Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Powiem wam jakiej muzyki wyjątkowo nie znoszę. Otóż brzydzę się nie tyle popem, co muzyką syntetyczną czy tworzoną w sposób mechaniczny; do której należy rap, techno, muzyka klubowa czy inne rodzaje muzyki elektronicznej. Dlatego nienawidzę muzyki tworzonej przy pomocy syntezatorów, samplerów, sekwencerów czy gramofonów (bo to obraża moje poczucie dobrego smaku). A w ogóle to chciałbym zmieść z powierzchni ziemi wszystkich DJ-ów i innych takich co tworzą muzykę z sampli. Ponadto marzy mi się też zniszczenie całego nakładu Since I Left You The Avalanches, jaki ukazał się na świecie. Dla mnie jedyną słuszną muzyką jest ta którą gra się na prawdziwych instrumentach, a nie nie jakie coś co klei się z sampli (Since I Left You składa się wyłącznie z sampli, a ich ilość przekracza liczbę 3 tysięcy).
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Bo żadna elektronika nie może się równać z muzyką organiczną (z całym szacunkiem dla wykonujących ją artystów).
Geminiman019

To prawda. Dlatego brzydzę się Disco Polo. Chyba wiecie o tym że Muzyka Chodnikowa jest tworzona ma modłę Italo Disco, czyli wyłącznie na syntezatorach i to tych najbardziej kiczowatych z lat 80. Ponadto podobał mi się tekst ze 111 odcinka Włatcóf Móch, gdy kierowca-satanista zniszczył gitaro-organy Maślany ("To co trzeba było, plastikowe to są Erosy"). Gitara elektryczna jest mimo wszystko żywym instrumentem i może brzmieć organicznie, gdyż każdy szanujący się gitarzysta używa tylko wzmacniaczy lampowych, które są jak najbardziej analogowe (ponieważ w odróżnieniu od działających zerojedynkowo tranzystorów, lampy próżniowe generują stany pośrednie). Nie mówię że syntezatory są złem absolutnym, ale mogą one tworzyć coś w rodzaju dopełnienia brzmienia. Tak sobie słuchałem piosenek z wydanego w 1998 roku solowego albumu Ryśka i stwierdzam że piosenki brzmią tam bardzo sucho, ponieważ brakuje syntezatorów nadających brzmieniu soczystości. Melodia jest tam w stylu lat 80, lecz brzmienie jest typowe dla lat 90, kiedy odchodziło się od syntezatorów i przez to utraciło swoją soczystość.
EVENo

Post autor: EVENo »

Uwaga! Rzucam propozycją!

Minęły już blisko trzy lata od ostatniego SURVIVORA, czyli zabawy, która była swego rodzaju plebiscytem na najlepszy utwór danej płyty. No może dwa i pół, bo był jeszcze temat z płytami. Sam ich twórca, użytkownik Tatar, nie odzywa się od półtora roku, więc chyba mogę sobie pozwolić na ponowne sprawdzenie Waszych gustów, w końcu przez te trzy lata hierarchia forumowa uległa znacznej zmianie, nie mam tu na myśli tylko ostatnich tygodni :P

SURVIVOR to również dobra okazja dla każdego użytkownika na wyrażenie swojego zdania na temat każdej piosenki Bon Jovi po kolei.

Chcę usłyszeć odzew w tej sprawie, kto nie widzi nic przeciwko. Wszak jest to konkurs wymagający aktywnego głosowania przez wielu użytkowników, więc jeśli temat ma zaginąć nie ma sensu na jego tworzenie.

Jeżeli padnie kilka(naście?) "za", zajmę się od stycznia tworzeniem wszystkich SURVIVORÓW po kolei. Wcześniej wolałbym nie - grudzień to czas innych plebiscytów i podsumowań. SURVIVOR będzie dobry na wiosenną ramówkę :P Więc najlepsze płyty Bon Jovi się na tą wiosnę załapią :)

Dla nieobeznanych: ostatni SURVIVOR dotyczący krążka The Circle: http://www.bonjovi.pl/forum/topics55/su ... vt1601.htm
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

No bardzo ładny odsyłacz ale:
Tatar pisze:Zasady zabawy znajdziecie w pierwszym Survivorze "Bon Jovi".
i wyjaśnione :hahaha:

Ale o ile sama się zorientowałam to użytkownicy głosują na - tak jakby - najmniej lubiane piosenki z danej płyty i ta, która zostanie ostatnia wygrywa?

Jeśli tak to mogę się w to bawić :)
EVENo

Post autor: EVENo »

Gloria pisze:i wyjaśnione
Sorki, bezpośrednio skopiowałem link, nie zaglądałem do treści :P Już podsyłam właściwy: http://www.bonjovi.pl/forum/topics55/su ... vt1308.htm

[ Dodano: 2012-12-06, 19:46 ]
I jeszcze ten: http://www.bonjovi.pl/forum/topics55/su ... vt1313.htm
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Hahahahahaha wynajmę sobie Bon Jovi!
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Bama
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Bama »

Po co te nerwy? ;) Ja bym ich wzięła jako support!
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

No wiecie, może to forma hołdu dla idoli :P
A tak poważnie ciekawa jestem czy używanie takiej nazwy oficjalnie nie jest łamaniem jakichś praw autorskich :cfaniak:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ja nie mam nic przeciwko Survivorom. Nie brałem udziału we wcześniejszych, więc z przyjemnością bym zrobił to teraz. ;) Bo przez te kilka lat gust mi się jakiś wyrobił. :)
Geminiman019

Zauważyłem że na polskich płytach CD nie umieszcza się imienia producenta tego albumu, w odróżnieniu od wydawnictw amerykańskich. Np: na Keep the Faith pisze: "Produced by Bob Rock". Z czego to wynika?
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Oni nie nazywają się Bon Jovi, tylko Bon-Jovi... i ten mały myślnik sprawia, że każdy kojarzy zespól z zespołem Jona, a jednak co innego.
Geminiman019

Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie. Dlaczego na amerykańskich płytach umieszcza się imię i nazwisko producenta albumu, a na polskich albumach tego nie uświadczymy?
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Gloria pisze:No wiecie, może to forma hołdu dla idoli :P
A tak poważnie ciekawa jestem czy używanie takiej nazwy oficjalnie nie jest łamaniem jakichś praw autorskich :cfaniak:
Naruszasz prawa autorskie, jeśli celowo wprowadzasz kogoś w błąd. Nazwa "Bon Jovi" powszechnie kojarzy się z pewnym zespołem muzycznym... Ale tu nie widzę wprowadzania w błąd, nikt nie pomyli. Jest jeszcze kwestia znaków handlowych, ale tu znowu wątpię.

A pomysł z Survivorem podoba mi się.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”