach, które na to zasługują czyli w szczególności znawców 'kocham BJ bo usłyszałam IML przedwczoraj w radiu'.
Dlatego nie uważam takich ludzi, którzy się przywitają, napiszą 'BJ da best' i pare razy se zaglosują w survivor bo juz odpowiedź na pytanie o ulubioną płytę przerasta ich możliwości fanowskie, za cennych użytkowników.
Uważam że brakuje na forum tematów" lekkich i przyjemnych". Mimo, że nic nie wnoszą do forum poświęconego MUZYCE BJ. Ale taka rozluźniająca rozmowa buduje atmosferę. Niedawno na forum mowa była o tym, że jeśli ktoś chce pisać tematy o ząbkach Jona itd. powinien znaleźć sobie inne miejsce.
Ale przeglądałam kiedyś całe to forum i za czasów jego świetności było mnóstwo takich tematów (niekoniecznie o ząbkach Jona ). Ale tematy były luźne (czasem nawet o niczym ) i atmosfera była inna, wszyscy mieli więcej dystansu, nikt na nikogo nie najeżdżał. Naprawdę miło czyta się takie tematy.
To może jeszcze przy okazji zwróć uwagę KTO się tam wypowiadał. Byli to ludzie, którzy mieli mnóstwo do powiedzenia również w tematach muzycznych (i to nie tylko dotyczących BJ). Nabijałem się jeno z ludzi, którzy potrafili się wypowiedzieć TYLKO o ząbkach. Przytoczę Ci pewna anegdotkę. Dawno dawno temu za czasów kiedy to na tym forum hasał se straszny i okrutny mod, którego ksywę tylko nieliczni osmielili się wypowiedzieć, powstał sobie temat 'czego teraz słuchasz?'. W zamierzeniu był to taki lekki temacik, w którym kazdy mógł się podzielić jakimiś ulubionymi kawałkami. A w praktyce na forum pojawili się w/w 'cenni użytkownicy', którzy dzienni potrafili nabić po 30(!) postów w tym temacie (Rekordzistka o ile dobrze pamiętam wrzuciła 7 postów w 10 minut), chyba nie muszę dodawać, że tak aktywni byli tylko w przepisywaniu playlisty z winampa? ;)
A teraz jest tak, że najlepiej wypowiadać się tylko w tematach dotyczących muzyki Bj. Więc jak atmosfera ma być przyjazna i miła.
Wydaje mi się że ma to duży wpływ na to, że forum "umiera".
Dokładnie - tak by było najlepiej. Bo wtedy mało kto miałby coś przeciwko wypowiadaniu się w lekkich tematach. Ale jak na razie to krew mnie zalewa, jak widzę 'fanów', którzy toczą zaciekłe batalie o to co jon powiedział jakiejs pop gwiazdce, czy dobrze wyglada w białym/niebieskim/zielonym w paski garniturze, co powinien kupic córce na gwiazdkę, jednocześnie zapominając o muzyce.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

Pewnie, więc co zakładamy kategorie '' tematy lekkie'' i dyskutujemy tam o tym czy Jon jest po botoksie , o czym rozmawiał z JL i kiedy idzie do dentysty na wybielanie zębów i na inne tematy miesiąca ...
na Boga od tego jest Hyde Park i tam niech każdy pisze sobie o czym chce , bez usuwania postów i zbędnych komentarzy. Kierujmy sie regułą : Nie interesuję mnie to , więc nie czytam . Po co te nerwy ? Oczywiście na tym forum nigdy nie dojdziemy do porozumienia, ponieważ zawsze znajdzie sie ktoś komu coś nie przypadnie do gustu i zechce się tym z nami podzielic wszczynająć III wojnę światową
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

Rattie, ale ja zauważyłam, kto się w tych tematach wypowiadał. I właśnie o to mi chodzi. Może gdyby na forum była inna atmosfera, to i więcej osób wypowiadałoby się w tematach poświęconych muzyce.Bo wydaje mi się, że wielu nowych użytkowników czuje się nieswojo, więc też niewielu się wypowiada w ważniejszych tematach. A tematy lekkie mogłyby pomóc ludziom oswoić się z forum i z użytkownikami. Bo zawsze chętniej dołączysz do grona ludzi między którymi panuje miła i przyjazna atmosfera, niż do tych, którzy jadą po sobie i wiecznie mają problemy.
Rattie pisze:Pokaż mi gdzie kogoś 'nowego' zjechalismy za to, że ośmielił się posta napisać?
Nie napiszałam, że kogoś zjechano, tylko, że po przeczytaniu kilku postów, w których najeżdża się na kogoś, bo zastanawia go co tam sobie dyskutuje Jon z X czy Y, ktoś może nie mieć ochoty na pisanie swoich przemyśleń, obawiając się takiej samej reakcji.
One light burning ...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Justysia pisze:Rattie, ale ja zauważyłam, kto się w tych tematach wypowiadał. I właśnie o to mi chodzi. Może gdyby na forum była inna atmosfera, to i więcej osób wypowiadałoby się w tematach poświęconych muzyce.Bo wydaje mi się, że wielu nowych użytkowników czuje się nieswojo, więc też niewielu się wypowiada w ważniejszych tematach. A tematy lekkie mogłyby pomóc ludziom oswoić się z forum i z użytkownikami. Bo zawsze chętniej dołączysz do grona ludzi między którymi panuje miła i przyjazna atmosfera, niż do tych, którzy jadą po sobie i wiecznie mają problemy.
W sumie trochę racji w tym jest.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No nie mogę :) Aż zapiszę tego posta w kalendarzu :) Fajnie, że wreszcie udało mi się chociaż troszkę wyjaśnić o co mi chodzi :)
One light burning ...
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

Rattie pisze:
Justysia pisze:Rattie, ale ja zauważyłam, kto się w tych tematach wypowiadał. I właśnie o to mi chodzi. Może gdyby na forum była inna atmosfera, to i więcej osób wypowiadałoby się w tematach poświęconych muzyce.Bo wydaje mi się, że wielu nowych użytkowników czuje się nieswojo, więc też niewielu się wypowiada w ważniejszych tematach. A tematy lekkie mogłyby pomóc ludziom oswoić się z forum i z użytkownikami. Bo zawsze chętniej dołączysz do grona ludzi między którymi panuje miła i przyjazna atmosfera, niż do tych, którzy jadą po sobie i wiecznie mają problemy.
W sumie trochę racji w tym jest.
Justysia trafiłaś w sedno. Sama jestem dosyć świeża i czasami mam ochotę coś napisać w jakimś sensowniejszym temacie niż wywoływane już nie raz ząbki Jona, ale jak pomyślę o prawdopodobnych ripostach niektórych użytkowników, to mi się po prostu odechciewa.
We need something to believe in
Scrooge

Post autor: Scrooge »

OK, ale to tylko świadczy o tym, że masz jakiś problem z poczuciem własnej wartości. Powtórzę, jeżeli ktoś się decyduje na publiczne przedstawianie swoich poglądów to musi się liczyć z ewenetulaną krytyką osób o innych poglądach, albo to akceptujesz i wchodzisz w publiczną debatę albo nie... bądźmy poważni i dorośli...
Mi nie przeszkadza to, że ktoś skrytykuje moje poglądy, może czasami się poirytuję, ale nie moczę się z tego powodu w nocy i nie mam traumy na resztę tygodnia tylko dlatego, że np. Dario mi pojechał :PPP
Awatar użytkownika
kami
It's My Life
It's My Life

Post autor: kami »

Scrooge, ale ja się nie moczę z tego powodu, zdziwiłbyś się z jaką psychiką masz do czynienia, gdybyś mnie znał :)

Po prostu mi się nie chce kłócić, nie po to tutaj wchodzę. Nie mam problemu z krytyką jako taką, ale nie oszukujmy się, tutaj w 90% krytyka przeradza się w kłótnie i obrażanie się. A ja chcę po całym dniu wejść tutaj i mieć z tego przyjemność. Nie wiem czy się jasno wyrażam i czy ktoś zrozumie o co mi chodzi.
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2010, o 20:32 przez kami, łącznie zmieniany 1 raz.
We need something to believe in
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge, ale Ty chyba nie do końca rozumiesz o czym mowa. :) Nie chodzi o poczucie własnej wartości czy obawianie się krytyki. Tylko o to, że z góry wiadomo, że krytyka nie będzie konstruktywna. Nie wszyscy są odważni i olewają wszystko co im się zarzuci. Niektórzy może i chętnie wyraziliby swoją opinię na jakiś temat, ale obawiają się takich właśnie komentarzy z czyjejś strony jak np. to
Scrooge pisze:OK, ale to tylko świadczy o tym, że masz jakiś problem z poczuciem własnej wartości
No zlituj się :)

Kami wiemy o co chodzi i jest wielu użytkowników, którzy myślą tak samo. Tylko jak zauważyłam jest też wielu, dla których ta przyjemność to wejść na forum i zmieszać kogoś z błotem :) No ale właśnie staramy się chyba, żeby stworzyć atmosferę pośrednią, która nie będzie zawadzała ani jednym ani drugim. Może wreszcie jakoś się dogadamy :)
One light burning ...
Scrooge

Post autor: Scrooge »

To co dla jednego jest krytyką konstruktywną dla drugiego już nie jest... to bardzo subiektywne odczucie i nadal nie rozumiem takich postaw, albo dyskutujemy albo nie... zawsze znajdzie się ktoś kto się z Tobą nie zgodzi, a kłócić się też nie trzeba, można wyrazić swoją opinię a głupie w czyimś odczuciu komentarze i zaczepki po prostu zignorować, gdyby nie to, że lubię się "posprzeczać" to sam bym tak robił :PPP
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Tematy lekkie - popieram. Będzie beka. Jestem miszczem spamu, szczeszcie sie moderatoży!
Wybory modów - nie zgadzam się. "Dyktatura może być albo dobra, albo zła. Demokracja zawsze jest głupia" ;)

I na koniec chciałem się podzielić sentencją:
Lubię płytę Lost Highway, bo są na niej ładne piosenki. Jest trochę szybkich i parę wolnych też jest.

Dziękuje.

P.S Wybaczcie, jestem chory. Siedzę w domu i nie mam co robić. Post ten należy interpretować zarówno jako humorystyczny oraz merytoryczny. Merytorycznie chciałem Wam przekazać, że jestem za wulgami i lekkimi topicami, a przeciw wyborom. To tyle. Miłego Dnia!
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
EVENo

Post autor: EVENo »

I na koniec chciałem się podzielić sentencją:
Lubię płytę Lost Highway, bo są na niej ładne piosenki. Jest trochę szybkich i parę wolnych też jest.
Czy ta wypowiedź jest testem, żeby sprawdzić ile osób odpowie na nią słowami "chyba sobie jaja robisz?" :D :D :D
Tatar pisze:Wybory modów - nie zgadzam się. "Dyktatura może być albo dobra, albo zła. Demokracja zawsze jest głupia"
Idealnej polityki nie ma. Każda ma w sobie pełno wad, więc dla mnie to i tak obojętne.

Aha, i jak tak dalej będzie ogłaszać wszem i wobec "że na moda nie startujecie" to jeszcze ja nim zostane. :rotfl:
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Jak się zrobi Hyde park wolny od modów to to będzie fest rozpiernicz ! Trzeba najwyżej ustalić, żeby nie wtrącali się w off topy tylko jedynie pilnowali wyzwisk itd.
I też nie widzę sensu w jakimś zakładaniu działu z "tematami lekkimi". Takie gadanie zawsze się gdzieś znajdzie i nie ma sensu go jeszcze na dodatek wyszczególniać i prowokować do pisania w tym dziale ;).
a co do głosowania na modów to zgadzam się z Tatarem! Mod powinien być wybrany przez admina, jako ten który będzie najlepiej pilnował porządku, a nie przez userów którzy wybiorą swojego kolegę a ten oleje sprawę.
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

To jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze. Tak jak moi poprzednicy jestem przeciwnikiem wyborów na moderatora, ponieważ może startować osoba ze słomianym zapałem, my ją wybierzemy, ona tydzień pomoderuje i zgaśnie jej zapał. Oczywiście nie musi tak być, ale może.
Hyde park bez kompletnego moderowania to nie najlepszy pomysł, powinien być zwolniony od moderowania do momentu wyzwisk itp.
Kasowanie postów i ostrzeżenie gdy ktoś zaczyna jakieś osobiste zaczepki jestem za. Gdy ktoś neguje czyjąś opinie i powie co on o tym myśli to moim zdaniem OK, ale jak ktoś już zacznie wjeżdżać na osobę to powinno się takiego kogoś ukarać ostrzeżeniem.
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

a może spisać jakieś wstępne zasady dyskutowania na forum. Umawiamy się na ogólnie przyjęte zasady. nieprzestrzeganie któreś z zasad jak przedmówcy pisali karalibyśmy ostrzeżeniem drugi wybryk wydaleniem. Zrobimy osobny temat i tam admin zamieści regulamin dyskusji.

co do krytyki - jak już ktoś pisał to forum publiczne - pisząc tu narażony jesteś czy chcesz czy nie na krytykę i to jest całkowicie naturalne. wjeżdżanie "twoja stara" raczej nie powinno mieć miejsca. Kłócić się - na siłę argumentów. Co do wulgaryzmów nie wypowiadam się bo jak ktoś zauważył jeszcze nie skończyłem 18 lat :D

Jeśli się ktoś np. nie czuje na siłach do ostrzejszej dyskusji niech odpuści i nikt nie będzie miał mu temu za złe.
Zablokowany

Wróć do „Always - Bon Jovi Portal”