The hottest band in the world;)-Kiss
Moderator: Mod's Team
- Twisted Sister
- Have A Nice Day

The hottest band in the world;)-Kiss
Co sądzicie o "the hottest band in the world", czyli Kiss? Jeśli o mnie chodzi, to muszę powiedzieć, że chociaż czasem trudno się z nich nie śmiać (te wszystkie malowidła i kostiumy, plucie przez Gene'a Simmonsa na scenie krwią i zionięcie ogniem xD), to generalnie są w czołówce moich ulubionych wykonawców, bo uważam, że pomimo tych wszystkich cyrkowych show, jakie dali, na płytach Kiss znalazł się kawał dobrego rocka i hardrocka. Może i nie byli jakąś super ambitną kapelą
, ale niewątpliwym plusem ich muzyki była ich "wokalność"... głosy Stanleya i Simmonsa świetnie się uzupełniały i tworzyły naprawdę dobry duet wokalny, a rozrywkowych, rock'n'rollowych kawałków takich jak choćby "Rock'N'Roll All Nite" osobiście mogę słuchać bez przerwy.
A Wy?
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2009, o 11:50 przez Twisted Sister, łącznie zmieniany 2 razy.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- sobol_77
- Have A Nice Day

- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
ja fanem Kissow specjalnie nigdy nie bylem. co do jednego zgodzic sie musze - wokale niesamowite. swego czasu zasluchiwalem sie w koncercie akustycznym nagranym dla MTV, wielka rzecz, niesamowity klimat. no i sklad na tym koncercie byl wyjatkowy - starzy i nowi muzycy Kiss razem. lubie taz nowe plyty Kiss, juz z okresu bez masek.
jednak slucham wiele zespolow, ktore cenie nieco wyzej, he, he.
jednak slucham wiele zespolow, ktore cenie nieco wyzej, he, he.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
- jovizna
- Gdańsk Supporter

-
Have A Nice Day
NIE S?UCHA?AM.. NIE S?UCHAM... I NIGDY S?UCHAć NIE BęDę 
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
- Beerdrinker
- I Believe

KISS to bezwątpienia największa legenda muzyki rockowej wszechczasów, niedługo bedą obhodzić 35-lecie istnienia, ich działaność zakorzaniła się chyba już w kazdą strefę życia społecznego, od kresówek, przez laki barbie aż po produkcję kreacji aktorkich. Dla mnie zepół na wysokiej pozycji. Szczególnie ich twóczość bez masek.
- Twisted Sister
- Have A Nice Day

Ojj tak, zwłaszcza bezmaskowe Revenge :mrgreen: .Beerdrinker pisze:KISS to bezwątpienia największa legenda muzyki rockowej wszechczasów, niedługo bedą obhodzić 35-lecie istnienia, ich działaność zakorzaniła się chyba już w kazdą strefę życia społecznego, od kresówek, przez laki barbie aż po produkcję kreacji aktorkich. Dla mnie zepół na wysokiej pozycji. Szczególnie ich twóczość bez masek.
A prawda jest taka, że, tak jak Beerdrinker napisał, oprócz muzyki Kiss stali się też pewnego rodzaju instytucją, produkującą m.in.... ojjj, bardzo różne produkty
A niedawno nabyłam płytę "Gratest Hits" Kissów i słucham bez przerwy, więc coś w tym jest :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- Twisted Sister
- Have A Nice Day

No, pisząc '...bardzo różne produkty' to ja właśnie o KISSkondomach, trumnach i tym podobnych myślałam
.
A co do 'Alive'- od czasu jakiegoś noszę się z zamiarem jegoż kupna :mrgreen: .
A co do 'Alive'- od czasu jakiegoś noszę się z zamiarem jegoż kupna :mrgreen: .
-
espena
- It's My Life

- Kontakt:
ja KISSów tam specjalnie nie słucham, ale podoba mi się jedna ich piosenka I was made for loving you 
www.korowiow.mp3.wp.pl
Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
- Twisted Sister
- Have A Nice Day

I Was Made For Loving You-najlepszy przykład disco-rocka :mrgreen: . Ale nie powiem, lubię-chociaż Kiss mają lepsze piosenki ofc XD.espena pisze:ja KISSów tam specjalnie nie słucham, ale podoba mi się jedna ich piosenka I was made for loving you
dyskografia Kiss (jak coś pochromolę, to Lordi-poprawiać :mrgreen: )
-KISS (1974)
-HOTTER THAN HELL (1974)
-DRESSED TO KILL (1975)
-ALIVE! (1975) (koncertówka)
-DESTROYER (1976)
-ROCK AND ROLL OVER (1976)
-LOVE GUN (1977)
-ALIVE II (1977)
-PAUL STANLEY (1978)
-PETER CRISS (1978)
-ACE FREHLEY (1978)
-GENE SIMMONS (1978)
-DOUBLE PLATINUM (1978)
-DYNASTY (1979)
-UNMASKED (1980)
-(Music from) THE ELDER (1981)
-KILLERS (1982)
-CREATURES OF THE NIGHT (1982)
-LICK IT UP (1983)
-ANIMALIZE (1984)
-ASYLUM (1985)
-CRAZY NIGHTS (1987)
-SMASHES, THRASHES, and HITS (1988)
-HOT IN THE SHADE (1989)
-BILL and TED'S BOGUS JOURNEY SOUNDTRACK (1991)
-REVENGE (1992)
-ALIVE III (1993)
-UNPLUGGED (1996)
-YOU WANTED THE BEST, YOU GOT THE BEST (1996)
-CARNIVAL OF SOULS (1997)
-GREATEST KISS (1997)
-PSYCHO CIRCUS (1998)
-DETROIT ROCK CITY SOUNDTRACK (1999)
-BOX SET (2002)
-The Very Best Of Kiss (2002)
-Symphony: Alive IV (2003)
-Symphony: Alive IV Single Disc Edition (2003)
i chyba tyle