Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

ROCKSTAR pisze:No to taki maly offtop: jestem w Egipcie od 2 lat- tutaj mieszkam razem z Zona i pracuje :) Kazdego dnia za oknem mam prawie 36 stopni, ale w Kairze to ten upal juz nie jest taki zabawny:), a po rewolucji wszystko generalnie przestalo byc zabawne ( i zmienilo sie na gorsze, rzecz jasna- przynajmniej dla obcokrajowcow). A na imie mam Andrzej ;)
w temacie offtopu "Poznajmy się ;) " dzięki za info Andrzej.
ROCKSTAR pisze:W temacie kawalku "Hysteria" w wersji live- nie wiem czy jeszcze tak graja/ beda grac teraz na koncertach... Ale pamietam te intro na bas i gitary z "In The Round..." czy z "In The Clubs..."- za kazdym razem, kiedy slysze ten moment, az mi ciary przechodza po plecach- sam nie wiem dlaczego... :)
Absolutnie się zgadzam. Początek Hysterii z "In Your Round..." nieziemskie, a Hysteria zagrana na "In The Clubs..." to moja ukochana wersja tego kawałka. Przy tej wersji można zmieniać świat na lepszy ;) :) Na Mirrorball takiego wstępu nie będzie, ale wykonanie na pewno będzie pierwsza klasa.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

michael pisze:Na Mirrorball takiego wstępu nie będzie, ale wykonanie na pewno będzie pierwsza klasa.
Dorwalem Mirrorball w formacie mp3- plytke, to sobie chyba w Polsce na wakacjach kupie:)

Moze napisze w pierwsze kolejnosci o tym, CO MI SIE NIE PODOBA- slychac ,ze te koncertowe nagrania sa troche podszlifowane w studio i ze ktos sie ostro nasiedzial za konsoleta... Nie jest to takie (naturalne) live do konca w moim odczuciu... Wszystko brzmi dosc... sterylnie... Ale moze o to chodzilo? Nie wiem...

Muzyka jednak zawsze sama sie wybroni i kilka z tych koncertowych nagran naprawde DAJA RADE!!! Dla przykladu :"Rock!Rock! (Till You Drop)"- od poczatku do konca OGIEN!!... "Pour Some Sugar On Me- intro i TE GITARY... Piekna sprawa! "Action" czy "Rock On"-brzmia tutaj niczym studyjne nagrania- tym razem to nie zarzut... "Rock Of Ages" i "Photograph"- bez rewelacji- poprawnie, jak zawsze

Ale "Love Bites"... Czy "Hysteria"... Troche porazka, jesli porownac, chociazby do tych wersji z "The Circus Comes To Town-Sheffield'93"... Reszta kawalkow- bez wiekszych fajerwerkow...

Oczywiscie w oczekiwaniu na plyte CD juz wiem ,ze wielka koncertowka to nie jest ( przynajmniej dla mnie), ale kilka numerow powala zdecydowanie ( plus 3 nowe z "It's All About Believin' "na czele) tworza dobry obraz tej plyty...

Ide posluchac raz jeszcze :)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Całej koncertówki jeszcze nie słuchałem, ale po odsłuchaniu kilku numerów również odniosłem wrażenie, że utwory były podciągane w studiu. Na razie specjalnie nie będę się czepiał, z ostateczną opinią wstrzymam się do momentu, gdy poznam całość.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

sobol_77 pisze:Całej koncertówki jeszcze nie słuchałem, ale po odsłuchaniu kilku numerów również odniosłem wrażenie, że utwory były podciągane w studiu.
Slychac to wyraznie przy "Rock On" (koncowka), kiedy Joe przestaje spiewac- owacje publicznosci wchodza w jakis taki nienaturalny sposob... Takich momentow, ktorych wylapalem jest znacznie wiecej, ale ten jakos nabardziej zostal mi w pamieci.

Czekam na CD... To nie jest zla plyta, ale wybitna koncertowka rowniez nie ( tym bardziej, ze w temacie DL jest cala masa O NIEBO LEPSZYCH, koncertowych nagran- nawet bootlegowych).
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja posłucham dopiero za dwa/trzy tygodnie w moim odtwarzaczu z bratem i Sobolem. Obejrzymy DVD, posłuchamy obu płyt cd i zalejemy się jak zwykle :D Już niedługo :jupi:
P.S
Kocham premiery Def Leppard i Bon Jovi !!
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

michael pisze:Ja posłucham dopiero za dwa/trzy tygodnie w moim odtwarzaczu z bratem i Sobolem. Obejrzymy DVD, posłuchamy obu płyt cd i zalejemy się jak zwykle :D Już niedługo :jupi:
P.S
Kocham premiery Def Leppard i Bon Jovi !!
Zakladam, ze po premierze "Lost Highway" tej gorzaly polalo sie znacznie wiecej, ze tak dwuznacznie sie spytam? ;)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:Zakladam, ze po premierze "Lost Highway" tej gorzaly polalo sie znacznie wiecej, ze tak dwuznacznie sie spytam? ;)
Wtedy nic się nie polało, ale rok później przy premierze "Songs From The Sparkle Lounge" było konkretnie ;) oraz dwa lata później "the Circle" to samo :brawo: Jezusicku :x

Mega 3 płytowe wydanie Mirrorball na Vinylu :))
http://www.defleppardnow.com/index.php/news
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=W8V1ntVcB5o

jak zawsze brzmia SWIETNIE !! :)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:http://www.youtube.com/watch?v=W8V1ntVcB5o

jak zawsze brzmia SWIETNIE !! :)
Robi robotę :)) Jakość dość tragiczna, ale słychać między przecinkami, że są gotowi siać koncertowe spustoszenie :brawo: 10 czerwca DL jako gwiazda wieczoru na Download Festival. Czekam na relacje i cholernie żałuję że mnie tam nie będzie :(
http://www.downloadfestival.co.uk/2011/lineup/
http://www.youtube.com/watch?v=WsPfEuyhL8k
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=rNV-A1tsoOA

prosto z DVD !! no dawno nic mnie tak pieknie nie pozamiatalo jak fragment TEGO WYSTEPU!!
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze:http://www.youtube.com/watch?v=rNV-A1tsoOA

prosto z DVD !! no dawno nic mnie tak pieknie nie pozamiatalo jak fragment TEGO WYSTEPU!!
Właśnie sobie na spokojnie obejrzałem w domu. I co? Wspaniały zespół. Cudowna muzyka. Genialne !! Teraz dopiero będę czuł niedosyt. Mogli zarejestrować koncert DVD, który urywa to i owo a tak tylko fragmenty ;/
Po cichu liczę, że z tej trasy zarejestrują DVD :)) UNDEFEATED :))
:brawo:

[ Dodano: 2011-06-23, 00:27 ]
Nareszcie jestem po zapoznaniu się z nowym "dzieckiem" Def Leppard o dość wyrazistym tytule "Mirror Ball Live and More".

Zacznę od tego co dla oczu: album jest bardzo ładnie wydany tzn. w digipaku, który rozkłada się 2krotnie w lewą i prawą stronę. W środku oczywiście trzy płyty. 2CD i 1DVD. Dodatkowo "Mirror Ball" zaopatrzono
w 16 stronicową książeczkę w której... Każdy kto kupi zobaczy ;)
Odnośnie zawartości nie będę się rozpisywał. Wszystko brzmi rewelacyjnie. Dlatego ktoś na kim nie ciąży "brzemię" innych wersji live zamieszczonych tutaj kawałków powie krótko - zajebiste. Natomiast ktoś inny będzie kręcił nosem, że to np. Hysteria nie ma tego cudownego intro z 1988', że w Love Bites nie ma tego czegoś co było na wersji z 1993' itd. Moi znajomi, którzy słuchali Mirror Ball powiedzieli krótko - świetna płyta live. Na imprezę, do samochodu, do ogrodu :D Mi osobiście słucha się tego wybornie i wcale nie chodzi o obiektywizm czy subiektywne podejście do tematu. Zwyczajnie kilka kawałków urywa dupę :brawo: Szkoda tylko, że zamieścili 21 piosenek a nie np. 30 :whoeva: ale cóż.

Nagrania studyjne to już takie prawdziwe perły tego wydawnictwa.
Undefeated - chciałem napisać, że przypomina to co najlepsze w DL, ale tak naprawdę ten numer jest tym co najlepsze w muzyce DL. Mocny (gitary, bas , perkusja, wokale) z porywającym refrenem. nic więcej nie trzeba pisać.
King's of the World - to jedna z najwspanialszych kompozycji jaka wyszła z pod pióra Leps. Chociaż bezpośrednio odpowiedzialnym jest Richard "Sav" Savage. Niesamowita aranżacja. Zwyczajnie majstersztyk. Taki Bohemian Rhapsody 21 wieku :brawo:
It's All About Believin' - definicja leppardowej melodyjności. Ten numer po prostu płynie, a ja razem z nim.

Teraz DVD. Jeden zarzut na początku. Film z trasy trwa tylko 50 minut + 2 teledyski Nine Lives i C'mon C'mon i raptem mamy 58 minut. Za mało !! Za krótko !! Tym bardziej, że tyle sie dzieje. Nie będę pisał szczegółów co i jak. Każdy sobie obejrzy (albo nie), a wtedy będzie można podyskutować ;)
Dodam tylko, że jest tutaj wszystko. FANI, WIELKA TRASA, KULISY, KAWA?KI LIVE (tylko 4 :( ), MOMENTY WZRUSZENIA, SCENY ZE STUDIA (jak powstawały 3 premiery), ale najlepsze (tutaj UWAGA) są napisy końcowe. Zaczyna się King's of the World i przez 6 minut ogladamy dziwne, a przy tym bardzo śmieszne rzeczy z udziałem członków zespołu i całego TOUR. Na końcu jest zdjęcie całej ekipy, która jeździ z chłopakami w trasę. Genialna fotografia rodzinna :)
Koniec :x Ehhh... WARTO BY?O CZEKAć.

P.S
Aż się wierzyć nie chce, że za rok ma wyjść płyta studyjna :jupi:
W lipcu muszę upolować 3płytowy winyl i będzie doskonale :P
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

michael pisze: W lipcu muszę upolować 3płytowy winyl i będzie doskonale :P
I jak wyszedł? Masz? :)
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jak zobaczysz to powiesz: Zajebiste, to jest to. Kupiłem na początku lipca. Wiesz 3 płyty analogowe w jednym pakiecie robią ogromne wrażenie :)) Marzenie kolekcjonerskie :jupi:

[ Dodano: 2011-10-13, 15:05 ]
W ostatnich 4 miesiącach najbardziej dochodowym zespołem koncertowym w Stanach jest... Def Leppard :)
http://www.billboard.com/#/events/hot-t ... 5272.story

dopiero na drugim Red Hot Chilli itd. :PPP

Doskonale !!
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Def Leppard na przestrzeni ostatnich miesięcy stał się moją miłością muzyczną nr.3. Po Bon Jovi i Bryanie Adamsie. Nagrali wiele świetnych piosenek na przestrzeni tych wszystkich lat, a jeszcze nagrywają, ale jak! 2 z 3 pisoenek wydancyh Miroball bardzo mi się spodobało, liczę na album studnyjny. ;) Podzękowania dla 3 uzytkowników: michael, Rockstar, i sobol. ;) Wasze komentarze, i podpowiedzi mnie zacheciły do słuchania DL, i pokochałem ten zespół. !!
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Na okładce największego magazynu o piłce nożnej w Wielkiej Brytanii jest Joe Elliott z wymownym tytułem "Undefeated".
http://www.totalsoccermagazine.com/
http://www.turnit.com/index.php/ci_id/84368

DL od strony 56 do 61 :))
Tak na marginesie frontman DL jest fanem Sheffield Utd. założonego w 1889'. To najstarszy klub piłkarski na świecie. No i połowa leppardów jest z Sheffield ;)

Offtop: Dzisiaj Polska - Włochy! Czuję, że znowu pokonamy Makarone :bije:
Let's get rocked!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”