Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Dzisiejszy dzień jest jednym z najczarniejszych dni w historii Polski. To co się stało w Smoleńsku jest trudne do opisania, zrozumienia. Prezydencka para razem z innymi osobistościami życia politycznego, przedstawicielami wojska i kleru, rodzin katyńskich zginęła tragicznie. Do teraz pozostaję w szoku, gdyż nie myślałem, że dożyję takiej tragedii. Prezydent naszego Państwa nie żyje. Dowiedziałem się o tym zdarzeniu przypadkowo: rano, w pracy od klientki. Pierwsze odczucie to szok i niedowierzanie. Trudno mi się z tym pogodzić. Większość z tych osób widziałem i słuchałem w telewizji. Lech Kaczyński miał swoich zwolenników i przeciwników. Jego prezydentura była oceniana różnie. Miał niedługo ogłosić decyzję o ubieganiu się o reelekcję.......
Nie byłem z początku jego zwolennikiem. W ostatnich wyborach prezydenckich głosowałem na Tuska. Jednak w miarę trwania prezydentury Kaczyńskiego zaczynałem się do niego (mimo miażdżących na każdym kroku opinii mediów) przekonywać. Byłem zdecydowany oddać na niego swój głos w tegorocznych wyborach..... Bardzo żałuję i współczuję rodzinom ofiar. Niech spoczywają w pokoju.... [*] [*] [*]
Ciekaw jestem co Wy czujecie w tym tragicznym, ponurym i deszczowym dniu....
Nie byłem z początku jego zwolennikiem. W ostatnich wyborach prezydenckich głosowałem na Tuska. Jednak w miarę trwania prezydentury Kaczyńskiego zaczynałem się do niego (mimo miażdżących na każdym kroku opinii mediów) przekonywać. Byłem zdecydowany oddać na niego swój głos w tegorocznych wyborach..... Bardzo żałuję i współczuję rodzinom ofiar. Niech spoczywają w pokoju.... [*] [*] [*]
Ciekaw jestem co Wy czujecie w tym tragicznym, ponurym i deszczowym dniu....
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Osobiście nic nie miałam to L. Kaczyńskiego, jego żony uważałam ich za dobrych ludzi. Do tej pory tak informacja o mnie dochodzi, nie sądziłam że aż tak będę tę informacje przezywać, jednak im dłużej, więcej oglądam wiadomości, wywiadów tym głębiej i mocniej to odczuwam.... Mam dopiero 17 lat i nie wszystko w pełni rozumiem, ale coraz bardziej zaskakuje mnie to co dzieje się w dzisiejszym świecie... giną ludzie którzy tworzą trzon naszego państwa, ludzie niewinni, w większości dbający o dobro innych. Dlaczego tacy ludzie giną?
[*]
p.s. jestem ciekawa reakcji osób typu. K. Wojewódzki, którzy lubili się naśmiewać z byłego już prezydenta
[*]
p.s. jestem ciekawa reakcji osób typu. K. Wojewódzki, którzy lubili się naśmiewać z byłego już prezydenta
- DiamentowaDusza
- It's My Life
Nie ma co tutaj mówić o tym kto kogo lubił a kogo nie.Szkoda jest każdego człowieka który ginie,umiera.Byli młodzi,mądrzy z pasją i ambicjami i skończyli tak szybko.
Szkoda jest ich bo wiele dla Polski zrobili.Bardzo lubiałam p.Marię Kaczyńską wspaniała,mądra i ciepła kobieta
Wielki Smutek i Pustka [*]
Szkoda jest ich bo wiele dla Polski zrobili.Bardzo lubiałam p.Marię Kaczyńską wspaniała,mądra i ciepła kobieta

Wielki Smutek i Pustka [*]
Prezydent Polski nie żyje - Nasz Prezydent. Różnie go oceniano i może nie wszyscy darzyli go sympatią, ale to dzisiaj sprawa drugorzędna. Bez względu na wszystko, należy wspominać to że na pewno był patriotą, dobrym człowiekiem, miał wielkie zasługi w walce o wolną niezależną Polskę i przede wszystkim głową naszego Kraju i przez to należy mu się szacunek.
Tragedia okropna, bo przecież wiemy, że oprócz Prezydenta i jego żony zginęli jedni z najwybitniejszych przedstawicieli życia publicznego. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co muszą czuć rodziny i bliscy ofiar, skoro dla mnie jest to naprawdę dość ciężkie przeżycie, a przecież praktycznie wszystkich znałem tylko z ekranu telewizora i z gazet.
W każdym razie jest to ogromna strata dla Polski.
Jedyne co w tym momencie zostało, to się pomodlić... [*]
Tragedia okropna, bo przecież wiemy, że oprócz Prezydenta i jego żony zginęli jedni z najwybitniejszych przedstawicieli życia publicznego. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co muszą czuć rodziny i bliscy ofiar, skoro dla mnie jest to naprawdę dość ciężkie przeżycie, a przecież praktycznie wszystkich znałem tylko z ekranu telewizora i z gazet.
W każdym razie jest to ogromna strata dla Polski.
Jedyne co w tym momencie zostało, to się pomodlić... [*]
For those about to rock - we salute you 
- Alicia 478
- It's My Life
Z pewnością jest to wielka tragedia, prawdopodobnie największa w ciągu ostatnich lat i to nie tylko dla Polski ale w realiach ponad połowa ludzi będzie teraz udawać , dramatyzować i rozpaczać jakie to dla nich wielkie wstrząsające przeżycie . Jest to tak sztuczne i perfidne, że na sam widok robi się niedobrze. Nie oszukujmy się ale na dobrą sprawę co ta tragedia zmieniła w życiu milionów osób ? Oczywiście należy mieć do tego szacunek i pamiętać o tym, że każda śmierć jest stratą i żałobą ale cierpienie jest sprawą osobistą a nie na pokaz.
Ogromne współczucie dla rodzin ofiar [*]
Ogromne współczucie dla rodzin ofiar [*]
- M.Ssed
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Straszne jest to co się stało. Teraz gdy o prezydencie wypowiadają się zagraniczni przedstawiciele władz, widać jaki z niego był człowiek, pośmiertnie został oznaczony orderem narodowego bohatera Gruzji. Jednak należy też przede wszystkim pamiętać o takich ludziach jak Janusz Kurtyka, jak Skrzypek, jak wielu generałów czy posłów, którzy przed sobą mieli jeszcze kawał życia.
niech spoczywają w pokoju.
niech spoczywają w pokoju.
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Straszny dzień...
Przyznam szczerze - nie byłem nigdy sympatykiem Prezydenta Kaczyńskiego, nie podobało mi się wiele z Jego poglądów i zachowań, ale... starał się działać dla Polski jak najlepiej wedle swych przekonań. Miałem okazję być raz na spotkaniu z Nim na uniwersytecie, mniej więcej rok temu, i tam, pośród przede wszystkim profesorów i studentów, zachowywał się o wiele bardziej na luzie, niż w telewizji... uśmiechnięty, próbował żartować...
Wraz z Prezydentem zginęło wiele osób - politycy - przedstawiciele najważniejszych partyj, duchowni, wojskowi... oby to dało do myślenia Polakom, oby skończyły się te pozbawione kultury walki polityczne o nieistotne rzeczy... może właśnie dziś jest czas, by zacząć budowę innej RP, lepszej - tak jak chciał Prezydent Kaczyński... ale zaczynając nie od zmiany konstytucji, ale - tak w przypadku polityków, jak i nas wszystkich - zmiany naszej własnej mentalności...
Cześć Ich pamięci...

Wraz z Prezydentem zginęło wiele osób - politycy - przedstawiciele najważniejszych partyj, duchowni, wojskowi... oby to dało do myślenia Polakom, oby skończyły się te pozbawione kultury walki polityczne o nieistotne rzeczy... może właśnie dziś jest czas, by zacząć budowę innej RP, lepszej - tak jak chciał Prezydent Kaczyński... ale zaczynając nie od zmiany konstytucji, ale - tak w przypadku polityków, jak i nas wszystkich - zmiany naszej własnej mentalności...
Cześć Ich pamięci...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie będę ukrywał, że nie przepadałem za sporą częścią osób, które zginęły. Uważałem, i uważam nadal, że prezydent nie nadawał się na swoje stanowisko, bo był prezydentem tylko części narodu. Krytyczny też jestem do rządzenia IPNem przez Pana Kurtyke czy porażało mnie poziom niekompetencji Pana Skrzyka przy jego wyborze na szefa NBP. Zdania o nich pomimo ich śmierci nie zmienię. Chciałem żeby jak najszybciej odeszli ze swoich stanowisk bo w mojej ocenie szkodzili naszemu krajowi. Chciałem, aby odeszli jednak ze stanowisk a nie z tego świata.
Dlatego żal mi każdej z tych osób pomimo mojej niechęci politycznej do nich (części). ?al mi przede wszystkim rodzin tych ludzi. Mogę tylko wyobrazić co czuje teraz chora Pani Kaczyńska, co czuje 8mioro dzieci posła Putry. ?al mi bliskich przyjaciół tych osób. Kowala momentami nie trawie, ale jak zobaczyłem jego płacz po stracie bliskich to żal mi, że go coś takiego dotyka. Poseł ?elichowski udostępnił miejsce w samolocie przyjacielowi, który pojechał tam za niego. Nie wyobrażam sobie co czułbym na jego miejscu.
Taka tragedia pokazuje, że życie jest kruche. Mam nadzieje, ze nasze społeczeństwo wyciągnie wnioski z tej tragedii i będzie to dla nas bolesna nauczka na przyszłość.
Dlatego żal mi każdej z tych osób pomimo mojej niechęci politycznej do nich (części). ?al mi przede wszystkim rodzin tych ludzi. Mogę tylko wyobrazić co czuje teraz chora Pani Kaczyńska, co czuje 8mioro dzieci posła Putry. ?al mi bliskich przyjaciół tych osób. Kowala momentami nie trawie, ale jak zobaczyłem jego płacz po stracie bliskich to żal mi, że go coś takiego dotyka. Poseł ?elichowski udostępnił miejsce w samolocie przyjacielowi, który pojechał tam za niego. Nie wyobrażam sobie co czułbym na jego miejscu.
Taka tragedia pokazuje, że życie jest kruche. Mam nadzieje, ze nasze społeczeństwo wyciągnie wnioski z tej tragedii i będzie to dla nas bolesna nauczka na przyszłość.
Ja też lubiłem się naśmiewać z byłego prezydenta. Robił wiele złego dla kraju i nie nadawał się na to stanowisko. Musiałbym być fałszywy żebym teraz miał udawać, że był dla mnie kimś wielkim. Stosunek do jego poczynań to jednak sprawa osobista i nie ma co komu robić zarzutów do jego poglądów w tym momencie. Pomimo mojej niechęci do niego to żal mi go jako zwykłego człowieka tak jak 97 innych osób, które zginęły.p.s. jestem ciekawa reakcji osób typu. K. Wojewódzki, którzy lubili się naśmiewać z byłego już prezydenta
...
Dla mnie tragedią, i przykro będzie mi będzie kiedy odejdzie bliska mi osoba. Tyle w temacie
//post edytowany. Nie obchodzą mnie skargi jakie to za sobą poniesie. Zmarłym należy się szacunek. I tyle w temacie. Agata BJ
Dla mnie tragedią, i przykro będzie mi będzie kiedy odejdzie bliska mi osoba. Tyle w temacie
//post edytowany. Nie obchodzą mnie skargi jakie to za sobą poniesie. Zmarłym należy się szacunek. I tyle w temacie. Agata BJ
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010, o 11:10 przez teken020, łącznie zmieniany 2 razy.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Re: Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]
Człowiekowi brakuje słów czytając tego typu wypowiedzi. W pierwszej chwili pomyślałem, że masz 12 lat i chciałeś błysnąć gorsząc nas wszystkich... jakże smutno mi się zrobiło, gdy okazało się, że masz lat 25. Szczerze mi Ciebie żal bo musisz być człowiekiem niedojrzałym, żeby nie powiedzieć emocjonalnie upośledzonym. Pomijam już to, że życie tych wszystkich ludzi nic dla Ciebie nie znaczy, ale jak możesz pisać, że żałujesz iż nie zginął ktoś jeszcze... Piszesz, że może zacznie się coś dobrego dziać w tym Państwie, powiem Ci, że dopóki nie zacznie się przymusowo leczyć takich psycholi jak Ty, nigdy w tym Państwie nie będzie lepiej! Można nie lubić polityków, ale każde życie ludzkie jest bezcenne. W tym samolocie byli też potomkowie ofiar Katynia, potomkowie ludzi dzięki którym możesz wylewać swoje żałosne, haniebne pomyje na tym forum! Jeżeli uważasz, że śmierć tych ludzi pomoże naszej ojczyźnie... brak mi słów... To byli ojcowie, dziadkowie, normalni ludzie. Nie życzę Ci, żeby po śmierci Twojego ojca ktoś napisał o nim w taki sposób, dodają na koniec iż ubolewa, iż nie dołączyła do niego Twoja matka...teken020 pisze:...
Myślcie co chcecie o tym co wyżej napisałem. Dla mnie tragedią, i przykro będzie mi będzie kiedy odejdzie bliska mi osoba. Tyle w temacie
Odniosę się jeszcze do osoby śp. Lecha Kaczyńskiego. Nigdy nie byłem fanem jego prezydentury, było to jednak tylko stanowisko pracy. Lecha Kaczyńskiego należy oceniać przez pryzmat tego jakim był człowiekiem, a był człowiekiem uczciwym, kochającym swój kraj, wielkim patriotą, człowiekiem któremu po części zawdzięczamy to, że żyjemy w wolnej Polsce. Ogromna strata, tragedia... niech spoczywają w pokoju [']
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010, o 11:09 przez A_Lewicki, łącznie zmieniany 1 raz.
W obliczu takiej tragedii poglądy polityczne nie mają żadnego znaczenia. Zginął Prezydent Polski i najważniejsze osoby sceny politycznej, kulturalnej i sportowej tego kraju, dowódcy Armii Polskiej, a także rodziny osób poległych w Katyniu w 1940r. Ból i żal po stracie takich osobistości jest nie do opisania...?ączę się w modlitwie z rodzinami wszystkich umarłych.
Widziałem przed chwilą Jarosława Kaczyńskiego na miejscu tragedii...nie wyobrażam sobie, co musiał czuć przy identyfikowaniu ciał zmarłego brata i jego małżonki. Czuję smutek i żal. [*]
Widziałem przed chwilą Jarosława Kaczyńskiego na miejscu tragedii...nie wyobrażam sobie, co musiał czuć przy identyfikowaniu ciał zmarłego brata i jego małżonki. Czuję smutek i żal. [*]
Chciałeś być kontrowersyjny ? Pokazałeś tylko swoją głupotę. ?al mi takich ludzi.teken020 pisze:...
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010, o 11:10 przez JJ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- It's My Life
To jest straszne. Jak się o tym dowiedziałam, to pierwsze, co mi przyszło do głowy, że to jest jakiś spóźniony żart prima aprillisowy. Później jednak niedowierzanie... brak słów. Mój pierwszy komentarz: O ku*wa. Inaczej tego nie mogłam określić. Do tej pory nie mogę przyjąć tego, jako prawdę. Jak to Kwaśniewski powiedział: Katyń to przeklęte miejsce.
Chociaż to nie czas na takie myślenie, ja jestem ciekawa Rozmów w tłoku Majewskiego...ewaika789 pisze:p.s. jestem ciekawa reakcji osób typu. K. Wojewódzki, którzy lubili się naśmiewać z byłego już prezydenta
Re: Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]
Brak słów...teken020 pisze:...
Myślcie co chcecie o tym co wyżej napisałem. Dla mnie tragedią, i przykro będzie mi będzie kiedy odejdzie bliska mi osoba. Tyle w temacie
A co do tej ogromnej tragedii ... pozostaje tylko pomodlić się i oddać hołd minutą ciszy oraz poszanowaniem żałoby. Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]

Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010, o 11:10 przez KondZik, łącznie zmieniany 1 raz.