Sport

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Kamil Stoch Mistrzem Świata! Brawo, brawo, brawo! Tam gdzie 10 lat temu dwukrotnie wygrał Adam Małysz. Kamil kontynuuje tradycje. Teraz drużynówka została, nie jesteśmy bez szans, może przynajmniej brąz będzie. ;) Zobaczymy. ;)
EVENo

Post autor: EVENo »

Dziś wracając do domu napotkałem na chodniku coś zielonego. Ominąłem to, ale po chwili zorientowałem się co to, wróciłem i podniosłem. Kapsel z Tymbarka z napisem "Uda się!". No i udało :D

Drużynówka? Słowenia, Norwegia, Polska - to moje wymarzone podium. Tak naprawdę stawka jest tak ciasna, że oprócz tego na medal liczyć mogą Austria, Niemcy, a nawet Japonia, choć tu nie ma mocnego czwartego.

Schlierenzauer wróci bez złota, co wydawało mi się niemożliwe. Jednak wielkie imprezy mają swój urok, który niejednokrotnie przypomina nam, że w sporcie każdy może zapisać się na kartach historii w jednej chwili. Często mówiłem, że Stoch to nie jest zawodnik na walkę o Puchar Świata, ale pojedynczy tytuł - jak najbardziej. Dziś się potwierdziło.

I te noty za styl od sędziów! 11/10!
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Gratulacje dla Kamila! Myślałem że jak zawsze zwali drugi skok a tu taka niespodzianka!! :)) Ode mnie 12/10 :D
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

I teraz wszyscy moi bliscy w końcu wiedzą, dlaczego kibicuję mu od lat... ;)
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
KondZik

Post autor: KondZik »

KAMIL !! KAMIL !! KAMIL !! Jestem za Nim od kiedy zobaczyłem Go pierwszy raz w PŚ. Brawo :brawo: :brawo: :jupi:

[ Dodano: 2013-02-28, 20:31 ]
12/10 tak jak prezes pisze ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Byliśmy o włos od medalu w drużynówce. Zabrakło zaledwie 0,8 punktu.. Szkoda, że Kot nie miał takiej formy, gdy zajęliśmy 2 miejsce w drużynówce, wtedy zdobylibyśmy medal.. Trochę dłużej by skoczył w pierwszej serii.. Albo Stoch minimalnie lepiej wylądował w II serii. Ale zrobił tyle ile mógł. Można gdybać, ale trzeba przyznać, że Polacy pokazali się z bardzo dobrej strony. Kto by się spodziewał na początku sezonu, gdy skakaliśmy fatalnie, że będziemy walczyć o medal. Szacun dla Stocha za medal. Może w Soczi w drużynie uda nam się? Aby tak się stało. ;)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

tak się składa, że mamy brązowy medal.

[ Dodano: 2013-03-02, 18:53 ]
żeby Wankowi nie zawyżali not, a Fettner by się nie utrzymał to mielibyśmy złoto :P
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

rzeczywiście zabrakło malutko, szkoda, ale dzięki !!! za walkę !!! Z wielką przyjemnością oglądało się chłopaków. Wreszcie mamy kilku zawodników na dobrym poziomie, a nie kiedyś tylko Małysz. Gratulacje !!!
...and just only rock...
bartekbb23

rzeczywiście zabrakło malutko, szkoda, ale dzięki !! ! za walkę !! ! Z wielką przyjemnością oglądało się chłopaków. Wreszcie mamy kilku zawodników na dobrym poziomie, a nie kiedyś tylko Małysz. Gratulacje !! !
Mamy brąz ludzie :P Ponownie przeliczyli punkty z belek czy coś i Norwegia za nami.
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

bartekbb23 pisze:
rzeczywiście zabrakło malutko, szkoda, ale dzięki !! ! za walkę !! ! Z wielką przyjemnością oglądało się chłopaków. Wreszcie mamy kilku zawodników na dobrym poziomie, a nie kiedyś tylko Małysz. Gratulacje !! !
Mamy brąz ludzie :P Ponownie przeliczyli punkty z belek czy coś i Norwegia za nami.
Kurde ! rzeczywiście ! Brawo Polacy ! Brawo sędziowie !
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:
No właśnie przed chwilą zobaczyłem w TV, że mamy brąz. Źle policzyli noty, żeby na takiej imprezie miało to miejsce.. Ale mamy medal, to najważniejsze. Super informacja!
Ostatnio zmieniony 2 marca 2013, o 18:00 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
bartekbb23

TheRock pisze:Brawo sędziowie !
Nie no, sędziowie to nie brawo. W chu.a nas zrobili.

[ Dodano: 2013-03-02, 19:05 ]
Hahaha, spoko, Norwegowie złożyli protest, czyli mogą nam zabrać :P
EVENo

Oczywiście polskie media skupiły się na naszych medalistach, a ja z chęcią zobaczyłbym wywiady ze wszystkimi, aby sprawę rozjaśnić. Bardal początkowo miał skakać z obniżonego rozbiegu. Pojawiły się dwie sprzeczne informacje: jedna o udzieleniu zgody przez sędziów, druga o odwołaniu decyzji. Teraz pytanie jaki był powód powrotu do 21. rozbiegu - podanie błędnej informacji organizatorom, czy faktyczna zmiana decyzji trenera. Ma ktoś dostęp do jakiegoś wywiadu ze Stöcklem na ten temat?

Co ciekawe apelacji nie złożyła żadna z reprezentacji, która z Norwegami przegrała, a jedyna, która była przed nimi. Choć może apelacja to za dużo powiedziane, to było po prostu zwrócenie uwagi, jednak absurdem jest, że skoczkowie to musieli zauważyć, aby sędziowie się zorientowali.

Jednak nie zmieni to faktu, że padł werdykt najsprawiedliwszy i mamy całą gamę kolorów medali. Tegoroczne drużynówki to najbardziej emocjonujące konkursy od lat, a ten w Pragelato doprawiony został brązem Polaków oraz popisem cyrkowym Fettnera.

Dziś 50km panów stylem klasycznym. Oczywiście, nic ciekawego, ale podobno na starcie ma stanąć Viossi-Akpedje Madja. Reprezentant Togo brał już udział w kwalifikacjach do sprintu, pokonując krótką trasę w czasie blisko 1/3 dłuższym niż przedostatni zawodnik na mecie. Start w "zimowym maratonie" jest więc istnym szaleństwem. Czy Togijczyk faktycznie weźmie w nim udział? Trzymam za niego kciuki :D
KondZik

Post autor: KondZik »

2 medale skoczkowie, 1 medal Justyna. Przed MŚ bym stwierdził że mało proawdopodobne mimo dobrej formy. Ale brawo :brawo: Wreszcie się udało :D Zasłużyli sobie jak nic, początek sezonu już chcieli niektórzy Kruczka zwalniać a teraz popatrzmy...
I gdzieś czytałem że Kot powiedział, że powinien 1 skok oddać taki jak ten drugi i mamy srebro, widać że chłopak jest ambitny, brawo dla całej czwórki. :jupi:
A teksty że Stoch wygrał fuksem to dla mnie szczyt głupoty.
EVENo

Togijczyk jednak nie stanął na starcie, ale egzotyki nie brakuje - o metę walczy m.in. dwóch Wenezuelczyków, a także reprezentanci Wielkiej Brytanii i Nowej Zelandii. Może tutaj nie aż tak bardzo, ale na przykładzie kwalifikacji do sprintu można powiedzieć, że to dodaje uroku takim imprezom, gdy zawodnik cieszy się z samego osiągnięcia mety i dumnie prezentuje flagę swojego kraju, która ma z zimą niewiele wspólnego :D

Co do Kota to człowieka nie trawię jak mało kogo. Człowiek-foch, syneczek tatusia, polski odpowiednik Jurija Tepesa. Wciąż nie mogę uwierzyć, że Piotr Żyła zawsze jest z nim w pokoju na wyjazdach. Kibicuję mu tylko w drużynówkach, dla dobra narodu. Jego indywidualne występy jednak obchodzą mnie mniej niż wyniki większości stawki Pucharu Świata. Mam do niego tak samo negatywny stosunek jaki on pokazuje całemu światu, najwyraźniej tak chce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”