Rozmowy niedokończone...

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

JoFree pisze:"Zespół Feel nagrał nową piosenkę specjalnie z okazji 2000 notowania poplisty. A pozostając w rockowym klimacie: nowe Bon Jovi"
W naszym kraju nawet taki zespól jak Bajm jest uznawany za rockowy więc nie ma co sie tutaj dziwić ;]
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dandi pisze:W naszym kraju nawet taki zespól jak Bajm jest uznawany za rockowy więc nie ma co sie tutaj dziwić ;]
lol a znasz w ogóle twórczość Bajmu czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio? chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi, bo cały czas niektórzy a raczej znaczna większość opierają swoją wiedzę na ' wydaje mi się' omg, a co do WWBTF to Rmfka na 99% będzie promotorem płyty to co mają robić jak nie gadać? można sobie mówić, że Poplista jest programem myster Maciborka i po części jest to program autorski, ale tylko po części. A co do Feela..... jak się można z nich naśmiewać skoro jak na polskie warunku nagrali dość przywoite płytki, w czasie gdy wasz ukochany zespół sam został pochłonięty przez country rock? :zniesmaczony:
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio?
Tak , radio to moje jedyne źródło informacji.
Nie jestem fanem Bajmu , nie znam ich wszystkich piosenek ale opieram sie na tych kilkunastu, które zdarzyło mi sie usłyszeć w radiu czy tv. Piosenki typu "mysli i słowa" lub "ta sama chwila" czy jakoś tak, to czysty pop. To ,że zdarzały im sie piosenki jak choćby "Biała Armia", które można przypisać pod rocka to nie tworzy z tego zespołu od razu rockowej grupy.
bartekbb23 pisze:chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi
No tak, ty jak zwykle pozjadałeś wszystkie rozumy. Całe szczęście jesteś na tym forum bo bym nie wiedział co to muzyka rockowa....
Skoro dla ciebie feel i bajm to kwintesencja rocka to proponuje byś przestal tak czytać wikipedie i zaufał własnym przeczuciom.
lol , omg
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dandi pisze:bartekbb23 napisał/a:
czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio?

Tak , radio to moje jedyne źródło informacji.
Nie jestem fanem Bajmu , nie znam ich wszystkich piosenek ale opieram sie na tych kilkunastu, które zdarzyło mi sie usłyszeć w radiu czy tv. Piosenki typu "mysli i słowa" lub "ta sama chwila" czy jakoś tak, to czysty pop. To ,że zdarzały im sie piosenki jak choćby "Biała Armia", które można przypisać pod rocka to nie tworzy z tego zespołu od razu rockowej grupy.
bartekbb23 napisał/a:
chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi

No tak, ty jak zwykle pozjadałeś wszystkie rozumy. Całe szczęście jesteś na tym forum bo bym nie wiedział co to muzyka rockowa....
Skoro dla ciebie feel i bajm to kwintesencja rocka to proponuje byś przestal tak czytać wikipedie i zaufał własnym przeczuciom.
lol , omg
no tak, zapomniałem rock to tylko Bon Jovi, a pojęcie słowa rock napisanego na wikipedi jest błędne bo nie pisze rock= bon jovi :rotfl:
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Co do Bajmu to zgadzam się z Bartkiem, mają sporo fajnych rockowych piosenek, szczególnie ze starszych płyt... nie jestem jakimś mega fanem Bajmu ale cenię ich za "stare czasy". Fakt, że wizerunek Beaty jest dość kiczowaty i wpływa na ogólne wrażenia estetyczne, ale muzyki się słucha a nie ogląda. Poza tym w Bajmie gra jeden z najlepszych polskich gitarzystów Piotr Bielecki.

Co do Feel'a to dla mnie osobiście najgorszy szit i symbol zj***ego gustu Polaków... beznadziejne teksty o NICZYM, muzyka jako taka... ogólnie jak to słyszę to od razu przełączam bo sam styl śpiewania kupichy wzbudza u mnie odruch wymiotny :D :PPP
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ludzie litości. Każdy pojmuje na swój sposób określenie Rocka. Dla jednych rock zaczyna się od Fela a dla innych od Metalliki. ?enujące jest kłócenie się o to samo w każdym temacie. Niech każdy zostanie przy swoim i nie zaśmieca forum i każdy temat.

A żeby było na temat to przyłączam się do tych co chcą głosować na WWBTF na specjalne wydanie listy.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Jedziesz po Bajmnie a to jest zespół Pop/Rockowy w uznaniu tych co się zajmują muzyką.
A gdzie niby pojechałem ? Tylko wyraziłam swoje zdanie na temat gatunku muzyki jaki grają. Widzisz , sam piszesz , ze to zespól pop-rockowy i moge sie pod tym w miare podpisać. Uderza mnie jednak klasyfikowanie Bajmu jako czysty rock.
Adrian pisze:Mnie śmieszy, ze dla kilkunastu osób z forum (tych najbardziej zrzędzących, marudzących itp) wyznacznikiem rocka są takie zespoły jak Metallica, Iron Maiden, Gunsi i wcześni BJ.
Nie ma sprawy , mnie też to śmieszy i pod to grono sie nie zaliczam.
Adrian pisze:Początkiem Rocka (RNRolla) były taki e zespoły jak The Beatles czy Rolling Stones, a sam sobnie odpowiedz na pytanie co jest bliższe takiemu "Let It Be" , "Yellow Submariine" , "Satisfaction" -> "Pokaż Na Co Cię Stać" Feela czy "Enter Sandman" Mety.
ok tylko w takim wypadku Mete trzeba by klasyfikować jako ostry metal a chyba sie godzisz , że to nie prawda.
Takie nawiazanie do początków jest średnie trafione bo każde lata , każda epoka muzyczna ma swoja charakterystyke. Myślisz, że gdyby "Yellow Submariine" powstało w latach 80-tych, przy okazji zlotych lat pudel metalu to uznawane by bylo za piosenke rockowa ? Pewnie nie.
Adrian pisze:Czy HAND nie jest głośnym rockiem w stosunku do takich Beatelsów itp
To już jest kwestia do czego porównujesz choć wiadomo ,że nikt nie powie ,że HAND jest cichy.
Obrazek
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Dandi pisze:Uderza mnie jednak klasyfikowanie Bajmu jako czysty rock
Był okres, że utwory Bajmu przypominały "7800 Degrees Fahrenheit" :)
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Bajm ostro czerpał z zespołów rockowych z zachodu w latach 80'. Poza tym dodam jeszcze, że obecnie godnym podkreślenia jest to, że ich koncerty są zawsze 100% profesjonalne, dysponują oni chyba najlepszym sprzętem w Polsce, co jest często podkreślane nawet przez ich najbardziej zagorzałych krytyków.
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

ok tylko w takim wypadku Mete trzeba by klasyfikować jako ostry metal a chyba sie godzisz , że to nie prawda.
Metallica to trash metal, wiec chyba można się zgodzic z twoim stwierdzeniem.
Myślisz, że gdyby "Yellow Submariine" powstało w latach 80-tych, przy okazji zlotych lat pudel metalu to uznawane by bylo za piosenke rockowa ? Pewnie nie.
Ja bym się zastanowił czy w ogóle ta piosenka jest uznawana za rockową i myślę, że to nie jest tak jak ty mówisz, że skoro była popularna muzyka "ostra", metalowa, to muzyka lżejsza była uznawana za pop.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”