Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Geminiman019 pisze:Ja mam takiego pecha, że interesuję się na poważnie muzyką i wiem, w co w trawie piszczy. Powinny Ci się w końcu otworzyć oczy i zauważyć że dobra muzyka już przegrała z tandetą najgorszego sortu.
Och, Ty to jestes taki do przodu, na powaznie interesujesz sie muzyka.. Jak na powaznie interesujesz sie muzyka, to nie sluchaj beznadziejnego radia, bo tam juz jej nie znajdziesz. Albo jakies niszowe, alternatywne rozglosnie, albo ogranicz sie do nagran i... bedzie Pan zadowolony. Po cholere wlaczac popeline, jak sie wie, co sie znajdzie? Poza tym tyle jest dobrej muzyki nagranej w przeszlosci, ze nawet nie bedac na biezaco nikt do smierci nie zdola poznac wszystkiego. Podejrzewam, ze Tomker przestal sie interesowac sprawami obecnej muzyki pop gdy sie zorientowal, jak sprawy stoja. Ja tez kiedys sie swietnie orientowalem w nowosciach, ale obecnie jakosc jest tak zenujaca, ze sorry, ale nikt mnie nie zmusi do sluchania tego syfu (na szczescie w pracy sluchamy radia z rockowymi klasykami, nie wszyscy maja taki komfort). To jest moj bunt na to scierwo, chca tego sluchac, spoko, ale beze mnie. To kwestia wyboru. Ty to chyba jakis masochosta jestes. :)

Rozumiem, ze moze osluchaly Ci sie juz pewne gatunki i szukasz czegos swiezego, ale komercyjne rozglosnie to chyba nienajlepsze miejsce do poszukiwan?
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

ZB, chciałem odpisać Geminimanowi, ale widzę że już napisałeś co i jak :)
nic dodać nic ująć!
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

ZB pisze:
Geminiman019 pisze:Ja mam takiego pecha, że interesuję się na poważnie muzyką i wiem, w co w trawie piszczy. Powinny Ci się w końcu otworzyć oczy i zauważyć że dobra muzyka już przegrała z tandetą najgorszego sortu.
Och, Ty to jestes taki do przodu, na powaznie interesujesz sie muzyka.. Jak na powaznie interesujesz sie muzyka, to nie sluchaj beznadziejnego radia, bo tam juz jej nie znajdziesz. Albo jakies niszowe, alternatywne rozglosnie, albo ogranicz sie do nagran i... bedzie Pan zadowolony. Po cholere wlaczac popeline, jak sie wie, co sie znajdzie? Poza tym tyle jest dobrej muzyki nagranej w przeszlosci, ze nawet nie bedac na biezaco nikt do smierci nie zdola poznac wszystkiego. Podejrzewam, ze Tomker przestal sie interesowac sprawami obecnej muzyki pop gdy sie zorientowal, jak sprawy stoja. Ja tez kiedys sie swietnie orientowalem w nowosciach, ale obecnie jakosc jest tak zenujaca, ze sorry, ale nikt mnie nie zmusi do sluchania tego syfu (na szczescie w pracy sluchamy radia z rockowymi klasykami, nie wszyscy maja taki komfort). To jest moj bunt na to scierwo, chca tego sluchac, spoko, ale beze mnie. To kwestia wyboru. Ty to chyba jakis masochosta jestes. :)

Rozumiem, ze moze osluchaly Ci sie juz pewne gatunki i szukasz czegos swiezego, ale komercyjne rozglosnie to chyba nienajlepsze miejsce do poszukiwan?
Dokładnie. Obecnie jedyną muzyką jakiej słucham, jest ta z legalnych płyt CD, które od dwóch lat kupuję. W domu zakazałem słuchać radia, ponieważ doprowadza mnie ono do istnej k---icy. Wszystko dlatego, że muzyka dla mnie ma charakter inwazyjny i w pełni angażuje moją percepcję. Nawet takie coś jak "biały szum" całkowicie mnie dekoncentruje. Dla mnie wszystko musi był przewidziane. Radio nie daje mi takiej alternatywy, ponieważ w najmniej przewidzianym momencie mogą puścić jakąś piosenkę której nienawidzę (np: Prawy do Lewego Katarzyny Szczot i Gorana Bregovića). Gdy jest w pobliżu jest włączone radio (poza domem) jestem tak samo czujny jak surykatki na afrykańskiej sawannie. A nuż zagrają coś czego nie znoszę. Zresztą wynalazek Marconiego może dla mnie nie istnieć i nienawidzę go tak samo jak telefonów komórkowych.
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Geminiman019 pisze:Zresztą wynalazek Marconiego może dla mnie nie istnieć i nienawidzę go tak samo jak telefonów komórkowych.
Tylko ze radio wynalazl Nicola Tesla, a Marconi przywlaszczyl sobie pomysl i dlatego zapisal sie tak, a nie inaczej w swiadomosci ludzi, do czego nawiazuje tytul drugiego albumu zespolu.. Tesla - 'The Great Radio Controversy' ;)
Geminiman019 pisze:W domu zakazałem słuchać radia
Ostro! :D
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

ZB pisze:
Ciekawe jakie są kary za złamanie zakazu :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
EVENo

Post autor: EVENo »

Geminiman019 pisze:Prawy do Lewego Katarzyny Szczot
Piosenki nienawidzi, a o jej wykonawczyni wie więcej, niż większość społeczeństwa. No bo kto z Was wiedział jak naprawdę nazywa się Kayah?
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ZB pisze:Geminiman019 napisał/a:
W domu zakazałem słuchać radia

Sądzę, że warto powiadomić policję i prokuraturę... kto wie co tam się dzieje...
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Agata BJ pisze:
ZB pisze:
Ciekawe jakie są kary za złamanie zakazu :D
Nie ma żadnych kar, ponieważ wszyscy z najbliższego otoczenia wiedzą co mi jest. Otóż ja cierpię na takie schorzenie co się zwie Zespół Aspergera, a jest to jedna z łagodnych form Autyzmu. Jednakże każdy Aspie jest inny i objawia się to zupełnie innymi objawami. U mnie jest to nadwrażliwość na dźwięki, a szczególnie muzykę. Dlatego w poprzednim napisałem o inwazyjnym charakterze muzyki i pełnym angażowaniu własnej percepcji w te drgania powietrza. Wiecie o tym, jak w 1989 roku wykurzyli z Ambasady Watykanu byłego dyktatora Panamy Manuela Noriegę? Albo jak torturowali więźniów w Guantanamo? Muzyką. Non stop puszczali głośną muzykę by w końcu się poddali. Dlatego chcę mieć w domu ciszę, ponieważ zdaję sobie sprawę z tego, że muzyka ma charakter inwazyjny i potrafi w całości zająć percepcję człowieka.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Wcześniej wspominaliście o Kanadzie.. Jeśli chodzi o muzykę, to jest dla mnie ważny kraj. Bo w moim TOP 3 wykonawców/zespołów jest dwóch reprezentantów z Kanady: Bryan Adams i Harem Scarem. ;)

ZB, do ciebie pytanie, bo w grudniu pisałeś, że może zapoznasz się z druga płytą Harem Scarem - "Mood Swings". I jak odsłuchałeś? :P Powiem, że Mood Swings zajmuje 5 miejsce w moich ulubionych płytach (Po NJ, SWW, KTF i TD). ;)
bartekbb23

Smolek pisze:Wcześniej wspominaliście o Kanadzie.. Jeśli chodzi o muzykę, to jest dla mnie ważny kraj. Bo w moim TOP 3 wykonawców/zespołów jest dwóch reprezentantów z Kanady: Bryan Adams i Harem Scarem. ;)
2 reprezentantów Kanady, a trzeci to pewnie nadreprezentant czołowy i nr 1 na Twojej liście Justin Biber prawda? :lol:
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

No właśnie Biber jest z Kanady, hehe :D Wszystko się zgadza...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No jasne Bieber to mój idol. :D Bilet na koncert w Łodzi oprawiony w ramce. :P Tak zauważyłem, że często rozmowy na forum przechodzą na Biebera, ciekawe dlaczego. :P
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Chodzi o to, że Bieber jeszcze niedawno był droższy od Bartka...A teraz meet&greet z tym drugim jest już prawie 2 x droższy...No i Bartek czasem lubi się tym pochwalić...I dokopać Bieberowi... :D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
bartekbb23

No jasne Bieber to mój idol. :D Bilet na koncert w Łodzi oprawiony w ramce. :P Tak zauważyłem, że często rozmowy na forum przechodzą na Biebera, ciekawe dlaczego. :P
Pewnie jesteśmy zazdrośni, że skoro i on i Bon Jovi grają pop, to on chociaż mega popularny no i chyba recenzenci patrzą na niego przychylniej niż na Bon Jovi :p A cała reszta i tak ma bekę taką samą z niego jak i z Bon Jovi. Tylko, że on młody i mu wypada, a Bon Jovi staruchom to wstyd :P

A tak poważnie, z innego Justina też się kiedyś śmiano jak i z całego N'Sync, a potem wiadomo jak się rozwinął, robi muzykę popową, ale na dobrym poziomie. Także może nie ma co się śmiać Bibera bo też będzie potem na dobrej drodze :whoeva:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A tak w ogóle o Bieberze się dowiedziałem.. oczywiście z forum BJ. :D Z tematu "Justin Bieber feat. BJ". :PPP
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”