Genesis
Moderator: Mod's Team
- lady_in_black17
- Save a Prayer

Genesis
Nie znalazłam takiego tematu jak dotąd
Czy poza mną jest tu ktoś, kto słucha Genesis (a także ich solowych projektów: Mike and The Mechanics, solowych płyt Phila Collinsa czy Petera Gabriela)?
never gonna fall for modern love
-
karola2210
- Save a Prayer

Uwielbiam Genesis
Moja ulubiona płyta to And then there were three i piosenki z niej snowbound i undertow.. mmm odpływam
Wcześniejsze tez super, późniejsze dokonania to juz tylko duke i niektóre kawałki z następnych, ale to już nie ten klimat co wczesniej
Gabriela też uwielbiam, ale podobnie jak genesis - jakos do połowy 80', później już nie ma klimatu.
Poza tym, czy koleżanka lady_in_black zna może Marillion?
Moja ulubiona płyta to And then there were three i piosenki z niej snowbound i undertow.. mmm odpływam
Gabriela też uwielbiam, ale podobnie jak genesis - jakos do połowy 80', później już nie ma klimatu.
- lady_in_black17
- Save a Prayer

Jasne, że znamSaDzi0 pisze:Uwielbiam Genesis![]()
Moja ulubiona płyta to And then there were three i piosenki z niej snowbound i undertow.. mmm odpływamWcześniejsze tez super, późniejsze dokonania to juz tylko duke i niektóre kawałki z następnych, ale to już nie ten klimat co wczesniej
![]()
-
Moonshine
Lubię Genesis,ale tylko i wyłącznie z Philem Collinsem na wokalu.Dokonania zespołu z Peterem Gabrielem oraz Rayem ( nazwiska zapomniałem ) , nie podchodziły mi.Zresztą , to tu dużo pisać , Genesis największe komercyjne sukcesy odnosił z Philem na wokalu.Takie albumy jak Invisible Touch czy We Cant Dance , przyniosły sporo przebojów.Dodam także , że jestem także zwolennikiem solowych utworów Philla Collinsa.
- lady_in_black17
- Save a Prayer

Echhhh... pokrewna duszaMoonshine pisze:Lubię Genesis,ale tylko i wyłącznie z Philem Collinsem na wokalu.Dokonania zespołu z Peterem Gabrielem oraz Rayem ( nazwiska zapomniałem ) , nie podchodziły mi.Zresztą , to tu dużo pisać , Genesis największe komercyjne sukcesy odnosił z Philem na wokalu.Takie albumy jak Invisible Touch czy We Cant Dance , przyniosły sporo przebojów.Dodam także , że jestem także zwolennikiem solowych utworów Philla Collinsa.
-
EVENo
Dla mnie absolutnie genialnym utworem jest Land of Confusion. Nie znam dokładnie twórczości Genesis, moja znajomość kończy się na najpopularniejszych singlach, ale rynek muzyczny jest dzięki temu zespołowi, jak i Philowi Collinsowi znacznie lepszy.
Wracając do samego Land of Confusion - odważę się stwierdzić, że znalazłby się w moim TOP20 wszechczasów, a już na 100% w TOP30
Wracając do samego Land of Confusion - odważę się stwierdzić, że znalazłby się w moim TOP20 wszechczasów, a już na 100% w TOP30