W naszym kraju nawet taki zespól jak Bajm jest uznawany za rockowy więc nie ma co sie tutaj dziwićJoFree pisze:"Zespół Feel nagrał nową piosenkę specjalnie z okazji 2000 notowania poplisty. A pozostając w rockowym klimacie: nowe Bon Jovi"
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
lol a znasz w ogóle twórczość Bajmu czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio? chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi, bo cały czas niektórzy a raczej znaczna większość opierają swoją wiedzę na ' wydaje mi się' omg, a co do WWBTF to Rmfka na 99% będzie promotorem płyty to co mają robić jak nie gadać? można sobie mówić, że Poplista jest programem myster Maciborka i po części jest to program autorski, ale tylko po części. A co do Feela..... jak się można z nich naśmiewać skoro jak na polskie warunku nagrali dość przywoite płytki, w czasie gdy wasz ukochany zespół sam został pochłonięty przez country rock?Dandi pisze:W naszym kraju nawet taki zespól jak Bajm jest uznawany za rockowy więc nie ma co sie tutaj dziwić
Tak , radio to moje jedyne źródło informacji.bartekbb23 pisze:czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio?
No tak, ty jak zwykle pozjadałeś wszystkie rozumy. Całe szczęście jesteś na tym forum bo bym nie wiedział co to muzyka rockowa....bartekbb23 pisze:chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi
no tak, zapomniałem rock to tylko Bon Jovi, a pojęcie słowa rock napisanego na wikipedi jest błędne bo nie pisze rock= bon joviDandi pisze:bartekbb23 napisał/a:
czy opierasz się na tym co zasłyszałeś w radio?
Tak , radio to moje jedyne źródło informacji.
Nie jestem fanem Bajmu , nie znam ich wszystkich piosenek ale opieram sie na tych kilkunastu, które zdarzyło mi sie usłyszeć w radiu czy tv. Piosenki typu "mysli i słowa" lub "ta sama chwila" czy jakoś tak, to czysty pop. To ,że zdarzały im sie piosenki jak choćby "Biała Armia", które można przypisać pod rocka to nie tworzy z tego zespołu od razu rockowej grupy.
bartekbb23 napisał/a:
chyba nie znasz definicji słowa ' rock' odsyłam do wikipedi
No tak, ty jak zwykle pozjadałeś wszystkie rozumy. Całe szczęście jesteś na tym forum bo bym nie wiedział co to muzyka rockowa....
Skoro dla ciebie feel i bajm to kwintesencja rocka to proponuje byś przestal tak czytać wikipedie i zaufał własnym przeczuciom.
lol , omg
A gdzie niby pojechałem ? Tylko wyraziłam swoje zdanie na temat gatunku muzyki jaki grają. Widzisz , sam piszesz , ze to zespól pop-rockowy i moge sie pod tym w miare podpisać. Uderza mnie jednak klasyfikowanie Bajmu jako czysty rock.Adrian pisze:Jedziesz po Bajmnie a to jest zespół Pop/Rockowy w uznaniu tych co się zajmują muzyką.
Nie ma sprawy , mnie też to śmieszy i pod to grono sie nie zaliczam.Adrian pisze:Mnie śmieszy, ze dla kilkunastu osób z forum (tych najbardziej zrzędzących, marudzących itp) wyznacznikiem rocka są takie zespoły jak Metallica, Iron Maiden, Gunsi i wcześni BJ.
ok tylko w takim wypadku Mete trzeba by klasyfikować jako ostry metal a chyba sie godzisz , że to nie prawda.Adrian pisze:Początkiem Rocka (RNRolla) były taki e zespoły jak The Beatles czy Rolling Stones, a sam sobnie odpowiedz na pytanie co jest bliższe takiemu "Let It Be" , "Yellow Submariine" , "Satisfaction" -> "Pokaż Na Co Cię Stać" Feela czy "Enter Sandman" Mety.
To już jest kwestia do czego porównujesz choć wiadomo ,że nikt nie powie ,że HAND jest cichy.Adrian pisze:Czy HAND nie jest głośnym rockiem w stosunku do takich Beatelsów itp
Metallica to trash metal, wiec chyba można się zgodzic z twoim stwierdzeniem.ok tylko w takim wypadku Mete trzeba by klasyfikować jako ostry metal a chyba sie godzisz , że to nie prawda.
Ja bym się zastanowił czy w ogóle ta piosenka jest uznawana za rockową i myślę, że to nie jest tak jak ty mówisz, że skoro była popularna muzyka "ostra", metalowa, to muzyka lżejsza była uznawana za pop.Myślisz, że gdyby "Yellow Submariine" powstało w latach 80-tych, przy okazji zlotych lat pudel metalu to uznawane by bylo za piosenke rockowa ? Pewnie nie.