To nie jest najbardziej oczekiwana płyta roku, ale jestem po prostu ciekawa kolejnego albumu zespołu Kruk, który ukaże się 9 czerwca pod tytułem "Before".
Oto okładka
Ostatnio coś myślałem sobie o nowej płycie Grupy Pod Budą. Ich ostatni album Razem, ukazał się w 2001 roku, czyli ponad dekadę temu. Dlatego najwyższy czas na nowe wydawnictwo.
Ja w Dreźnie kupiłem sobie dzień po premierze wersję deluxe fajna płyta. Dla mnie najlepsze to tytułowy "Bang!", wspomniane "C'est La Vie" i "My Belief" - piosenka w stylu pamiętanym z płytki "Domino Effect" ogólnie - dobry album
*** "these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..." - Richie Sambora, 29-10-2007
01. Weight of Love
02. In Time
03. Turn Blue
04. Fever
05. Year in Review
06. Bullet in the Brain
07. It's up to You Now
08. Waiting on Words
09. 10 Lovers
10. In Our Prime
11. Gotta Get Away
Jako że mam fetysz na punkcie japońskich rzeczy, to musicie wiedzieć że w czerwcu ukaże się 26 studyjny album grupy Loudness, który będzie nosił nazwę The Sun Will Rise Again. Loudness to japoński zespół metalowy, który jest miejscami bardziej amerykański, niż typowe jankeskie kapele. Kiedyś był nazywany japońskim Motley Crue.
Mam do was pytanie. Jakie młode obiecujące zespoły rockowe wydadzą w tym roku swoje debiutanckie albumy studyjne? Bo oprócz Royal Blood nie kojarzę żadnej innego wykonawcy.
Premiera nowego krążka The Black Keys dopiero za tydzień, ale album wyciekł już do sieci. Po kilkudniowym zapoznaniu się z materiałem stwierdzam śmiało, że jest to najlepsza pozycja w całej dyskografii zespołu i na pewno jeden z najlepszych albumów bieżącego roku. Tak więc, za tydzień marsz do sklepu
Nowy Alestorm - czyli zajebisty piracki metal! Premiera początkiem sierpnia
*** "these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..." - Richie Sambora, 29-10-2007