Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Oglądając okładki polskich płyt doszedłem do pewnych spostrzeżeń. Primo: na okładkach polskich kompaktów nie umieszcza się imienia i nazwiska producenta albumu. Secundo: na prawie każdej okładce z tyłu widzimy reklamy reklamy patronów medialnych jak: rozgłośnie radiowe, stacje telewizyjne, portale internetowe, banki itp. Na zagranicznych kompaktach nie ma czegoś takiego. To znaczy: zawsze jest widoczne imię i nazwisko producenta oraz całkowity brak reklam patronów medialnych. Dlaczego takie rzeczy (brak producenta płyty i masa reklam patronów medialnych) występują tylko na polskich albumach i nie są obecne na zagranicznych kompaktach? Bo my jak zawsze musimy robić inaczej i po swojemu, wbrew temu jak jest na zachodzie.
EVENo

Post autor: EVENo »

Geminiman019 pisze:na prawie każdej okładce z tyłu widzimy reklamy reklamy patronów medialnych
Tył to pół biedy, mnie wnerwia, że połowa płyt ma żółtą wstawkę na przodzie okładki, a na nim naturalnie RMF FM.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

Ten dodatek był też na kasetach ale na szczęście doklejany i szybko można było się go pozbyć, zaś na CD z tego co wiem nie wchodzi to w rachubę.
Wiele książek też jest obładowane żółtymi paskami albo białymi z szlachetnym "radio ZET".
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Geminiman019

Ale czegoś takiego nie ma na zagranicznych kompaktach. To występuje tylko na polskich płytach. Ciekawi mnie, co by powiedział Amerykanin (lub po prostu mieszkaniec świata zachodniego), gdyby zobaczył okładki polskich płyt?
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

Trzeba by było zapytać. Polska coraz więcej zapożycza od zachodu lecz nie umieją rozróżnić co potrzebne a co nie. Nie tylko na zagranicznych. Zrywałam RMF z Iggiego i Metalliki.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Geminiman019

harriet pisze:Trzeba by było zapytać. Polska coraz więcej zapożycza od zachodu lecz nie umieją rozróżnić co potrzebne a co nie. Nie tylko na zagranicznych. Zrywałam RMF z Iggiego i Metalliki.
Dokładnie. Te wszystkie reklamy patronów medialnych są nikomu do niczego niepotrzebne. Takie rzeczy występują tylko na polskich kompaktach. Na zagranicznych nigdy się z czymś takim nie spotkałem. No i jeszcze kwestia producenta płyty, którą jakiś czas temu poruszyłem. Czemu na żadnych polskich płytach CD nie umieszcza się takich napisów jak: "produced by", "enginereed by" oraz "mixed by"? Czyżby osoby producenta i inżyniera dźwięku nie były takie ważne w naszym kraju?
EVENo

Ja mam na Crushu wstawkę tylko nie na samej okładce, a na pudełku. No i nalepka Interia.pl z drugiej strony.
Geminiman019

EVENo, tu masz zdjęcia frontu i rewersu okładki europejskiego wydania Crusha. Nie widzę tu żadnych reklam patronów medialnych.

Obrazek

Obrazek
EVENo

Obrazek
Geminiman019

Dobrze że na pudełku (jewelcase), a nie bezpośrednio umieszczone na okładce płyty. Zawsze można to odkleić. Co jak co, ale reklamy patronów medialnych na płytach są niespotykane poza Polską (przynajmniej tak mi się wydaje).
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Zapraszam ponownie do tematu "SPRZEDAM" http://www.bonjovi.pl/forum/topics19/sp ... .htm#69348
właśnie zaktualizowałam swoje ogłoszenie.
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Geminiman019

Ostatnio coś mnie naszło na porównywanie ze sobą rzeczy amerykańskich z japońskimi. Zacznijmy od samochodów. Czy według was Mustang Shelby 500 albo Chevrolet Camaro ZL1 są porównywalne z Godzillą, czyli Nissanem GT-R? Albo Corvette C6 ZR1 z Lexusem LFA? Innym przypadkiem są reprezentacyjne pojazdy głów tych państw. Czy według was Cadillac One Baracka Obamy zwany Bestią, jest lepszy od Toyoty Century Royal cesarza Akihito?
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Geminiman019 pisze:Dobrze że na pudełku (jewelcase), a nie bezpośrednio umieszczone na okładce płyty. Zawsze można to odkleić. Co jak co, ale reklamy patronów medialnych na płytach są niespotykane poza Polską (przynajmniej tak mi się wydaje).
W krajach, które nie są jak Polska "zieloną wyspą"... trzeciego świata cena płyty jest stosunkowo tak śmiesznie niska, że żadni "partnerzy medialni" nie muszą się dorzucać do producenta w zamian za reklamowe umieszczenie swego śmiesznego loga na zacnej okładce zacnej płyty. I tyle.

[ Dodano: 2013-02-18, 12:55 ]
Geminiman019 pisze: Cadillac One Baracka Obamy zwany Bestią, jest lepszy od Toyoty Century Royal cesarza Akihito?
:D jak dla mnie pytanie tygodnia hehe :D
Geminiman019

Tu możecie zobaczyć oba pojazdy głów tych państw

Cadillac One (The Beast)
Obrazek

Toyota Century Royal
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

wybieram cadillaca, pomimo wagi ma sporo gracji, a toyota nie ma nawet szyb dymków ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”