Przede wszystkim nie popada w populizm (patrz PO i PiS).
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Tak szczerze, to jeśłi chodzi o Lewice to oni sami chyba nie wiedzą jaki jest ich światopogląd. Z objęciem władzy przez Napieralskiego ich światopogląd zmienił się o jakieś 150*.Trzyma sie swojemu światopoglądowi (ciągłe wspominanie i próby wprowadzenia 40%-procentowego podatku dla najbogatszych), a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys".
Tutaj może kiedyś przyznawałem racje lewicy i mi sie jej poglądy podobały, ae w miarę "dojrzewania" politycznego i wydarzeń na świecie wiem, ze to co proponuje SLD jest zgubne dla kraju. Wystarczy popatrzeć na Francję gdzie nie opłaca się pracować, bo zasiłek jest wyższy i bardzo wysoki. Zaowocowało to sławnymi starciami/podpaleniami ito w takich socjalnych rejonach.Ale przede wszystkim mają mój głos ze względu na pogląd na gospodarke, świadczenia socjalne itp
Jeśli mamy być szczerzy to Kaczyńśki kompromituje nas na arenie światowej jak i w Polsce, ale takiej wpadki jak Kwachu to jeszcze nie miał. Tusk jeszcze nie zdążył na szczęście nas skompromitować (może z samolotem jedynie).To, że są z lewicy ma znaczenie, ale nie jest decydujące. Dobrze się prezentują, a że głowną rola prezydenta to rola reprezentacyjna to nadają się na to stanowisko. Kaczyński tego nie ma wogóle, Tusk coś tam ma, ale nieporównanie mniej.
I to oznacza, zę mam się godzić na kłamstwa, na krzywdę, na poniewieranie mną?? Jest tego tak dużo, że nie pamiętam po miesiącu czym mi dokładali i dlatego jest ok??Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda?
Szanujmy się.
A tak poza tym to Tatar musisz mieć słaba pamięć. Ja akurat pamiętam to co PiS wyprawiał i wole lewice czy populistyczne PO niż rządy takie jak za PiSu.
Przykłady niektórych afer jakich nie wymieniłeś:
1.Akcja z Doktorem G - To co zrobił Ziobro to było zabójstwo kilku pacjentów czekających na przeszczep. Po jego słowach przez kilka miesięcy nie udawało się pozyskać nowych dawców. Bardzo dobrze wypunktowali go u Lisa. Moim zdaniem za to powinien siedzieć a rodziny osób, które przez niego umarły powinny żądać od niego odszkodowania.
2.Odtajnienie listy tajnych agentów. Chyba największy debilizm jaki można było zrobić.
3.CBA - kompletnie pod władza PiSu. Użycie na 3 dni przed wyborami wyreżyserowanej afery z posłanką "Sawicką". Może jestem nadwrażliwy, ale opieranie całej kampanii PiSu na walce z korupcją i obawie o służbę zdrowia po czym na sam koniec taka akcja z CBA to nie może być przypadek. Jeszcze do tego fragmenty filmu tak zmontowane, aby skompromitować PO.
4.Afera z prezydentem i telefonammi do ABW.
5.Udostępnienie tajnych informacji panu (jeszcze nie premierowi) Kaczyńskiemu.
6.Najważniejsze instytucje w państwie był zajmowane przez ludzi PiSu KOMPLETNIE do tego nie przygotowanych. Balcerowicz zastąpiony przez.... Skrzypka!! To była żenada na skale światową. Jeśli tego nie pamiętasz to masz przykład kompetentnego Skrzypka.
http://www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
7.Skazanie Kurskiego za pomówienie Tuska (któreś z kolei).
8.Obłuda, populizm, fałszerstwo itp co podwierdza poniższy filmik
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
I tak w skrócie z jakiejś strony:
Ja nie chce takiej partiy, która ma w nosie swoich obywateli i walczy tylko o swoje interesy wyzywając i obrażając przy tym wszystkich. . Zarzucasz PO populizm. I prawidłowo to jest w dużej mierze patria populistyczna. Ale ja chce, zeby rząd patrzył na opinie polaków i jeśli Polacy nie chcą zezwolenia na aborcie to niech sie z nią nie wyrywają. Jeśłi Polacy są za zawodową służbą to prawidłowo, ze PO wysłuchało lud.1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
5. Trzy miliony mieszkań
6. Niższe podatki
7. Tanie państwo i redukcja administracji
8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
9. Afera bilboardowa.
10. Chcemy koalicji z PO.
11. PO jest w koalicji z SLD.
12. Nie bedzie TKMu.
13. Moja teczka jest sfałszowana.
14. W rządzie nie będzie przestępców!
15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
19. Obniżymy ZUS.
Są natomiast sfery gdzie PO musi być twarde i nie może słuchać społeczności i jak widzę w miarę dobrze im to wychodzi.