-----------------
Moje Opinie:
[highlight=#80bf00]Zagłosuje:[/highlight]
P.Kukiz - facet zawsze wyglądał jak menel z dworca. Pamiętam go jak w TV pojawiał się w kurteczkach z miną jakby chlał przez ostatnie kilka dni. Totalny brak wizerunku dostojnego prezydenta. Brak zaplecza partyjnego. Brak umiejętności układania pięknych zdań. W sumie z cech powierzchownych totalne przeciwieństwo prezydenta.
Dlaczego jednak Kukiz? Za poglądy. Za to, że na pytanie odnośnie rozdmuchanego i populistycznego tematu o In Virto powiedział coś pod czym się podpisuje się obiema rękoma. Powiedział, że jest za In Vitro natomiast nas obecnie na to nie stać jako kraj i jeżeli ma wybierać czy dać więcej niż tysiąc złotych matce samotnie wychowującej upośledzone dziecko czy dać na In Vitro to da matce. Ona nie zarobi dodatkowej kasy bo nie ma na to czasu, natomiast młodzi potencjalni rodzice mogą zarobić sobie na In Vitro. Prosta hierarchia potrzeb, ale jak bardzo ważna w naszym kraju (w mojej opinii).
Poza tym jest to jeden z nielicznych kandydatów, który może zrobić karierę próbując rozwalać układy i kółka wzajemnej adoracji.
system który teraz funkcjonuje mi nie odpowiada i im więcej takich osób jak Kukiz tym lepiej.
[highlight=#ffff80]Jest Mi Obojętny:[/highlight]
B.Komorowski - jak będzie 2 tura i nie będzie w niej Kukiza, to obecny prezydent może liczyć na moje poparcie. Jako prezydent jest dla mnie zupełnie nieszkodliwy i raczej budzi pozytywne odczucia. Nie zgadzam się z systemem który wspiera i reprezentuje, ale z pozostałych kandydatów jest najmniej szkodliwy.
[highlight=#ff0040]Zdecydowanie NIE zagłosuje:[/highlight]
J.K.Mikke - jak niektóre postulaty mi się jego podobają, tak uważam, że coś jest z nim nie tak. Chłop chce zabrać kobietom prawa do głosowania, a w kraju zlikwidować płace minimalną. Przy chciwości obecnych pracodawców likwidacja płacy minimalnej doprowadziłaby, to nieszczęść i płac na poziomie 300 zł za cały miesiąc harówy. Dziwi mnie szał na jego punkcie wśród młodych. Na serio nie wiem co on ma sensowego do zaproponowania.
A.Duda - skąd oni go wzięli i dlaczego on to nie wiem. Jeden z nielicznych starych żołnierzy Kaczyńskiego. Osiągnie zbyt dobry (zagrażający Kaczyńskiemu) wynik sprawi, ze skończy jak Marcinkiewicz, Kamiński, Kluzik-R, Sikorski, Poncyliusz, Ziobro, Kowal, Dorn i cała reszta byłych "zatwardziałych PiSowców. Wyląduje albo w PO albo w innej partii będącej "nową" alternatywą dla PiSu. Jestem na nie. Nie ma nic do powiedzenia, z In Vitro już zmienia zdanie, a do tego jeszcze krył SKOKi z którymi wiadomo było od dawna, ze to przekręt. Umoczony w układy Skokowskie jak wielu innych w partii co oznacza, że jest mało wiarygodny i uczciwy. Bardzo nie lubię tego typu osób. Już lepiej jakby na kandydata dali Macierewicza.. chłop ma przynajmniej jasne i stałe poglądy
M.Ogórek - Ta Pani to jakaś kpina. Dali przez przypadek manekina na kandydata. Bez poglądów, bez pomysłów, bez sensu.
Reszta nie warta wspominania.
[highlight=#ffffbf]A jak jest z waszymi poglądami?[/highlight]