Brawo Adam!!!!

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Rattie pisze: Według FIS takie wiązania są dopuszczalne więc o co chodzi? Każdy skoczek jak chce to se ich może i 30 zamontować. Amman powinien zostać zdyskwalifikowany bo jako pierwszy ten pomysł wykorzystał? W takim razie co powiesz od Kowalczyk? Też ją powinni wywalić bo 2 metry za wcześnie zmieniła styl biegu?
Nigdzie nie napisałem, żeby go zdyskwalifikować :zniesmaczony: chodzi o ducha sportu igrzysk i równość szans, bo jeżeli ktoś ma wiązania, które pomagają lepiej kontrolować narty i dzięki temu łapie się większy opór powietrza i dostaje parę metrów, a reszta nie ma tego rozwiązania to nie jest okej. I nie wiem po co się ze mną dalej kłócisz, i tu i prywatnie napisałem, że amman byłby i tak nie do pokonania nawet na zwykłych wiązaniach, a te pomogły mu tylko zrobić jeszcze większą przewagę :whoeva:

A co do Kowalczyk... dyskwalifikacja jak najbardziej, jestem za. Jestem również za dyskwalifikacją pseudo astmatyczek które są tak chore, że muszą brać przed zawodami sterydy, które pomagają im zwalczyć ich astmę.
EVENo

Post autor: EVENo »

bartekbb23 pisze:Jestem również za dyskwalifikacją pseudo astmatyczek które są tak chore, że muszą brać przed zawodami sterydy, które pomagają im zwalczyć ich astmę.
No tak, to jest OGROMNE niedopatrzenie w przepisach. W skokach nawet kataru nie możesz za bardzo wyleczyć, bo leki typu "Gripex" są zakazane, a w biegach takie coś o_O Niestety, ale w sporcie jest coraz więcej polityki, a coraz mniej rywalizacji :(

A co do wiązań Ammanna to dam taki mały przykład z Formuły1 (kto ogląda, ten wie):
Rok temu było spore zamieszanie przez tzw. "podwójne dyfuzory". Chodziło o to, że bolidy niektórych zespołów miały inne dyfuzory niż reszta stawki. Po kilku tygodniach zapadła decyzja, że nowe przepisy pozwalają na posiadanie takiej części. Do czego zmierzam?

Zimi po prostu zauważył i wykorzystał lukę w przepisach. Tak jak teamy F1 zrobiły to w poprzednim sezonie. Aby brać udział w zawodach trzeba się trzymać przepisów, więc nikt tu przestępstwa nie popełnił. ;]
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

EVENo pisze:Zimi po prostu zauważył i wykorzystał lukę w przepisach. Tak jak teamy F1 zrobiły to w poprzednim sezonie. Aby brać udział w zawodach trzeba się trzymać przepisów, więc nikt tu przestępstwa nie popełnił. ;]
I o to właśnie chodzi. Według podejścia niektóych powinno się zamknąć np. Microsoft bo dzięki temu, że jako pierwsza spośród firm wpadła na pomysł systemu 'z oknami', zdobyła przewagę.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Marimo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Marimo »

chodzi o ducha sportu igrzysk i równość szans, bo jeżeli ktoś ma wiązania, które pomagają lepiej kontrolować narty i dzięki temu łapie się większy opór powietrza i dostaje parę metrów, a reszta nie ma tego rozwiązania to nie jest okej
Przecież też mogli sobie takie wiązania zrobić, bo są zgodne z prawem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”