Islam

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

podczas krucjat, religia była raczej bardziej pretekstem do podbojów niż jedynie :nawrócenie: jakiegoś tam plemienia.
fakt faktem, teraz muzumanie nas podbijają, i mówią otwarcie co chcą zrobić.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Tomker pisze:
Krucjaty były właśnie w obronie cywilizacji
akurat to Arabowie bronili cywilizacji, zwłaszcza Platona i Arystotelesa, a IV wyprawa krzyżowa mówi już wszystko w tym temacie.
Why so serious?
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Islamska zaraza przejmuje planetę

trzeba mieć nadzieję że jakiś generał przejrzy na oczy, rozpędzi rząd, który pozwolił na islamizacje, i zrobi porządek z brudasami
Magnum
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Magnum »

Najlepszym wyjściem byłoby zgładzenie wszystkich religii, wtedy uniknęłoby się większości problemów.
02.03.2008 - Philadelphia
24.03.2010 - Philadelphia
19.06.2013 - GDAŃSK
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

teken020 pisze:nie będzie juz białych, czarnych itp. pozostanie tylko rasa arabska. Co najwyżej jakieś niedobitki białych będą zapierdalać na brudasów jak niewolnicy.
Arabowie sa przedstawicielami rasy bialej.

teken020 pisze:Cała nasza cywilizacja <cywilizacja białego człowieka> pójdzie w niepamięć na rzecz cywilizacji arabskiej. która nic, powtarzam NIC nie osiągnęła. Co więcej wykorzystają nasze wynalazki, osiągnięcia, przeciwko nam.
'[Arabowie] Stworzyli wysoce rozwiniętą filozofię i logikę oraz bogatą literaturę (często opartą na formach beduińskich). Zaczęli też uprawiać naukę – zwłaszcza alchemię, matematykę (za pośrednictwem Arabów europejczycy zapożyczyli indyjskie tzw. cyfry arabskie) i medycynę. Przyswoili sobie dziedzictwo Platona i Arystotelesa, które między innymi dzięki nim przedostało się z powrotem do Europy zachodniej.' za Wikipedia

Od siebie dodam wklad w astronomie, a szperajac po internecie mozna sie dowiedziec, ze na przyklad (za Onetem) kawa, szczepionka, liczne narzedzia chirurgiczne, czeki, kamera otworkowa, wyniesienie fizyki do poziomu nauki eksperymentalnej, a nie tylko zajecia o charakterze filozoficznym to wszystko dziela arabskie.

Acha, jeszcze jedno: 'Dla muzułmanów kąpiel jest religijnym obowiązkiem. Zapewne z tego właśnie powodu udoskonalili recepturę mydła, którą stosujemy do dziś. Mydło znali już starożytni Egipcjanie. Rzymianie stosowali je raczej jako rodzaj pomady. Ale to właśnie Arabowie łączyli olejki roślinne z wodorotlenkiem sodowym i olejkami aromatycznymi. Dla nozdrzy Araba spotkanie z brudnymi krzyżowcami było zapewne przykrym doświadczeniem. Szampon dotarł do Anglii dzięki Arabowi, który w 1759 roku otworzył nad brzegiem morza w Brighton łaźnię. Wkrótce znalazł zatrudnienie u króla Jerzego IV oraz Williama IV.', takze slowo 'brudas' jest naprawde niebyt trafne..
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Sorry, ale jak widzę, że nie macie pojęcia dlaczego powstały krucjaty, to nie dziwię się, że europejska cywilizacja ginie. Sami kopiecie pod sobą dołek, bazując na stereotypowym podejściu do tematu, a potem się oburzacie, że muzułmanie są lepiej zorganizowani. Może warto było by poczytać coś więcej niż negatywne obiegowe opinie?

[ Dodano: 2013-04-10, 11:50 ]
Magnum pisze:
Tomker pisze: Krucjaty były właśnie w obronie cywilizacji i nie są jedynie związane z kościołem, jak by ktoś nie wiedział. To europejscy władcy w głównej mierze byli inicjatorami. Tak, że nie rozumiem zarzutu dla "Nas". Ty nie utożsamiasz się z cywilizacją Europy?
Zostawmy wiec krucjaty, bo nie chodzi mi o to, zeby sie spierac o to, kto je inicjowal itp. Uznam, ze przyznam wam racje, kosciol jako kosciol nie byl inicjatorem bezposrednim itp.

Inaczej ma sie sprawa w innej sytuacji - mianowicie inkwizycja. Z tym sie chyba nie bardzo mozna spierac, ze inicjatorem, wykonawca i powodem byl kosciol.
Magnum, nie mam teraz czasu na analizę, ale po pracy na spokojnie zaskoczę Cię w tym temacie ;)

P.S. A swoją drogą, zobaczcie jak to, że nauczania historii jest coraz mniej w szkołach będzie miało fatalne skutki dla europejskiej świadomości i tożsamości...

[ Dodano: 2013-04-10, 12:00 ]
Magnum pisze:Najlepszym wyjściem byłoby zgładzenie wszystkich religii, wtedy uniknęłoby się większości problemów.
Były już takie samobójcze próby. Stalin, Pol Pot...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

To może trzeba sprecyzować czy chodzi w tym temacie o zagrożenie Islamem w Polsce czy ogólnie(planeta)? Bo jak ogólnie to nie mam na to żadnego wpływu, nic nie zrobię etc...A jak w Polsce to może niech każdy da znać czy dostrzega coś niepokojącego na swoim obszarze..
Ja u siebie nie dostrzegam kompletnie nic a więc problemu nie ma... :))
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

to tylko kwestia czasu. Jak brudasy opanują kraje europejskie <w ciągu 30 lat> to i przyjdzie czas na polskę
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Kraje europejskie już są przejmowane, to fakt. Ale same sobie są winne. Liberalne ustawy emigracyjne i mniejszościowe oraz powszechny ateizm.
A Polska? Zobaczymy...Mogłaby się spokojnie wybronić samą kulturą, tradycją i religią. Ale niestety wg. najnowszych danych GUS(bo dane kościelne to można między bajki włożyć) katolików w Polsce jest 87%, z czego 31% chodzi do kościoła...
Tymczasem muzułmanie modlą się codziennie, frekwencja w meczetach - 100% i wszyscy znają Koran na pamięć...
To kto jest sam sobie winny? Coraz nam bliżej niestety do tej 'nowej Europy'...Dlatego w sumie wizja Tekena może się ziścić...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

brudasy
Wiecie co? Razi mnie obrzucanie takimi epitetami... Jak Arab zrobi coś złego to mówmy, że Arab zrobił coś złego itp, a nie wyżywajmy się wymienianiem stereotypowych przezwisk
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

będę ich nazywał jak mi sie podoba. szczególnie jeśli sa to wrogowie
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

edited or censored
Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, o 15:40 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
usunięty użytkownik 4858

teken020 pisze:będę ich nazywał jak mi sie podoba. szczególnie jeśli sa to wrogowie
To ich określaj konkretniej, bo nie bardzo wiem o kogo Ci chodzi jak mówisz "brudasy" . Brudne samochody też będziesz rysował gwoździem? :P
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

teken020 pisze:będę ich nazywał jak mi sie podoba. szczególnie jeśli sa to wrogowie
Widzisz... Moja Zona jest pol krwi arabka (egipcjanka), pol krwi wloszka, wiec w pewnym sensie ja obrazasz teraz, wiec nie wiem co z tym zrobimy, kolego...

A najlepsze.. Nie wszyscy Arabowie to muzulmanie (przyklad mojej Zony- jest Chrzescijanka), nie wszyscy muzulmanie to brudasy... I wiesz... Jestem u zrodel- mieszkam w Egipcie...

Masz racje... 60% spoleczenstwa muzulmanskiego ma ciagoty ekstremistyczne ( wystarczy popatrzec, kto rzadzi obecnie Egiptem- strach sie bac...) i za nic ma nasza kulture europejska, to fakt... Ale jest te co najmniej 40%... I ma tylko na papierach napisane jaka wyznaje religie- uwierz mi....

i zgodze sie rowniez z jednym... Nasze swiaty sie roznia... I o czyms musicie wiedziec- do Europy najbardziej ciagna te grupy muzulmanskie, ktore sa zdecydowanie radykalne w pogladach, najbardziej niebezpieczne... Cala reszta... Nie ma nic z tym wspolnego... Przynajmniej tyle wiem z egipskiego podworka... Jest jeszcze inna opcja... Sex-turystyka, ktora sprowadza do naszego pieknego kraju muzulmanow pracujacych w hotelarstwie....

Napisze dosadnie- biedota szukajaca lepszego zycia i stajaca sie tania sila robocza w Europie ( albo zyjaca z socjalu) zalewa nas z cala masa niebezpiecznych pogladow czasami... Gdybyscie widzieli ulice Kairu obecnie... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”