Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie [*]
masz rację. Powinienem jaśniej się wyrazić przy pisaniu 1ego posta w temacie.
Ja pisząc moje wypowiedzi nikogo nie obrażałem.
niektóre osoby powinny dostać ostrzeżenia, a także usunąć posty w których obrazili mnie.
Ja pisząc moje wypowiedzi nikogo nie obrażałem.
niektóre osoby powinny dostać ostrzeżenia, a także usunąć posty w których obrazili mnie.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Dziwisz się chłopie? Za taki tekst jaki wysmażyłeś?
Innymi słowy - zapewne czytałes essej adiego i jego przypowieść o wpadce kolegi na cmentarzu? Myślisz, że gdyby tam stał mój ś.p. dziadek (który czynnie walczył z nazistami) to by do tego chłopczyka podszedł podysktuować nad jego głupotą czy od razu mu wystrzelał ryja?;)
Innymi słowy - zapewne czytałes essej adiego i jego przypowieść o wpadce kolegi na cmentarzu? Myślisz, że gdyby tam stał mój ś.p. dziadek (który czynnie walczył z nazistami) to by do tego chłopczyka podszedł podysktuować nad jego głupotą czy od razu mu wystrzelał ryja?;)
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
-
- It's My Life
nie przypominam sobie żebym kogokolwiek obraził. Może już skończymy, bo widzę że i tak się nie dogadamy.
Każdy ma własne zdanie i odczucia do zaistniałej sytuacji. Ja za przedstawienie swoich zostałem zjechany przez większość.
Każdy ma własne zdanie i odczucia do zaistniałej sytuacji. Ja za przedstawienie swoich zostałem zjechany przez większość.
It's not where we're coming from
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
I zostałeś zjechany słusznie bo nie potrafiłeś okazać szacunku dla osób zmarłych. Można wyrazić swoje zdanie kulturalnie, ale widać nie chciałeś. Jeśli nie potrafisz to faktycznie lepiej się powstrzymać od pisania.
Proszę, nie odnoście się już do tego co napisał Teken. Wszystkie posty nie na temat będę usuwać. Ten temat jest po to by wyrazić swój smutek, a nie po to by kłócić się kto ma rację.
Proszę, nie odnoście się już do tego co napisał Teken. Wszystkie posty nie na temat będę usuwać. Ten temat jest po to by wyrazić swój smutek, a nie po to by kłócić się kto ma rację.
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
i widzę, ze juz po załobie na forum.
Jako, że spora część użytkowników jest okropnie wrażliwa na żałobę (tak mi się przynajmniej wydaje), zapewne administracja forum zauważyła, ze kir (czyli taki czarny pasek) powinien zostać umieszczony po lewej stronie.
Wszak widze jak dba się o czystość tego tematu. Dodatkowo jest to popularna strona odwiedzana ponoć nawet przez dziennikarzy radiowych wiec głupia jest wtopka z nieznajomoscia symboliki żałobnej.
Jako, że spora część użytkowników jest okropnie wrażliwa na żałobę (tak mi się przynajmniej wydaje), zapewne administracja forum zauważyła, ze kir (czyli taki czarny pasek) powinien zostać umieszczony po lewej stronie.
Wszak widze jak dba się o czystość tego tematu. Dodatkowo jest to popularna strona odwiedzana ponoć nawet przez dziennikarzy radiowych wiec głupia jest wtopka z nieznajomoscia symboliki żałobnej.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja oczywiście jestem w szoku po tej tragedii, trudno to w ogóle objąć wyobraźnią.
Jednak wkurza mnie jedna rzecz - wielu ludzi, media często drwiły z Lecha Kaczyńskiego, wyśmiewały go a teraz nagle się okazuje, że był cudownym Prezydentem i prawdziwym bohaterem. Właśnie oglądałem w DDTvn aktorkę Kożuchowską i opowiadała jak zawsze ją bolało jak ludzie docinali Prezydentowi, jak się z niego śmiali , ona nigdy tego nie rozumiała i zawsze go podziwiała. To do jasnej cholery dlaczego nie broniła Prezydenta wcześniej ?
Każdy miał wyrobione zdanie o Lechu Kaczyńskim. Większość miała to zdanie złe i wg. mnie nie powinni teraz zacierać rzeczywistości i tego zdania zmieniać.
Ja mam do tego taki stosunek ,że zginęła głowa państwa, osoba , która zawsze starała się - wedle swojej ideologii - godnie reprezentować kraj i wszystko co robiła to robiła dla dobra Polski. Choćby ze względu na to jest mi przykro i mam żałobę po jego śmierci. Jednak nie kryję tego ,że często się z Prezydentem nie zgadzałem i miałem zupełnie odmienne poglądy. Ceniłem go jednak jako człowieka i jako człowieka mi go brakuje bo swoim życiem nie zasłużył na taki los.
Jednak wkurza mnie jedna rzecz - wielu ludzi, media często drwiły z Lecha Kaczyńskiego, wyśmiewały go a teraz nagle się okazuje, że był cudownym Prezydentem i prawdziwym bohaterem. Właśnie oglądałem w DDTvn aktorkę Kożuchowską i opowiadała jak zawsze ją bolało jak ludzie docinali Prezydentowi, jak się z niego śmiali , ona nigdy tego nie rozumiała i zawsze go podziwiała. To do jasnej cholery dlaczego nie broniła Prezydenta wcześniej ?
Każdy miał wyrobione zdanie o Lechu Kaczyńskim. Większość miała to zdanie złe i wg. mnie nie powinni teraz zacierać rzeczywistości i tego zdania zmieniać.
Ja mam do tego taki stosunek ,że zginęła głowa państwa, osoba , która zawsze starała się - wedle swojej ideologii - godnie reprezentować kraj i wszystko co robiła to robiła dla dobra Polski. Choćby ze względu na to jest mi przykro i mam żałobę po jego śmierci. Jednak nie kryję tego ,że często się z Prezydentem nie zgadzałem i miałem zupełnie odmienne poglądy. Ceniłem go jednak jako człowieka i jako człowieka mi go brakuje bo swoim życiem nie zasłużył na taki los.

-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
Ja mam tylko nadzieję, że nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, aby w jakikolwiek sposób wykorzystać tę tragedię w walce politycznej, która zapewne niedługo się zacznie, choćby ze względu na przyspieszone wybory prezydenckie. Emocje wkrótce opadną, żałoba się skończy i oby nasi politycy stanęli na wysokości zadania i pokazali całemu społeczeństwu, że potrafią wspólnie pracować mimo tych wszystkich podziałów. I żeby pamiętali, że czasem warto jest ugryźć się w język, bo potem wiele słów okazuje się być tak bardzo niepotrzebnych.
A odnośnie wpływu tego, co się stało na Polaków- liczę, że więcej osób zainteresuje się teraz tym, kto rządzi naszym krajem, że frekwencja w czasie tych wyborów będzie rekordowo wysoka, że ludzie bardziej zastanowią się na kogo głosują i że wybiorą odpowiednią osobę na to stanowisko (bez żadnych podtekstów).
Naprawdę żal mi wszystkich osób, które zginęły i bardzo współczuję rodzinom ofiar.
A odnośnie wpływu tego, co się stało na Polaków- liczę, że więcej osób zainteresuje się teraz tym, kto rządzi naszym krajem, że frekwencja w czasie tych wyborów będzie rekordowo wysoka, że ludzie bardziej zastanowią się na kogo głosują i że wybiorą odpowiednią osobę na to stanowisko (bez żadnych podtekstów).
Naprawdę żal mi wszystkich osób, które zginęły i bardzo współczuję rodzinom ofiar.
Zawsze wszystkim są wytykane jedynie jego wady. Ja te wady wciąż dostrzegam, ale jestem świadom, że Prezydentem nie zostaje się bez powodu, więc należał mu się szacunek za samo bycie Prezydentem.Dand pisze:Jednak wkurza mnie jedna rzecz - wielu ludzi, media często drwiły z Lecha Kaczyńskiego, wyśmiewały go a teraz nagle się okazuje, że był cudownym Prezydentem i prawdziwym bohaterem.
Po PiSie wszystkiego można się spodziewać, ale do takiego czegoś się nie posuną. Komorowski wypowiadał się, że on sam nie ma bladego pojęcia jak ta kampania będzie wyglądała. Na pewno nie będzie wytykania sie palcami, dlaczego nie warto głosować na innych (szczególnie na linii PO - PiS), a reklamowanie samo siebie raczej nie będzie głośne.Ja mam tylko nadzieję, że nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, aby w jakikolwiek sposób wykorzystać tę tragedię w walce politycznej, która zapewne niedługo się zacznie, choćby ze względu na przyspieszone wybory prezydenckie.
[ Dodano: 2010-04-12, 15:08 ]
Nie jestem ekspertem od żałoby, ale na popularnej i często odwiedzanej stronie gry-online.pl kir również jest po prawej, więc możliwe, że się mylisz.Rattie pisze:Jako, że spora część użytkowników jest okropnie wrażliwa na żałobę (tak mi się przynajmniej wydaje), zapewne administracja forum zauważyła, ze kir (czyli taki czarny pasek) powinien zostać umieszczony po lewej stronie.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
http://wiadomosci.onet.pl/2153773,11,po ... ,item.html
Jeszcze ciała nie ostygły, a tu już się zaczyna. Normalnie brak mi słów na ludzka głupotę.
Jak to kumpel napisał "mam nadzieje, że jak to Rosjanie przeczytają, to zrozumieją ze tacy szmaciarze to margines w naszym kraju"
Jeszcze ciała nie ostygły, a tu już się zaczyna. Normalnie brak mi słów na ludzka głupotę.
Jak to kumpel napisał "mam nadzieje, że jak to Rosjanie przeczytają, to zrozumieją ze tacy szmaciarze to margines w naszym kraju"
Ciężko było w to na początku uwierzyć. Szkoda mi tragicznie zmarłych ludzi w tej katastrofie. Nie zasłużyli na taką śmierć. Nigdy nic nie miałem do prezydenta, śmiać się z niego też nie śmiałem, po prostu go zaakceptowałem. Lubiłem za to jego żonę, bo była bardzo w porządku. Pozostał wielki żal. Trochę telewizja w moim odczuciu przegina, ale już się przyzwyczaiłem. Prezydent odszedł jak bohater, można powiedzieć, że pozostanie na zawsze żywy w sercach wielu Polaków.
Jedyne co mogli zrobić to, jeśli dotarła do nich ta informacja w pełni, to oddać honor, cześć w postaci minuty ciszy przed koncertem. A tak poza tym to chciałam się odnieść to tego artykułu co podał link do niego Adrian, Rosjanie w niczym nie zawinili, oni nie mieli nic wspólnego z polskim samolotem. Wiedziałam że prędzej czy później będą takie głosy ze Rosja maczała w tym palce co oczywiście jest kompletną bzdurą(jak przeczytałam ten artykuł to mało co mnie krew nie zalała, takich ludzi jak pan Górski nie powinno być w ogóle w rządzie). Co to Katynia, tego z przed 70 lat nie mam do końca sprecyzowanego zdania i nie chce się specjalnie wypowiadać, ale po sobotniej tragedii jakoś zmieniłam stosunek do Rosji, chyba dlatego że widzę że żal im Polski, Polaków, widzą nasz ból, starają sie nam pomóc, i to nie jest wymuszone, nie jest na pokaz.milagros^ pisze:Swoją drogą, ciekawa jestem, czy Bonjoviszowie zareagują jakoś na nasze wydarzenie..]
Co jeszcze mogę dodać to to że niewiarygodne jest to jak wszystko potrafi się zbiec w czasie 70 lat temu w Katyniu zginęli Polscy żołnierze, w sobotę po 70 latach znów niedaleko Katynia giną Polacy...