Bloodhound Gang (I hate Jon Bon Jovi but...)

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bloodhound Gang (I hate Jon Bon Jovi but...)

Post autor: Adrian »

Ostatnio ruszył ten dział więc i ja postanowiłem coś napisać.

Kiedy jeszcze nie byłem ukształtowany w jakim kierunku moje upodobania muzyczne mają iśc ... czy to ma być to co słuchałem w dzieciństwie (Queen, Roxette, Scorpions, Cc Catch) czy to co bo wtedy na topie natrafiłem na na zespół Bloodhound Gang.
Moje zainteresowanie wzbudziło we mnie zachowanie wokalisty i specyficzne teledyski (Ballad Of Chaisey Laine :) ).

No i jest tutaj ktoś kto słucha czy słuchał tego zespołu ? Tak jest to typowy "idiotyczny" zespół który popularność zdobył na wyśmiewaniu i wyzywaniu wszystkiego co jest święte i ogólnie śpiewając o seksie na wszelkie możliwe sposoby.
Największymi przebojami są "The Bad Touch" i "Fre Water Burn" ale także wiele innych piosenek któe sam się zdziwiłem, że to oni nagrali.

W tekstach jak już wspomniałem Jimmy Pop obraza wszystkich po kolei tutaj macie przykład
But if I go to hell then I hope I burn well,
I'll spend my days with J.F.K., Marvin Gaye, Martha Raye, and Lawrence Welk,
And Kurt Cobain, Kojak, Mark Twain and Jimi Hendrix's poltergeist,
And Webster yeah Emmanuel Lewis cause he's the anti-christ,
Czasami wracam do tego zespołu bo niby wiadomo kicz ale maja coś w sobie co przyciąga (a i gitary dosyc głośno brzmią). Ostatnio tez do nich wróciłem bo załatwiłem sobie ich pierwsze albumy (bardzo ciekawe brzmienie). Przesłuchując ich stare albumy wiedziałem iż może gdzieś znaleść się nawiązanie do Bon Jovi. Wszakże Jimmy Pop już wyśmiał stan New Jersey w piosence "The Ten Coolest Things About New Jersey" która trwa kilka sekund i przez cały czas jest cisza.

No i przesłuchując chyba ich najlepszy album "One Fierce Beer Coaster" (1996) a konkretnie piosenkę "Shut Up" usłyszałem to czego się spodziewałem :)
I hate a lot of whites and I hate a lot of blacks
I hate poopin' in public places but we all hate that
I hate lesbian feminists because they're all so damn ugly
I hate Spin Magazine cause they never ever plug me
I hate Regis and I hate Kathie Lee
I hate every single movie by that midget Spike Lee
I hate people that think I care what they think
I hate people that think their ass don't stink
I hate Jon Bon Jovi but I hate his music more
I hate killing people because I hate to keep score
I hate you but you hate yourself too
Można powiedzieć, że Pop wyraził dosyć "kulturalną" opinie o Jonie i jego zespole (muzyce). O innych potrafi wyrażać się w bardziej "dosadny" sposób.

A tutaj macie trochę filmikow żebyście mieli jasność o jakim zespole mówimy...

1.The Bad Touch - ich najbardziej znany przebój ostatnich lat.
http://youtube.com/watch?v=iTW8oUV8Aq0

2.The Ballad Of Chaisey Lane - Zdecywoanie jeden z moich ulubionych teledysków i to nie tylko za wsględy "artystyczne".
http://youtube.com/watch?v=BKj_tK36Gf0

3.Kiss ME When It Smeels Funny - Piosenka która sprawiła że postanowiłem zagłebić się w ich dorobek. Gody polecenia fragment od 1:50... Pierwsze moje wrażenie kolej ma coś z głową.
http://youtube.com/watch?v=ltWremW2zeE

4.Fire Water Burn - Piosenka która wyniosła ich na szczyt.
http://youtube.com/watch?v=n8h7lQ32zpo& ... ed&search=

Wiem, ze zapewne tutaj na forum dużo osób nie zna albo nie lubi takiej muzyki, ale przynajmniej dowiecie się, ze że są zespoły które śpiewając piosenki o Bon Jovi (hahaha) :)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Tak się składa, że mam wszystkie albumy. Ale raczej wielkim fanem nie jestem, czasami posłucham, ale już taki prześmiewczy rock mnie nie kręci tak bardzo jak kiedyś :).

Na jednej z płyt jest taki ciekawy przerywnik w formie wielosekundowego bekania :P. Kiedyś służył za mój dźwięk sms, ale zmieniłem, bo w towarzystwie nie brzmiało najlepiej jak rozlegało sie nagle przeciągłe bekanie i wszyscy na mnie patrzyli - a to tylko mój sms przyszedł :D.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”