Krwiożłopy

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

sobol_77 pisze:
Jonoda pisze:Ale Edward i Bella niszczy całą legende o wampirach... jakies takie gówienko wg mnie to jest, na poziomie High School Musical. Polecam "Czystą Krew" :D
???????? Bzdura. Po prostu to fajna opowiastka świetnie sfilmowana, a nie biblia wampirów... Sagę przeczytałem kilka lat temu nim w ogóle ktoś pomyślał o filmie - i do pociągu na Mazury przez całą Polskę spisała się świetnie. Stephenie Meyer nie pisała tego z myślą o stworzeniu scenariusza pod wielką produkcję o "strasznych wampirach". Każda książka / film ma swój target, podobnie jak Harry Potter serią jest niezła - podobnie jak film - tylko zorientowaną na młodszych... To tak, jakby zarzucić, że Alicja w Krainie Czarów była za mało straszna, a Kubuś Puchatek zjadł zbyt mało miodku by zająć stumilowy las...
Poza tym jak powstawała książka, o filmie mowy nie było, celem była młodzież - bez aspiracji hollywodzkich....
Saga "Zmierzchu" jest dobra. Kobieta miała pomysł i go zrealizowała. Książki te tak mnie wciągnęły, że w ciągu dwóch tygodni przeczytałam od nowa wszystkie cztery części. W sumie to od "Zmierzchu" i piosenki "Vampires Will Never Hurt You" zaczęła się moja przygoda z wampirzym światem xD
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Jovinka pisze: Albo Blade (i cała masa filmów o nim).
Jeden z najbardziej gównianych filmów jakie widziałem. Nigdy za bardzo nie interesowałem się wampirzą tematyka, ale z tego co wiem to wampiry były starymi, mitycznymi, rzadko spotykanymi stworzeniami. A w Blade tysiące ich się bawią na jakichś dyskotekach i sa rozwalane jedna kulka posłaną przez jakiegoś czarnucha.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Niestety nie czytałam (jeszcze) sagi "Zmierzchu". Jeśli chodzi natomiast o film to widziałam tylko pierwszą część. I miałam w sumie pozytywne odczucia co do niej, ale w ostatnim czasie mocno osłabły. Dużo ciekawszym przedstawieniem wampirów wydaje mi się teraz wspomniana już tutaj "Czysta krew". Nie wspominając już nawet o obowiązkowym "Wywiadzie z wampirem" :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

no to mamy forum dyskusyjne o wampiach :)

Zmierzch to opowieść dla nastolatek rozwodzących się nad zaletami nieziemskiego edwarda itp . Dla mnie ta saga jest nudna i tak przewidująca, że aż boli . Jeżeli przymknąć oczy na Bellę to dwie pierwsze części są neutralne ale dwie ostatnie - szkoda słów, film w sumie przeciętny jednak ze względy na aktorów grających główne role drugi raz go nie obejrzę, na new moon nawet nie poszłam . Wolę już Harrego Pottera :P naprawdę

mimo wszystko książka spełniła swoją rolę i stała się bestsellerem, film w sumie też
przy okazji wywiad z wampirem naprawdę pozycja obowiązkowa :D
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Jeżeli chodzi o gry z wampirami, to polecam bardzo klimatyczną i trochę zapomnianą serię gier zręcznościowych "Legacy of Kain", za którą odpowiadają twórcy Lary Croft. Składa się z pięciu części, do których należą dwa "Blood Omeny" i "Soul Reavery" oraz "Defiance" będące epilogiem tej serii. Seria ta ma tak długą i zagmatwaną historię, że niedzielni gracze mogą początkowo niewiele zrozumieć. Ale naprawdę warto zagrać w te tytuły.
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Alicia 478 pisze:Zmierzch to opowieść dla nastolatek rozwodzących się nad zaletami nieziemskiego edwarda itp
Nie wrzucaj wszystkich fanów "Zmierzchu" do jednego wora. Ja już nie jestem nastolatką, a uwielbiam tą książkę.
Agata BJ pisze:Dużo ciekawszym przedstawieniem wampirów wydaje mi się teraz wspomniana już tutaj "Czysta krew"
Polecam książki,wg mnie są lepsze niż serial :)

Jeśli chodzi o wampirze książki czy seriale to godne uwagi są " Pamiętniki wampirów". Zarówno książka jak i serial.

Z " Wywiadem z wampirem" kojarzy mi się tylko bosko blady Antonio Banderas. Chyba pora odświeżyć sobie to dzieło :))
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Bonjova pisze:
Agata BJ pisze:Dużo ciekawszym przedstawieniem wampirów wydaje mi się teraz wspomniana już tutaj "Czysta krew"
Mam zamiar przeczytać. Obyś się nie myliła :) Serial jest naprawdę bardzo dobry.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Agata BJ pisze:
Bonjova pisze:
Mam zamiar przeczytać. Obyś się nie myliła :) Serial jest naprawdę bardzo dobry.
Serial jest świetny, ale osobiście wolę oryginał w postaci książki. Miłej lektury :))
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

Alicia 478 napisał/a:
Zmierzch to opowieść dla nastolatek rozwodzących się nad zaletami nieziemskiego edwarda itp

Nie wrzucaj wszystkich fanów "Zmierzchu" do jednego wora. Ja już nie jestem nastolatką, a uwielbiam tą książkę.
Więc wyrzucam słowo '' nastolatek'' .Bez urazy dla wszystkich fanów ''Zmierzchu'' ale nie mogę znaleźć innych powodów do uwielbienia tej książki chyba , że ktoś jest fanem romansów.

Co do Pamiętników wampirów gdy je czytałam miałam wrażenie,że jest to mniej dopracowana wcześniejsza wersja zmierzchu bo raczej zaprzeczyć nie można że te serie mają dużo wspólnego.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Skoro jest temat to i info można wrzucić.
Dzisiaj o 01.35 na TVP1 leci 'Dracula'. Klasyk.

[ Dodano: 2010-05-01, 05:37 ]
No i sobie obejrzałem. Kawał świetnego kina, szkoda że obecnie takich horrorów to ze świecą szukać. Dodatkowo obejrzałem sobie 'Szepty w mroku', bardzo psychodeliczny horror. Przez kilka scen o mało sobie łózka nie zasrałem. Ale przyznam szczerze, że mniej więcej zrozumiałem ten film dopiero jak przed chwilą przeczytałem jego interpretację na necie ;) Ktos go oglądał i jest chętny się spostrzeżeniami podzielić ze mną? I kto w końcu utopił te biedne kotki?
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

O nie, jak mogłam przegapić horrory :(
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Nie czytałem jeszcze sagi Zmierzchu, ale (niestety) oglądałem Zmierzch i Księżyc w Nowiu. Wrażenie było takie, że taką historię na pewno świetnie się czyta, ale na ekranie wyszedł najnudniejszy "horror", jaki widziałem. Pomimo, że wolę filmy z dreszczem, niż z litrami lejącej się krwi...
Polecam Shutter-Widmo (Tajlandzki z 2004).
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”