Guns n Roses

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja też się uśmiałem hahaha - tylko z Twojego posta Adrian - bez złośliwości oczywiście :) .
Przedstawiamy swoje zdanie wiec jeśli mnie Sobol nie obrażasz to o co mam się obrażać ;)
Twoje upodobania i nie zgadzam się z takim zdaniem o ostatniej Metallice. To naprawdę fajny, równy album,
Ale ja nie twierdze, ze tak nie jest. Sam oceniłem ten album na 4,5 / 6 w odpowiednim temacie, ale.. Codplay zasługuje na 5,5/6 chociaż po 4rech pierwszych przesłuchaniach miałem ochotę ich zwyzywać za tą płytkę. TO nie jest jednak płytka do posłuchania od tak jak np Metallike się da słuchać.
Jak pisałem po jego odsłuchaniu, że zapowiada się fajny album GNR, to jakoś niewiele głosów ze mną się zgodziło, większość dość niewybrednie skrytykowało numer i wokal Axla... Więc nie wiem o co tu teraz chodzi :P .
To jest, ze singiel "Chinese Democracy" czy jakos tak był średni. Ogólnie riff i muzycznie bardzo fajnie ale tekst i wokal mnie nie porażał. To co jednak usłyszałem teraz z tego albumu pokazuje, ze zapowiada się ciekawy album.
?atwiej usłyszeć różnicę między 128 a 320 niż oryginalną płytą a solidną mp3-jką - więc z tymi oryginałami to nie jest aż tak, choć warto je mieć. Wiele bym oddał by wszystkie swoje albumy jakie posiadam na mp3 zamienić na oryginalne krążki... Tylko miejsca w domu by mi chyba zabrakło hehe.
I pomyśleć, że jeszcze góra 10 lat a płyty CD zniknął z półek sklepowych :(
Coldplay to dla mnie przereklamowane gówno. Wydali przeciętną płytę, a była reklamowana na całym świecie jak jakiś płód mesjaszy. Teraz nagrywają jakieś remiksy z Jay-Z i odcinają kupony... :zniesmaczony:
1.Mówiłem tak samo jak Ty po przesłuchaniu z 4ry razy tego albumu. Co więcej nie umywał się jak dla mnie do poprzedniego świetnego albumu, ale...
Cholera ten album jest coś jak TDays.... Trzeba do niego podejść jak się ma nastrój... To nie jest zbiór singli, tylko jedna całość i to cholernie dobra.
Płyta bez żadnej piosenki nadającej się na hit (nawet Livin La Vida), ale mimo to wspaniały.
2.Remixy z Jay-Z ? Nie słyszałem, ale posłucham, bo nie będę skreślał przed przesłuchaniem.
http://www.gunsnroses.pl/ - okładka. Co myślicie? Jak dla mnie ekstra, prosta, ale z przesłaniem i przyciąga uwage. :cfaniak:
lol To chyba żart xD Jakby nie było tego rowera i Zaj...cie dużego kosza to byłoby ok, ale nic więcej.
Ja też. Chociaz "Sawdust" mnie piekielnie rozczarował. Pocieszam sie jednak tym ,ze to nie był studyjny album.
"Sawdusta" chyba nawet całego nie przeszedłem xD Ale 2 poporzednie albumy genialne. "Human" trochę za Discowe (ale i tak dobre). Mam nadzieje, zę to bedzie dobry album.
weźcie wyluzujcie chłopaki ;] widać, że ubóstwiacie gunsów niż jakikolwiek inny zespół, ale to nie powód, żeby obrażać inne zespoły jak chociażby Coldplay, którzy grają naprawdę dobrą muzykę, tylko że lekką, czy Bon Jovi i wyzywać ich od gówna ;/
:) Każdy ma swoje upodobania. "?ycie" ;)
Ogolnie druga połowa 2008 jest świetna jezeli chodzi o muzyke : nowe płyty Mety,Coldplay, ACDC,Oasis,Comy, Gunsów, The Killers. Cos pominąłem ?
Dokładnie. Pominąłeś oczywiście płytę roku czyli Pania B.Spears i jej ostatni album xD Ale wybaczam Ci to.. :P
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Piszę, co myśle. Nie obrażam nikogo, Chrisa Martina również - mówie co myśle o jego muzyce. Jest to totalna komercja i tyle. Nie widziałem takiej promocji płyty zagranicznej w Polsce od lat - a materiał jest niżej niż przeciętny, tyle że ładnie zapakowany. I jeszcze zachwyty wszystkich krytyków... Przy takiej promocji to nawet LH miałoby w Polsce platyne... ;/
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Tatar pisze:Jest to totalna komercja i tyle. Nie widziałem takiej promocji płyty zagranicznej w Polsce od lat - a materiał jest niżej niż przeciętny, tyle że ładnie zapakowany. I jeszcze zachwyty wszystkich krytyków... Przy takiej promocji to nawet LH miałoby w Polsce platyne... ;/
co do ostatniego albumu coldplay ja jakoś tej promocji nie zauważyłem ; ] już większą miało lh szczerze mówiąc, bo leciała reklama płyty w tvn często, zagraniczna płyta polska cena ; ]
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

To jest temat o Guns n roses zaznaczam :)

Tutaj cos do posluchania :
http://pl.youtube.com/watch?v=QfHE-RmCRTw

... 23 listopad :D
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

bartekbb23 pisze:co do ostatniego albumu coldplay ja jakoś tej promocji nie zauważyłem ; ]
Nawet w Szczecinie jest przynajmniej jeden billboard reklamujacy płyte (wisi do dzisiaj). Innych płyt rozreklamowanych w taki sposob nie ma.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Co do promocji Coldplay to owszem słaba nie była. Jeden Billboard jeszcze wisi u mnie w Dabrowie. I nawet widziałem 3 okładki gazet (RStones , Q i chyba Teraz Rock). Z tym, że jeśli miałbym uczciwie powiedzieć, to promocja Coldplay w porównaniu do promocji Metalliki to pikuś. Jeszcze dzisiaj w empiku jak byłem to były przynajmniej 2 gazety z MEtalliką na okładce + specjalne wydanie teraz rocka z Metalliką. A ile gazet zachwycało się nad płytą to nie muszę mówić. Dodatkowo widziałem kilka (a nie jak w przypadku Coldplay) plakatów promujących Death Magnetic i kilka reklam. Zdecydowanie Metallika miała u nas lepszą promocje niż Coldplay i nie trudno się dziwić, bo MEtallika u nas koncertowała i będzie koncertować a Coldplay niekoniecznie.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Pojawiły się plotki, że jutro w amerykańskich stacjach radiowych zabrzmi drugi singiel z Chinese Democracy - Better. Czy to prawda okaże się jutro...

xxxxxxxxxxx

I stało sie - Better drugim singlem.

Do posłuchania: http://www.q1043.com/pages/news/gunsnroses/better.html

[ Dodano: 2008-11-21, 21:35 ]
Ludzie... Ta plyta miażdży. Jestem po pierwszym przesłuchaniu i nie chce robić nic innego jak wracać do słuchania. Magia...
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Chinese Democracy
1. "Chinese Democracy"
2. "Shackler's Revenge"
3. "Better"
4. "Street of Dreams" (czyli The Blues)
5. "If the World"
6. "There Was a Time"
7. "Catcher N' the Rye"
8. "Scraped"
9. "Riad N' the Bedouins"
10. "Sorry"
11. "I.R.S."
12. "Madagascar"
13. "This I Love"
14. "Prostitute"

Zostawmy teraz Nickelback w spokoju , mamy tutaj cos rownie dobrego jak nie lepszego ! Sorry wg mnie jest lepsze od Dont cry !!
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Zostawmy teraz Nickelback w spokoju , mamy tutaj cos rownie dobrego jak nie lepszego ! Sorry wg mnie jest lepsze od Dont cry !!
Zobaczymy. Na razie nie miałem czasu przesłuchać bo wałkuje nowych Killersów ale przesłuchałem 4ry kawałki któe już znałen de facto xD

W Shackler Revenge Axl przechodzi sam siebie.... Skrzeczy jakby go zarzynali. Kurde piosenka jest niezłą nawet bardzo dobra, ale ten jego głos czasami to przesadza ;]
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale refren Shackler'a gniecie. I ten chórek - cudowny wprost.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

jeszcze tego albumu nie mam, ale tych co mają pytam czy udziela się tam Sebastian Bach?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bach jest w Sorry, ale trzeba naprawde wprawnego ucha, żeby go tam dosłyszeć. ;]
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

aaaaałłłłłłłłććććććććć

pierwsze słowo jakie się nasuwa po przesłuchaniu, co to ma być aż uszy bolą od tych dziwnych kombinacji ;/ a to co robi z głosem, to tragedia.......

14 lat czekania na takie coś? najbardziej żal mi fanów naprawdę, moje kondolencje, ale to już nie jest Gun'n roses tylko sam axl rose i to z beznadziejnym głosem i słabymi pomysłami
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze:najbardziej żal mi fanów
Większość fanów Gn'R których znam stawia ten album na równi lub wyżej Use Your Illusion, wiec Twój żal jest zbędny...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”