Pan Prezydent

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Czy leszek to dobry prezydent?

NIEEEEE
9
69%
Tak
1
8%
Nie interesuje mnie to
3
23%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Przede wszystkim nie popada w populizm (patrz PO i PiS).
;]
Trzyma sie swojemu światopoglądowi (ciągłe wspominanie i próby wprowadzenia 40%-procentowego podatku dla najbogatszych), a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys".
Tak szczerze, to jeśłi chodzi o Lewice to oni sami chyba nie wiedzą jaki jest ich światopogląd. Z objęciem władzy przez Napieralskiego ich światopogląd zmienił się o jakieś 150*.
Ale przede wszystkim mają mój głos ze względu na pogląd na gospodarke, świadczenia socjalne itp
Tutaj może kiedyś przyznawałem racje lewicy i mi sie jej poglądy podobały, ae w miarę "dojrzewania" politycznego i wydarzeń na świecie wiem, ze to co proponuje SLD jest zgubne dla kraju. Wystarczy popatrzeć na Francję gdzie nie opłaca się pracować, bo zasiłek jest wyższy i bardzo wysoki. Zaowocowało to sławnymi starciami/podpaleniami ito w takich socjalnych rejonach.
To, że są z lewicy ma znaczenie, ale nie jest decydujące. Dobrze się prezentują, a że głowną rola prezydenta to rola reprezentacyjna to nadają się na to stanowisko. Kaczyński tego nie ma wogóle, Tusk coś tam ma, ale nieporównanie mniej.
Jeśli mamy być szczerzy to Kaczyńśki kompromituje nas na arenie światowej jak i w Polsce, ale takiej wpadki jak Kwachu to jeszcze nie miał. Tusk jeszcze nie zdążył na szczęście nas skompromitować (może z samolotem jedynie).
Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda?
I to oznacza, zę mam się godzić na kłamstwa, na krzywdę, na poniewieranie mną?? Jest tego tak dużo, że nie pamiętam po miesiącu czym mi dokładali i dlatego jest ok??
Szanujmy się.

A tak poza tym to Tatar musisz mieć słaba pamięć. Ja akurat pamiętam to co PiS wyprawiał i wole lewice czy populistyczne PO niż rządy takie jak za PiSu.

Przykłady niektórych afer jakich nie wymieniłeś:
1.Akcja z Doktorem G - To co zrobił Ziobro to było zabójstwo kilku pacjentów czekających na przeszczep. Po jego słowach przez kilka miesięcy nie udawało się pozyskać nowych dawców. Bardzo dobrze wypunktowali go u Lisa. Moim zdaniem za to powinien siedzieć a rodziny osób, które przez niego umarły powinny żądać od niego odszkodowania.

2.Odtajnienie listy tajnych agentów. Chyba największy debilizm jaki można było zrobić.

3.CBA - kompletnie pod władza PiSu. Użycie na 3 dni przed wyborami wyreżyserowanej afery z posłanką "Sawicką". Może jestem nadwrażliwy, ale opieranie całej kampanii PiSu na walce z korupcją i obawie o służbę zdrowia po czym na sam koniec taka akcja z CBA to nie może być przypadek. Jeszcze do tego fragmenty filmu tak zmontowane, aby skompromitować PO.

4.Afera z prezydentem i telefonammi do ABW.

5.Udostępnienie tajnych informacji panu (jeszcze nie premierowi) Kaczyńskiemu.

6.Najważniejsze instytucje w państwie był zajmowane przez ludzi PiSu KOMPLETNIE do tego nie przygotowanych. Balcerowicz zastąpiony przez.... Skrzypka!! To była żenada na skale światową. Jeśli tego nie pamiętasz to masz przykład kompetentnego Skrzypka.
http://www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4

7.Skazanie Kurskiego za pomówienie Tuska (któreś z kolei).

8.Obłuda, populizm, fałszerstwo itp co podwierdza poniższy filmik
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4

I tak w skrócie z jakiejś strony:
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
5. Trzy miliony mieszkań
6. Niższe podatki
7. Tanie państwo i redukcja administracji
8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
9. Afera bilboardowa.
10. Chcemy koalicji z PO.
11. PO jest w koalicji z SLD.
12. Nie bedzie TKMu.
13. Moja teczka jest sfałszowana.
14. W rządzie nie będzie przestępców!
15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
19. Obniżymy ZUS.
Ja nie chce takiej partiy, która ma w nosie swoich obywateli i walczy tylko o swoje interesy wyzywając i obrażając przy tym wszystkich. . Zarzucasz PO populizm. I prawidłowo to jest w dużej mierze patria populistyczna. Ale ja chce, zeby rząd patrzył na opinie polaków i jeśli Polacy nie chcą zezwolenia na aborcie to niech sie z nią nie wyrywają. Jeśłi Polacy są za zawodową służbą to prawidłowo, ze PO wysłuchało lud.
Są natomiast sfery gdzie PO musi być twarde i nie może słuchać społeczności i jak widzę w miarę dobrze im to wychodzi.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Wiesz Adrian ja sie zgadzam, tylko ze wysuwasz argumenty do złego czlowiek, bo ja nie jestem zwolennikiem PiS-u. ;) Poprostu czasem wkurza mnie, gdy wszyscy rzucają na populizm Kaczynskiego, a nikt na Tuska.
Z objęciem władzy przez Napieralskiego ich światopogląd zmienił się o jakieś 150*.
Stali sie po prostu bardziej lewicowi. Olejniczak tak naprawde nie wiedzial czego chciał, miotał sie między centro-lewicą i jakieś miał dziwne przeblyski liberalizmu. Napiralski to teraz prostuje.
Tutaj może kiedyś przyznawałem racje lewicy i mi sie jej poglądy podobały, ae w miare "dojrzewania" politycznego i wydarzeń na świecie wiem, ze to co proponuje SLD jest zgubne dla kraju. Wystarczy popatrzeć na francje gdzie nie opłaca się pracować, bo zasiłek jest wyższy i bardzo wysoki. Zaowocowało to sławnymi starciami/podpaleniami ito w takich socjalnych rejonach.
Przykład Francji jest tu chybiony, bo chyba nie musze udowadniac jak bardzo zroznicowane kulturowo i obyczajowo jest spoleczenstwo francuskie i polskie? W Polsce takie fale imigrantow nie wyszlyby na ulice, bo ich tak dużo nie ma.
ale takiej wpadki jak Kwachu to jeszcze nie miał
Alkohol? Każdemu sie może zdarzyć. Fakt faktem, że nie powinno, ale Kwaśniewski nie jest i nigdy nie byl aniolkiem i takie wpadki nie przekreślają go z roli jaką dla Poski wykonał. Wystarczy spojrzec na prezydentów innych panstw jakie mieli wpadki. Przy nich Olek to pikuś.
I to oznacza, zę mam się godzić na kłamstwa, na krzywdę, na poniewieranie mną??
Adrianie, alez kto tobą poniewiera? Toż to polityka jest. ;]
1.Akcja z Doktorem G - To co zrobił Ziobro to było zabójstwo kilku pacjentów czekających na przeszczep. Po jego słowach przez kilka miesięcy nie udawało się pozyskać nowych dawców. Bardzo dobrze wypunktowali go u Lisa. Moim zdaniem za to powinien siedzieć a rodziny osób, któe przez niego umarły powinny żądać od niego odszkodowania.
To tylko podpiera mój zarzut nt. populizmu PiS. Ale Garlicki wciąż łapówkarzem pozostał. ;)

Numerki 2, 3, 4 i 5 to zwykle wpadki jakie sie przydarzają na calym świecie, chociażby wyciek informacji osobistych z MSW na temat 2 mln obywateli z dokladnymi adresami itp. w Wielkiej Brytanii.
6.Najważniejsze instytucje w państwie był zajmowane przez ludzi PiSu KOMPLETNIE do tego nie przygotowanych. Balcerowicz zastąpiony przez.... Skrzypka!!
Chciałem tylko zwrócić uwage, że w konstytucji jest napisane, że prezydent może sobie powołać kogo chce na to stanowisko. A, że jest zupełnie nie przygotowany to już nie moja wina, ale jakoś funkcjonowania państwa nie zdestabilizował. ;)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

tylko ze wysuwasz argumenty do złego czlowiek, bo ja nie jestem zwolennikiem PiS-u. ;) Poprostu czasem wkurza mnie, gdy wszyscy rzucają na populizm Kaczynskiego, a nikt na Tuska
Wiesz populizm Kaczki i Tuska się troche rózni.
Populizm kaczki polega na tym, aby jak najwięcej wziąć dla swojej partii i jak najwięcej ugrać dla brata. Kaczka nie zważa na to jakich słów używa, kogo i jak obraża, bo liczy sie cel (i to nie Polski a partii).
Populizm Tuska polega na tym, ze niektóre działania wynikają z chęci podniesienia sobie poparcia. Czy aby na pewno to jest złe??
Pomyśl. Jesteś premierem państwa i w kwestii eutanazji podejmujesz decyzje którą popiera tylko 5% społeczeństwa czy powinieneś podjąć decyzje nie zgodną z Twoim sumieniem, ale akceptowana przez 95% kraju??
Premier i Prezydent ma reprezentować naród a nie swoje mniejszościowe poglądy (jest pare wyjątków).
Ważne jest, żeby rząd nie ulegał populizmowi w tylko mało ważnych sprawach dla kraju. Ważne jest, żeby podejmować ważne decyzje dla kraju a że wybór takiej a nie innej opcji spowodowany jest uznaniem jej za lepszą przez większą część narodu to już tak niech zostanie.
Stali sie po prostu bardziej lewicowi. Olejniczak tak naprawde nie wiedzial czego chciał, miotał sie między centro-lewicą i jakieś miał dziwne przeblyski liberalizmu. Napiralski to teraz prostuje.
Osobiscie wolałem lewice za Olejniczaka.
Przykład Francji jest tu chybiony, bo chyba nie musze udowadniac jak bardzo zroznicowane kulturowo i obyczajowo jest spoleczenstwo francuskie i polskie? W Polsce takie fale imigrantow nie wyszlyby na ulice, bo ich tak dużo nie ma
Hmm idąc tym tokiem myślenia to co było zrobione kiedyś (np przyjęcie chrzestu Polski) nie ma skutków w dniu dzisiejszym??
To, ze teraz socjalke mamy średnią w stosunku do innych krajów sprawia, że to do Angli i Francji gnają osoby które jadą tam tylko, aby utrzymywać sie z zasiłku.
Nie muszę chyba tłumaczyć, że jakby Polska miała lepsze warunki socjalne to osoby z tamtych krajów szybko by się do nas przeniosły ;]

Nie chce żebyśmy się zamienili w kraj który promuje leserstwo, lenistwo i życie z zasiłków.
Tak samo ma się sprawa z wcześniejszymi emeryturami. Czemu parę zawodów ma mieć wcześniejsze emerytury a inne nie?? Najlepiej byłoby jakby nie było wcześniejszych emerytur z góry ustalonych, a dostawaliby je osoby w odpowiednim wieku i osoby, którym zdrowie nie pozwala pracować.
Alkohol? Każdemu sie może zdarzyć. Fakt faktem, że nie powinno, ale Kwaśniewski nie jest i nigdy nie byl aniolkiem i takie wpadki nie przekreślają go z roli jaką dla Poski wykonał
Tak, ale jeśli mówimy o wpadkach to była jego spora wpadka. i to w bardzo nieodpowiednim momencie
Wystarczy spojrzec na prezydentów innych panstw jakie mieli wpadki.
To chyba jednak nie jest dobry argument ;] To samo może kaczka powiedziec.
Adrianie, alez kto tobą poniewiera? Toż to polityka jest. ;]
NO własnie jeśli każdy zacząłby traktować polityke na serio to i tam na górze mogłoby sie zmienić na lepsze.
Weto prezydenta w sprawie wojska odebrałbym jako naplucie mi w twarz.
To tylko podpiera mój zarzut nt. populizmu PiS. Ale Garlicki wciąż łapówkarzem pozostał. ;)
?apówkarstwo dyskredytuje pana G jako lekarza. To co zrobił Ziobro dyskredytuje go jako polityka doszczętnie. Jak sie jest na jakimś stanowisku trzeba wiedzieć, ze czasami trzeba uważać na to co się mówi.
Numerki 2, 3, 4 i 5 to zwykle wpadki jakie sie przydarzają na calym świecie, chociażby wyciek informacji osobistych z MSW na temat 2 mln obywateli z dokładnymi adresami itp. w Wielkiej Brytanii.
?? odtajnienie nazwisk tajnych agentów uważasz za zwykła wpadkę?? Macierewicz to zrobił jawnie i nawet nie krył sie z tym. Ta "wpadka" prawdopodobnie przyczyniła się w znacznym stopniu do śmierci naszego Polaka z rąk terrorystów,
Chciałem tylko zwrócić uwage, że w konstytucji jest napisane, że prezydent może sobie powołać kogo chce na to stanowisko. A, że jest zupełnie nie przygotowany to już nie moja wina, ale jakoś funkcjonowania państwa nie zdestabilizował. ;)
1. To nie konstytucja jest winna tego, ze na wysoki urząd idzie człowiek który powinien krzyżówki rozwiązywać( a nie zajmować się sprawami finansowymi kraju, tylko osoba która go powołała. To świadczy tylko, że osoby które rekomendowały Skrzypka i go powołały są nie na tym stołku na którym powinni być.

2.Skąd wiesz?? Niektórych rzeczy dowiadujemy się po latach. Poza tym nie wiadomo czy ktoś się liczy z jego zdaniem a nie sądzę, zęby jego mądrość i znajomość tematu pomagała naszemu kraju. Nieszkodzenie to marna pomoc i pociecha jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Populizm kaczki polega na tym, aby jak najwięcej wziąć dla swojej partii
Populizm Tuska polega na tym, ze niektóre działania wynikają z chęci podniesienia sobie poparcia.
Nie widzisz znaku równości między tymi pojęciami? ;)
Premier i Prezydent ma reprezentować naród a nie swoje mniejszościowe poglądy
Zaraz, zaraz. To chyba po to Prezydent czy Premier dostali mandat rządzenia od większości społeczeństwa by reprezentować swoje poglądy, a nie to co się ludziom najbardziej podoba. Idąc Twoim tokiem myślenia zlikwidujmy władze zwierzchnią i do wszystkich spraw państwa róbmy referenda czy ankiety. Wtedy by wynikało czego chce naród, tak?
Jeśli sie na kogoś głosuje to trzeba przyjmować do wiadomości jego poglądy w każdej sprawie. Dlatego ja nie mógłbym głosować na Tuska czy na Kaczyńskiego, mimo, że w niektórych względach się z nimi zgadzam, ale w niektórych jesteśmy na zupełnie przeciwnych biegunach.
Pomyśl. Jesteś premierem państwa i w kwestii eutanazji podejmujesz decyzje którą popiera tylko 5% społeczeństwa czy powinieneś podjąć decyzje nie zgodną z Twoim sumieniem, ale akceptowana przez 95% kraju??
Tak z ciekawości to te 95% jest za czy przeciw? :D
Osobiscie wolałem lewice za Olejniczaka.
Szkoda tylko, że ta lewica była mało lewicowa. ;]
Tak samo ma się sprawa z wcześniejszymi emeryturami. Czemu parę zawodów ma mieć wcześniejsze emerytury a inne nie?? Najlepiej byłoby jakby nie było wcześniejszych emerytur z góry ustalonych, a dostawaliby je osoby w odpowiednim wieku i osoby, którym zdrowie nie pozwala pracować.
Tu widze, że zupełnie sie nie zgadzamy. Sprawa wcześnieszych emerytur wynika z obecnych absurdów jakie wyniknęły np. w policji. Dlaczego przykładowa pani Stasia, która siedzi przez 15 lat za biurkiem w policji ma takie same przywileje emerytalne co czynny policjant, który codziennie naraża swoje zdrowie i życie? To samo tyczy sie górnictwa. Ludzie pracujący w tak skrajnych zawodach (czynny policjant, górnik pod ziemią) mają moralne prawo do wcześniejszej emerytury. Nie mają tego prawa ludzie pracujący w policji, czy górnictwie od "papierków", a tak prawo wygląda obecnie.
Macierewicz to zrobił jawnie i nawet nie krył sie z tym.
Wiesz, ja o tym człowieku wole nie dyskutować. On jest chory psychicznie i to chyba widać. Nie wiem w jakim celu on sie nadal znajduje w ławach PiS, ale widać jest to uzależnione ze środnowiskiem R. Maryja. Takie życie. ;]
Skąd wiesz?? Niektórych rzeczy dowiadujemy się po latach. Poza tym nie wiadomo czy ktoś się liczy z jego zdaniem a nie sądzę, zęby jego mądrość i znajomość tematu pomagała naszemu kraju. Nieszkodzenie to marna pomoc i pociecha jak dla mnie.
Jeszcze sie taki nie urodził, co by będąc prezesem NBP rozbił finanse państwa. Tak naprawde jest to urząd mało ważny i zaręczam, że nawet cieć pokroju Skrzypka nic tu nie zdziała. ;)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Tatar pisze:Populizm kaczki polega na tym, aby jak najwięcej wziąć dla swojej partii
Tatar pisze:Populizm Tuska polega na tym, ze niektóre działania wynikają z chęci podniesienia sobie poparcia.
Tatar pisze:Nie widzisz znaku równości między tymi pojęciami?
Praktycznie można postawić tu znak równości, ale między nimi jest jedna minimalna różnica: stanowisko ;]
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Na rozluźnienie "Prezydenckiej" atmosfery: JONA NA PREZYDENTA!!!!
A teraz dyskutujcie dalej. Ale uprzedzam - gadanie o polityce nie przynosi rezultatów.
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

angela pisze: gadanie o polityce nie przynosi rezultatów.
Eee tam, ale fajnie jest poczytać, o czym to Adrian z Tatarem piszą ;]

[ Dodano: 2009-02-23, 18:46 ]
angela pisze:Na rozluźnienie "Prezydenckiej" atmosfery: JONA NA PREZYDENTA!!!!
Wiesz, jakoś nie wyobrażam sobie Jona w roli prezydenta xD
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Ja też sobie nie wyobrażam.........o to właśnie chodziło - żeby chwile pomyśleć i dojść do wniosku, że nie każdy sie nadaje na to stanowisko.
Jon śpiewa - i niechmu do głowy nie przychodzi robić nic innego!
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

No wiesz jak np. oglądam filmy z JBJ to tak jakoś czuę się dziwnie i po głowie takie myśli krążą 'A na scenie to on taki rozskakany'.

Jedyną sceną, którą jeszcze dam radę sobie wyobrazić Jona jako prezydenta to jest taka scena, w której Jon ogłasza referendum (czy jak to się nazywa) xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”