Burbon "Miasto miłości" - teledysk

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Burbon "Miasto miłości" - teledysk

Post autor: PePe »

Paru z Was pewnie kojarzy zespół ze zlotu, niektórym do gustu przypadł, niektórym nie. Generalnie jednak chodzi o to, że w ich pierwszy, oficjalny teledysk byli zaangażowani dwaj forumowicze - "el capitano" Bodzio i "Lalamido" czyli ja :D

Przy okazji jak ktoś nie byl w Poznaniu to ma mały wgląd na miasto ;) Piszcie o muzyce, o teledysku, o zespole, jestesmy ciekawi opinii ;)

P.s tylko zostawcie moją grę aktorską w spokoju :cfaniak: :P

http://www.youtube.com/watch?v=BhITri_29p8
KondZik

Post autor: KondZik »

Na plus :brawo: :)) Kawałek niezły, teledysk również bardzo "nice"
Jak będe potrzebował kogoś do teledysku to zgłosze się ok ? :D
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Spoko, wtedy wystawimy Ci odpowiedni rachunek :D
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Dobrze, że się umówiliśmy na piwo zanim zostałeś gwiazdą bo teraz czułbym się podejrzany o bycie interesownym chu*em :D

Piosenka na plus, tylko coś mi nie pasuje w wokalu, ale to chyba raczej kwestia produkcji piosenki niż samego wokalisty. Jakby za bardzo wysunięty do przodu w stosunku do samej muzyki. Nie wiem dlaczego, ale mnie osobiście to drażni.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Nie no, Wy chyba jesteście gejami ?! Żaden nie pochwalił aktorki , która pobiła nawet samego aktora :D
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

"o muzyce, o teledysku, o zespole":

muzycznie fajnie, ciut zmieniłbym dźwięk bębnów, wyszły trochę jakby ktoś walił plastikowe miski w piwnicy - ale - hej! - dobrze wali, tylko wziąć equalizer i ciutkę wyciągnąć to będzie all right.

Głos dość specyficzny, to dobrze bo zapamiętywalny, trochę mi się z kimś kojarzy, ale nie przypomniałem sobie z kim. ...aha - niezbyt podoba mi się "wyciągające" zakończenie wokalu "przyszłO-Oś-ci". No w każdym razie za pierwszym razem mi nie po-O-deszło ;) Za drugim razem puściłem same zakończenie i juz mnie tak bardz-O-o nie raził-O-o ;) O widzisz, a może nawet mi sie to spo-O-do-Obało i wpadło w pamięć... :)

Teledysk zrobiony dobrze, widać, że robił go nieamator. Podobał mi się może też dlatego, że lubię to miasto... miasto liczących kasę ekonomistów. Ale niech będzie, że MM - Miasto Miłości, może później zakumam o co chodzi, albo gdzie ta miłość się tam chowa...

Gitara ok, generalnie całość ok, myślę, że potencjał jest.

Jak dla mnie tekst mógłby być bardziej w stylu "Ezoteryczny Poznań", nie przepadam za słuchaniem tekstów w stylu kocham kocham itd. Ale... wasz tekst pasuje do nienabzdyczonej luzackiej muzyki, więc całościowo też fajnie to wypada.

P.S. Czekam na kolejny numer, a to znaczy, że coś w tym jest :cfaniak:
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Teledysk- zawodowo zrealizowany i to jest na plus! Muzycznie- gitary naprawde fajnie chodza, faktycznie vocal i perkusja nie sa zbyt dobrze wyprodukowane, ale to nie przeslania pozytywnego odbioru calosci! Powodzenia!! :)
KondZik

Post autor: KondZik »

kikusia28 pisze:Nie no, Wy chyba jesteście gejami ?! Żaden nie pochwalił aktorki , która pobiła nawet samego aktora :D
No przecież jesteśmy fanami Jona Bon Joviego :P

A tak poważnie to spoko kawałek chociaż nie zwala z nóg. Tego gitarzyste który gra stojąc gdzieś tam na chodniku (Iwo bodajże) kojarze ze swojego wydziału, ale nie znam osobiście. Napewno o wiele lepiej się tego słucha niż całą mase ska i pectusów którą serwują obecnie na rynku.
Jestem na tak ;]
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

jak ktos chce wiecej numerow to są tutej: www.burbonband.pl
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

A można tu narzekać czy tylko chwalić? :P
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Jeżeli chodzi o mnie, to przydało by się zmienić "Precla" na coś takiego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Pepe gra aktorska wyśmienita! Początkowa rola alkoholika geja i niesamowita metamorfoza po spotkaniu pięknej dziewczyny zasługuję na jakaś nagrodę. Metamorfoza lepsza niż Grodzkiej ;)

To tak na rozluźnienie. A tak na serio to:

Teledysk bez szału, ale ok. Współczesna produkcja na poziomie. Jon się swojego klipu do Runaway wstydzi, zespół po 30 latach na pewno nie będzie się wstydził.

Piosenka - nie mój klimat więc nie będę się mądralizował co bym zmienił, co poprawił, bo wyszłaby z tego zupełnie inna piosenka. Przesłuchałem 2 razy i na tym pozostanie.

Zespół - wokalista mnie irytuje zarówno wokalnie jak i wizualnie. Generalnie zespół muzycznie jak i wizualnie nie powala. Jednak Metallica też miała wizualnie trudne początki ;) Ja nie kupuje. Najnaturalniej opróćz Pepe ;) wypadł gitarzysta we flanelowej? koszuli i perkusista.

Generalnie nie mój klimat, ale życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Dupa, jutub ma laga. To sobie pooglądałam. Z komentarzy zapowiadało się ciekawie :whoeva:

-

Dobra, już gro i bucy.
Od razu widać, że piosenka nie z tych mało ambitnych, chociaż głos wokalisty trochę przeszkadza. No i ten jego ubiór, czarny płaszczyk i golfik, jakby pochodził od pięknisiów z Pectusa :P
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

misstwisted pisze:No i ten jego ubiór, czarny płaszczyk i golfik, jakby pochodził od pięknisiów z Pectusa
Jak robiliśmy nagrania było -18°C :) Chciał trochę inaczej wyglądać, ale było ciężko :D

A moja ulubiona scena: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9p8#t=285s
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Bodzio pisze: A moja ulubiona scena: http://www.youtube.com/wa...Tri_29p8#t=285s
Dla mnie zbyt oczywista ta scena. W drzwiach powinien stanąć jakiś drugi facet w szlafroku i z tą kawą, rozumiecie, gejuch... najlepiej czarny. Pepe miałby dopiero zdziwionko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”