Offtop
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- KM
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja bym dodała bale wiedeńskie z "Sissi - Losy cesarzowej"
np. http://www.youtube.com/watch?v=HFg4P6k3WKQ
(ok. 1.40)
Jest też chyba jakaś nowsza wersja tego filmu, ale jej nie znam.
Z Disneya to Piękna i bestia i Kopciuszek na pewno
.
np. http://www.youtube.com/watch?v=HFg4P6k3WKQ
(ok. 1.40)
Jest też chyba jakaś nowsza wersja tego filmu, ale jej nie znam.
Z Disneya to Piękna i bestia i Kopciuszek na pewno
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Ja też bardzo tego nie lubię. Gdyby ten wielki przebój Meat Loafa z 1993 roku, miał pełną wersję piosenki w teledysku, to pobiłby Estranged Gunsów i wtedy by nawet Coma Axlowi by nie pomogła. I'd Do Anything for Love (But I won't Do That) w albumowej wersji trwa równe 12 minut, natomiast w teledysku utwór został skrócony do długości 7:37. Najdłuższa piosenka Guns n' Roses Coma to "zaledwie" 10:13. Ponadto bierzemy pod w uwagę to, że teledysk ma zawierać tylko piosenkę i nie będzie czymś co zawiera dialogi przerywające piosenkę, tak jak np: From Yesterday 30 Second to Mars, What Goes Around/Comes Around Justina Timberlake's czy Telephone Lady GaGi.Dry County to jedna z moich najulubieńszych piosenek, ale głosuję na Sleep, dlatego, że klip do Dry jest krótszy niż powinien być - nie znoszę takich numerów jak skracanie piosenek do klipów.
Jeśli chodzi o kompaktowe single z lat 80, to prawdziwymi rarytasami były wtedy płyty Picture CD (np: Rag Doll Aerosmith), gdzie na jednej stronie kompaktu był umieszczony obrazek. 25 lat temu taki zaszczyt otrzymywały jedynie limitowane edycje kompaktowych singli, gdyż była to wtedy technika droga i niskonakładowa. Dziś praktycznie każda nowa płyta kompaktowa to Picture CD, niezależnie czy to album czy singiel (i to co najmniej od 15 lat).

- 99-in-the-shade
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD
- 99-in-the-shade
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD
Po przeczytaniu artykułu Tajemnice Muzyki Rockowej, coraz mocniej rozważam definitywne skończenie ze słuchaniem muzyki gitarowej i utylizację swojej kolekcji płyt. Jednak brak mi motywacji, oraz wciąż nie znalazłem żadnego innego gatunku muzycznego, który mógłby mi zastąpić rock. Jakby co, to na wstępnie wykreśliłem hip-hop, techno, disco-polo, dance i wiele innych rodzajów muzyki tworzonej w sposób mechaniczny na elektronicznych instrumentach. Ja muszę definitywnie zerwać z komercyjną muzyką rozrywkową, ponieważ przez nią moje samopoczucie znacznie się pogorszyło. A zresztą muzyka rockowa jest już w stanie śmierci klinicznej, ponieważ jej czas dobiega kresu i niemal całkowicie zniknęła z mainstreamu.
Dawno mnie tu nie było. Co tam? 
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Blame it on the love of rock n' roll!
https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Mam pomysł na nową zabawę na forum. Nosi ona nazwę Oryginał vs. Cover. Porównujemy w nich tą samą piosenkę, lecz nagraną przez zupełnie innych wykonawców (oryginalną i późniejszy cover). Zasady są zbliżone do tych z porównania teledysków Bon Jovi. A dokładniej, osoba która założyła temat, daje swoje dwie propozycje (ta sama piosenka w oryginalnej wersji i późniejszej scoverowanej), a forumowicze oddają głosy, wybierając między oryginałem a coverem, przez równą dobę. Po upływie 24 godzin kolejny forumowicz daje swój nowy zestaw piosenek. Proszę też o trzymanie się dwóch reguł. Primo: żeby były to piosenki innych wykonawców niż Bon Jovi. Secundo: żeby te covery były wersjami oficjalnym, które zostały oficjalnie nagrane i wydane na albumach. Zatem wszelkim wersjom koncertowym czy amatorskim wykonaniom na YouTube mówimy zdecydowanie NIE.
- StefanA
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
W sumie nie wiem gdzie iść z takim pytaniem,ale chyba tutaj pasuje 
Czy ma ktoś z Was zdjęcie z Jonem po koncercie w Gdańsku? Bo tak przeglądam zdjęcia w konkursie MJM i zżera mnie zazdrość jak widzę pewne zdjęcie konkursowe (wiem,zazdrość jest zła)
W ogóle była taka możliwość (nie wiem,bo wracałam autobusem bezpośrednio po koncercie)?
Czy ma ktoś z Was zdjęcie z Jonem po koncercie w Gdańsku? Bo tak przeglądam zdjęcia w konkursie MJM i zżera mnie zazdrość jak widzę pewne zdjęcie konkursowe (wiem,zazdrość jest zła)