Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Wiecie o jakim DVD marzę? O kompletnej kolekcji teledysków Leonarda Cohena. Jednakże jest on artystą dość niszowym i szanse na to są dość mała. Oto moja wizja takiej wideokompilacji.

- Dance Me to the End of Love (1984)
- Take This Waltz (1986)
- First We Take Manhattan (1988)
- Closing Time (1992)
- Democracy (1993)
- The Future (1993)
- Dance Me to the End of Love (1994)
- In My Secret Life (2001)
- Because Of (2005)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Geminiman019 pisze:Czy wśród waszej płytoteki macie jakieś enhanced CD? To znaczy takie kompakty, gdzie oprócz muzyki, można zobaczyć na komputerze prezentację multimedialną. Ja mam cztery takie płyty: dwa albumy (Być albo Mieć Dżemu i Yugoton) oraz dwa single (Outside Staind i Leatherhead U.D.O.).
Bon Jovi wydali masę takich płyt na przestrzeni 1998 i 2001 roku. Gdy kupowałem te CD przed laty byłem tym podekscytowany, bo nie było wtedy YouTube, więc tylko w taki sposób można było legalnie zobaczyć np. występ Live na ekranie komputera. Postęp technologiczny szybko zweryfikował na ile jest to przydatne dzisiaj... O ile DVD nie wyjdą z obiegu tak szybko ze względu na dobrą jakość obrazu i dźwięku, to klipy zamieszczane na tzw. Enhanced CD, już kilka lat po wydaniu stały się porażką na całej linii. Żadnego z nich nie włączyłem od dawna, a mam takich płyt kilkanaście...
Geminiman019

Damned pisze:
Geminiman019 pisze:Czy wśród waszej płytoteki macie jakieś enhanced CD? To znaczy takie kompakty, gdzie oprócz muzyki, można zobaczyć na komputerze prezentację multimedialną. Ja mam cztery takie płyty: dwa albumy (Być albo Mieć Dżemu i Yugoton) oraz dwa single (Outside Staind i Leatherhead U.D.O.).
Bon Jovi wydali masę takich płyt na przestrzeni 1998 i 2001 roku. Gdy kupowałem te CD przed laty byłem tym podekscytowany, bo nie było wtedy YouTube, więc tylko w taki sposób można było legalnie zobaczyć np. występ Live na ekranie komputera. Postęp technologiczny szybko zweryfikował na ile jest to przydatne dzisiaj... O ile DVD nie wyjdą z obiegu tak szybko ze względu na dobrą jakość obrazu i dźwięku, to klipy zamieszczane na tzw. Enhanced CD, już kilka lat po wydaniu stały się porażką na całej linii. Żadnego z nich nie włączyłem od dawna, a mam takich płyt kilkanaście...
Racja. Te klipy na tych płytach są w tak niskiej jakości, że lepiej żeby ich tam nie było. To jest rozdzielczość 192x144 i framerate 12fps (ewentualnie ciut wyższe), a dla mnie akceptowalnym minimum jest 320x240 i framerate 25fps.
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Tomker pisze:cudu nie było, biedronki nie przemieniły się nagle w orły ;/

Ninety Nine, a co oznacza Twój nowy Av? (lub Ava;) ?
Nic konkretnego, ale jak zobaczyłam całą serię tych owieczek, to z miejsca podbiły moje serce. :D
Zresztą spójrz, ta nawet z pyszczka podobna - wprawdzie powinna mieć w oczach większą panikę, a nie taki buddyjski spokój, a książek wokół niej powinno być z dziesięć, a nie jedna, no ale i tak. :D

[ Dodano: 2013-10-12, 13:05 ]
Serio piękny <3 Ale aż żal by było w torbie nosić... O.o
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

99-in-the-shade pisze: Nic konkretnego, ale jak zobaczyłam całą serię tych owieczek, to z miejsca podbiły moje serce. :D

OWIECZKA
:o

wahałam się między skrzyżowaniem Teletobisia z Muminkiem a ciemnoskórą foką albinoską (książkę wzięłam za nogi na wodzie, czy jakoś tak)

owieczka, wszystko jasne :D

dasz linka do całej serii? jestem zacofana w tym temacie ;]
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

imp, to cudo jest na Facebooku - jak korzystasz z czatu, tio możesz te i inne rysuneczki znaleźć... eeee... ja może sprokuruję rysunek poglądowy O.o

Obrazek

O, tu gdzie zaznaczone, tam jest tego cała masa, wybierasz co chcesz. A jak na dany zestaw przy przeglądaniu w tym całym Sticker Shop klikniesz prawym przyciskiem i dasz 'pokaż obrazek tła', to będziesz mieć wszystkie na jednym obrazku :)
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Geminiman019

Mam w planach odkupić pirackie płyty które połamałem ojcu. Tydzień temu miałem szansę kupić na Allegro jedną z tych płyt (Brathanki Patataj), ale mama mi to odradziła. Czy mam odpokutować za swoje winy i odkupić zniszczoną własność mojego taty? Bo chętnie bym mu to zadośćuczynił. Muszę też z ręką na sercu przyznać się do tego, że zniszczyłem też płyty, które kupiłem dla siebie. Tych albumów było pięć (Coverdale/Page, KISS Psycho Circus, KISS Sonic Boom, KISS Monster i Deep Purple Now What?!). Wszystkie te albumy były oryginałami, a powodem takiej decyzji było przeczytanie pewnego tekstu w Internecie, którzy przypadkowo znalazłem. Radzę wam go też przeczytać. Oto link: http://www.monasterujkowice.pl/articles.php?a=1
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

- Michael Jackson miał zaplanowane spotkanie w jednej z wież WTC w dniu, kiedy uderzyły w nie samoloty. Nie dotarł na spotkanie, ponieważ zaspał z powodu przemęczenia.
- Mózg prezydenta Johna F. Kennedy’ego nie został pochowany z jego ciałem. Zniknął w tajemniczych okolicznościach z krajowego archiwum.
- W 1980r Mike Tyson przyłapał swoją żonę w łóżku z Bradem Pittem.
- W 2008r będący jeszcze kardynałem Papież Franciszek przyznał, że pisząc swoje eseje teologiczne inspiruje się twórczością J. R. R. Tolkiena, którego jest wielkim fanem.

Wstrząsające :o :beksa:

Zdjęcie wykonane w 1994r podczas klęski głodu w Sudanie. Przedstawia sępa czekającego na śmierć dziecka. To zdjęcie zostało uhonorowane nagrodą Pulitzera. Autor nie wytrzymał napięcia związanego z przeżyciami w Sudanie i trzy miesiące później popełnił samobójstwo.

Obrazek

Katherine Cathey żona żołnierza zabitego w Iraku, nie zgodziła się odejść od jego trumny i nalegała by pozwolono jej spędzić z mężem ostatnią noc przed pogrzebem. Przyjaciele męża zrobili dla kobiety łóżko. Katherine przyniosła laptopa i przed snem puściła piosenki, które przypominały jej o ukochanym mężu.

Obrazek

Zabawne :D
Maski dentystyczne
Obrazek

Gołodupne Bezmózgowie!

Obrazek
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
DirtySecret
It's My Life
It's My Life

Post autor: DirtySecret »

Co do zdjęcia z Sudanu - okoliczności jego powstania są mocno dyskusyjne moralnie. Nie wiadomo dlaczego autor popełnił samobójstwo, był troche popaprany ogólnie ale są głosy, że przyczyniła się do tego fala krytyki, która spłynęła na niego po otrzymaniu nagrody. Krytyka dotyczyła tego, że fotograf zamiast pomóc dziecku dybał nad nim kilkadziesiąt minut czekając aż sęp rozłoży skrzydła - wtedy zdjęcie byłoby bardziej poruszajace! :zly:, a gdy już zdjęcie cyknął, jedyne co zrobił podobno, to odgonił ptaka, dziewczynkę pozostawił własnemu losowi zamiast ją zabrać i donieść do punktu żywnościowego, do którego starała się dotrzeć....
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Geminiman019 pisze:Radzę wam go też przeczytać. Oto link: http://www.monasterujkowice.pl/articles.php?a=1
Na siłę można doszukać się w wielu symbolach złych skojarzeń, a poza tym niektóre z nich, tak samo jak i niektóre słowa mają wiele znaczeń.
O prawdziwej genezie powstania Pacyfy polecam poczytać tutaj:
http://shine.yahoo.com/green/where-did- ... 92559.html
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Ciężki temat. Znam argumenty za i przeciw i żadnych nie dyskredytuję. Gdy symbol może mieć wiele znaczeń wyznacznikiem jego oceny jest intencja jego użycia.

Nie sądzę, żebym kiedykolwiek założył "pacyfkę" znając jej negatywne konotacje, natomiast nie zamierzam obrażać się np. na Richiego, którego nie podejrzewam o noszenie takiego symbolu w złej intencji. :whoeva:
Awatar użytkownika
Badmotorfinger
It's My Life
It's My Life

Post autor: Badmotorfinger »

Geminiman019 pisze:Mam w planach odkupić pirackie płyty które połamałem ojcu. Tydzień temu miałem szansę kupić na Allegro jedną z tych płyt (Brathanki Patataj), ale mama mi to odradziła. Czy mam odpokutować za swoje winy i odkupić zniszczoną własność mojego taty? Bo chętnie bym mu to zadośćuczynił. Muszę też z ręką na sercu przyznać się do tego, że zniszczyłem też płyty, które kupiłem dla siebie. Tych albumów było pięć (Coverdale/Page, KISS Psycho Circus, KISS Sonic Boom, KISS Monster i Deep Purple Now What?!). Wszystkie te albumy były oryginałami, a powodem takiej decyzji było przeczytanie pewnego tekstu w Internecie, którzy przypadkowo znalazłem. Radzę wam go też przeczytać. Oto link: http://www.monasterujkowice.pl/articles.php?a=1
Uważam, że nie ma żadnego sensu takie niszczenie płyt, szczególnie tak zacnych wykonawców :D Wiadomo, każdy inaczej do tego typu rzeczy podchodzi, ale według mnie, nie warto za bardzo brać do siebie takich tekstów. "It's only Rock 'N' Roll, but I like it" :)
"It's a bitch, but life's a roller coaster ride
The ups and downs will make you scream sometimes"
Geminiman019

Dla mnie symbol fińskiej grupy HIM, czyli Heartagram, wygląda trochę jak plagiat tego symbolu, który jest na okładce Księgi Miłosierdzia Leonarda Cohena. Ten symbol nosi nazwę Unified Heart i wygląda jak Gwiazda Dawida zrobiona z dwóch serc. Leonard Cohen wydał tę książkę w 1984 roku, natomiast grupa HIM powstała w 1991 roku. Unified Heart jest teraz oficjalnym symbolem tego kanadyjskiego artysty. Nie wiem czy Ci Finowie znają Leonarda Cohena, oraz wiedzą o tym, że tworząc Heartagram nieświadomie popełnili małą zrzynę.
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

podstawa jest inna - dla him pentagram, a dla Cohena gwiazda Dawida (de facto dwa trójkąty). Symbolicznie dwie odmienne od siebie rzeczy
Geminiman019

Ale koncepcja w pewnym sensie podobna. A czy według ciebie Pentagram ma coś wspólnego z Gwiazdą Dawida.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”