Papież i Richie po swojej śmierci zostali wysłani do nieba w tym samym czasie, ale św. Piotr omyłkowo wysłał papieża do piekła. Następnego dnia naprawił swój błąd i obydwaj spotkali sie w niebie. Papież pyta Richiego - "I jak jest w niebie? Nie mogę się doczekac, aby spotkac Maryję Dziewicę". Richie się roześmiał i mówi- "Maryję Dziewicę? Przykro mi - za późno".
Cztery katolickie matki przy kawie dyskutują o tym, jakie mają udane i poważane dzieci.
Pierwsza mówi:"Mój syn jest księdzem. Kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią do niego - Ojcze"
Na to druga odpowiada:"Cóż, mój syn jest biskupem, kiedy pojawia sie w pokoju ludzie mówią do niego - Wasza Wielebnośc"
Trzecia matka patrzy pobłażliwie na pozostałe i mówi;"Ach, za to mój syn jest kardynałem. Kiedy wchodzi do pokoju ludzie zwracają sie do niego - Wasza Eminencjo".
Czwarta matka popija kawę i nic nie mówi. Trzy pozostałe pytają ją:"A twój syn?" Ona odpowiada:"Mój syn to Jon Bon Jovi. Kiedy wchodzi do pokoju, ludzie mówią - O mój Boże!!!"