Obama z Nagrodą Nobla

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Obama z Nagrodą Nobla

Post autor: Frankie »

Osobiście jestem tym faktem szczerze zaskoczony. Tak się zastanawiam, co takiego Barack dokonał przez ten prawie rok urzędowania? Kryzys zniknął? Ludzie przestali tracić miejsca pracy i swoje domy?
Naprawdę trudno mi jest zrozumieć tą decyzję. W moim odczuciu na pokojowego Nobla o wiele bardziej zasługiwał (za życia) Jan Paweł II.
Jakie jest Wasze zdanie?
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

Dla mnie szok przede wszystkim. Również uważam, że facet niczym szczególnym nie zasłynąl (no może poza tym, że znalazło się miejsce dla niego w komórce Jona :D ) ale niczym świata nie zwojował i nic nie polepszył. Kryzys jak był tak jest więc nie wiem za co to wszystko. A ŚP Jam Paweł II na taką nagrodę zasłużył cały swoim życiem i tym czego dokonał. Jest bardzo wielu ludzi, którzy na nagrodę zasługują ale widocznie przyznający takowe mają inne kryteria oceny. Podsumowując : nagroda przyznana niesprawiedliwie i za nic. Może dla zasady, że jak ją dostanie to zacznie działać, by pokazać że zasłużył. Ale to moje zdanie więc możecie się nie zgodzić.
One light burning ...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

JA bym mu dał Nobla za swoje dotychczasowe życie, które zwieńczył zdobyciem prezydentury. Jednocześnie z elekcją dokonał dzieła na które pracował Martin Luther King . Myślę, że jest to duży krok dla ludzkości i ucywilizowania świata. Za to uważam, że za dokońćzenie tego działa miałby prawo dostać tego nobla.

Co do uzasadnienia wyboru. Owszem Obama podjął kroki w dobrym kierunku, ale byli tam nominowani ludzie co już coś dokonali. Obama za swojej prezydentury zdobył jeszcze niewiele.

Fajnie to ktoś skomentował. W następnym laureatem będzie Miss Świata, bo one zawsze zapowiadają, że chcą naprawiać świat ;)

Wiem, tylko, ze w PL Obama nie może liczyć na życzliwość i szczere gratulacje, po tym co ostatnio USA wyrabia ;]
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

komuniści dają nagrody komunistom - prosta reguła.

"Posiadacze kapitału będą stymulować popyt klasy pracującej
na coraz większą ilość towarów, mieszkań i wytworów techniki. Jednoczesnie będą
udzielać coraz więcej coraz droższych kredytów na zakup tych dóbr, aż rzeczone
kredyty nie będą mogły być spłacane. Niespłacane kredyty doprowadzą do bankructwa banków, które z kolei zostaną znacjonalizowane. To w rezultacie doprowadzi do powstania komunizmu"...

Karol Marks, 1867 rok.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
unavoidable
It's My Life
It's My Life

Post autor: unavoidable »

wg mnie za wcześnie mu dali tę nagrodę. mogliby jeszcze poczekać. ale chyba chcieli go 'zachęcić' do działania...
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Tatar pisze:komuniści dają nagrody komunistom - prosta reguła.
O, i tu pięknie skomentowałeś ten wybór ;) Niestety, nagroda trafia w tym roku do lewaka bez osiągnięć. Jego dotychczasowe życie absolutnie go nie uprawnia do otrzymania jakiejkolwiek nagrody - chyba że w dziedzinie kombinowania. Nobla otrzymał właśnie ktoś, czyj status jako obywatela USA nie jest tak naprawdę do końca jasny, ktoś, kto w swym życiu trzykrotnie zmieniał już religię (wierność przekonaniom ^^), ktoś, kto z USA chce uczynić "Związek Socjalistycznych Stanów Amerykańskich" (tak do pary dla Związku Socjalistycznych Republik Jewropejskich, ze stolicą w Brukseli ;) ). ?al.
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

podpisuje się pod tym co napisałeś. Ten cytat z Marksa idealnie odzwierciedla do czego obecnie dąży 'Zachód'.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

"Osobiście jestem tym faktem szczerze zaskoczona" - i to by obrazowało moją reakcję na to wydarzenie :)
Sam fakt, że jest pierwszym czarnym prezydentem USA to chyba trochę za mało. Cała reszta to niejasne zapowiedzi i propaganda, a nie fakty. Gdyby za obietnice rozdawano Noble, to Tusk i Kaczyński powinni już miec każdy swojego Nobla :)

Jeszcze słowo - moim zdaniem JP II nie powinien dostac Nobla, a już na pewno nie pokojowego, bo jego działalnośc w wielu rejonach świata doprowadziła do większych napięc i konfliktów, które ciągną się po dzień dzisiejszy. Ale to już inny temat...
Awatar użytkownika
Marimo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Marimo »

Kiedy się o tym dowiedziałem, to tylko się uśmiechnąłem. Mało mnie to wszystko obchodzi, mam to w dupie, ale prawda jest taka, że Obama na nagrodę ową nie zasłużył, i podzielam zdanie większości, według której Barack nie zasłużył sobie na tak zaszczytną nagrodę. Niemniej czekam, może za rok ja dostanę Nobla, za to, że żyję, jak już takie osoby go dostają. Sprzedałbym posąg na allegro i nakupił za to mang.

Pozdrawiać.
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Moim zdaniem , Obama dostał niezasłużenie nobla.Nic , nawet w USA nie zdziałał , do tej pory.Choć zastrzegam ,że polityką w ogóle się nie interesuje.Pewnie , znalazłoby się więcej osób , które zasłużyłyby na tą nagrodę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”