Guns n Roses

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Hmmm lepsze od LH na pewno bedzie ale to akurat żaden wyczyn :D
Jeśłi bedzie w jakimś stopniu tak dobre jak LH to będe zadowolony.
Ludzie posluchajcie Better i Oh my god a pozniej piszcie:D
Oh My God
http://pl.youtube.com/watch?v=ZlvZOsG21Vs

Coś naprawdę dobrego :) I to, ze kompletnie nie można czasami zrozumieć Axla to mi tutaj nie przeszkadza. A w dzisiejszej sytuacji poddanie głos Axla takiej syntezie wychodzi na wielki plus.
W sumie lepiej wypada jego zniekształcony głos niż normalny lekko podrasowany jak to miało miejsce przy pierwszym singlu.

Better
http://pl.youtube.com/watch?v=mHIlPxoch ... re=related
Początek mnie przeraził. Dobrze, że szybko się skończył ;)
Tutaj słychać starego dobrego Axla w wersji Electro-Techno... No, ale brzmi całkiem przyjemnie.

No i chyba jednak będę czekał z przyjemnością na ta płytkę. Zapowiadają się ciekawe pioseneczki.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze:Jeśłi bedzie w jakimś stopniu tak dobre jak LH to będe zadowolony.
Ja jednak mam nadzieje na coś na serio dobrego.
Adrian pisze:Początek mnie przeraził. Dobrze, że szybko się skończył ;)
Poczatek to kompetna katastrofa. Nie da sie tego słuchać. Za to jak ten wstep sie skonczy to pojawia sie swietna piosenka.

Oh My God - niezłe ale za cholere nie wyobrażam sobie by on to zaśpiewał live :P
Obrazek
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Słyszałem 12 z 14-tu piosenek z nowej płyty ( trudno nazwać ta płyte nową bo Axl nagrywał ją 14 lat i pierwsze przecieki były chyba już 5 lat temu :-) )
naprawdę płyta zapowiada się cudownie, utwory sa naprawde genialne.
Jest w nich sporo dobrego starego rocka, w połączeniu z nowoczesnością ( elektronika) tworzy mieszanke wybuchową.
Oh My God nie bedzie na płycie....
Ja juz nie mogę się doczekać aż płyte będę miał w ręce, i teraz wierze że to się stanie.... po 14 latach....
PS. A gdzieś pisali że wydawnictwo Metallici to płyta roku......
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Dobra Rada - słuchajcie sobie Better często, zrzućcie na mp3 czy coś. W tym kawałku można sie zakochać, ale z czasem. A właśnie początek wprowadza genialny klimat tego kawałka. OMG to przeciętny kawałek jak dla mnie - dobre rock n' fuckin' roll, ale nic więcej. Jeśli ktoś chce sie przekonać o sile newGn'R musi posłuchać There Was A Time. To jest drugie Estrenged, z trzema genialnymi solówkami. A jak ktoś jest ciekawy może sobie zobaczyć co znaczy skrót (TWAT) tego utworu w słowniku angielskiego. ;)

Jeszcze 7 dni, 3 godziny i 40 minut. "Just a little patience". :cfaniak:

P.S Tak a propos - nie słucham kawałków z ChD od miesiąca. A pierwsze odsłuchanie będzie dla mnie rytualne. :D
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Hahaha. No to się uśmiałem. To ten ktoś co to pisał albo nie słuchał innych płyt, albo jest fanatykiem Metalliki albo sobie jaja robił xD Ta płytka mimo tego, że jest dobra to nie dorasta do pięt np "Coldplay - Viva La Vida"

ps. płyta roku w MTV została płyta Britney Spears xD
Ja jednak mam nadzieje na coś na serio dobreg
Jeśli "Oh My God" nie będzie na płytce a "Chinese Democracy" tak to obawiam się o poziom płytki...
Poczatek to kompetna katastrofa. Nie da sie tego słuchać. Za to jak ten wstep sie skonczy to pojawia sie swietna piosenka.
No tak
Słyszałem 12 z 14-tu piosenek z nowej płyty ( trudno nazwać ta płyte nową bo Axl nagrywał ją 14 lat i pierwsze przecieki były chyba już 5 lat temu :-) )
Można powiedzieć, ze zrobił sobie dłuuuuuuugą promocje płyty.
naprawdę płyta zapowiada się cudownie, utwory sa naprawde genialne.
Z tego co słychać to jest się czym pochwalić (chociaż szkoda "Oh My God"). A swoją drogą to brzmieniem te kawałki które słyszałem wbijają Metallike w ziemie.
Ja juz nie mogę się doczekać aż płyte będę miał w ręce, i teraz wierze że to się stanie.... po 14 latach...
Swoją drogą jakby to Bon Jovi mi kazali czekać tyle lat to bym ich znienawidził ;)
P.S Tak a propos - nie słucham kawałków z ChD od miesiąca. A pierwsze odsłuchanie będzie dla mnie rytualne. :D
Ja tak miałem z HANDem no i powiem Ci, że to mega wypas tak wysłuchać długo oczekiwaną płytę i to jeśli okaże się jeszcze, ze płyta jest super.

ps.
Ja też się już nie mogę doczekać kiedy zgram sobie tą płytkę z neta ;) Najlepiej dorwać jakość 320 kbps, ale jak będzie 192 to też się nie obrażę.
Osobiści jednak bardziej czekam na Killersów!!
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

nie wiem w czym różnica między 320kbps a 192?

BJ mam w 128 też różnicy nie widze:P
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Oj 128kb to masakra - różnica kolosalna w jakości. I nie trzeba być audiofilem by to słyszeć :). Ja osobiście poniżej 192kb nie schodzę i wszystko poniżej poszło do kosza.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

nie wiem w czym różnica między 320kbps a 192?

BJ mam w 128 też różnicy nie widze:P
Ja też tak mówiłem. Do momentu aż po 2 latach słuchania piosenki "It's My Life" usłyszane ją w dobrej jakości i na dobrym sprzęcie. Brzmiała o wiele lepiej a masa dźwięków normalnie nie słyszalnych dawaly mi ostro po uszach.

dobry sprzęt + dobra jakość -> to coś co sprawia, ze można usłyszeć wszystko i naprawde poczuć piosenkę.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

mam zwykłe głośniki od kompa :P różnice słysze dopiero w 98 xD
a lepszym sprzęcie jaka jest różnica? <głośność? >
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:
Hahaha. No to się uśmiałem. To ten ktoś co to pisał albo nie słuchał innych płyt, albo jest fanatykiem Metalliki albo sobie jaja robił xD Ta płytka mimo tego, że jest dobra to nie dorasta do pięt np "Coldplay - Viva La Vida"

Z tego co słychać to jest się czym pochwalić (chociaż szkoda "Oh My God"). A swoją drogą to brzmieniem te kawałki które słyszałem wbijają Metallike w ziemie.
Ja też się uśmiałem hahaha - tylko z Twojego posta Adrian - bez złośliwości oczywiście :). Taki uśmiech pod nosem hehe. Mogłem się spodziewać, że padnie na Coldplay znając Twoje upodobania i nie zgadzam się z takim zdaniem o ostatniej Metallice. To naprawdę fajny, równy album, a GNR poza numerem co się pojawił na forum nie słyszałem. Jak pisałem po jego odsłuchaniu, że zapowiada się fajny album GNR, to jakoś niewiele głosów ze mną się zgodziło, większość dość niewybrednie skrytykowało numer i wokal Axla... Więc nie wiem o co tu teraz chodzi :P .
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2008, o 14:41 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

nie zauważyłem posta od Adriana :P

to puki nie będę miał lepszych głośników to sobie odpuszczę. poza tym lepsza jakość to i więcej mb na dysku, a też za dużo nie mam :P

ah, z tego co słyszałem to najwyższa jakość jest tylko z oryginalnej płyty ;) <mam wszystkie do TLFR :P>
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

teken020 pisze: ah, z tego co słyszałem to najwyższa jakość jest tylko z oryginalnej płyty ;) <mam wszystkie do TLFR :P>
?atwiej usłyszeć różnicę między 128 a 320 niż oryginalną płytą a solidną mp3-jką - więc z tymi oryginałami to nie jest aż tak, choć warto je mieć. Wiele bym oddał by wszystkie swoje albumy jakie posiadam na mp3 zamienić na oryginalne krążki... Tylko miejsca w domu by mi chyba zabrakło hehe.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Coldplay to dla mnie przereklamowane gówno. Wydali przeciętną płytę, a była reklamowana na całym świecie jak jakiś płód mesjaszy. Teraz nagrywają jakieś remiksy z Jay-Z i odcinają kupony... :zniesmaczony:

http://www.gunsnroses.pl/ - okładka. Co myślicie? Jak dla mnie ekstra, prosta, ale z przesłaniem i przyciąga uwage. :cfaniak:
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Tatar pisze:Coldplay to dla mnie przereklamowane gówno.
Jestem fanem Coldplay ale ostatnia plyta poza trzema swietnymi piosenkami do mnei nie trafiła zupełnie i jako calośc była rozczarowaniem.
Tatar pisze:okładka. Co myślicie?
Mi sie nie podoba. Jakas taka bezpłciowa.
Adrian pisze:Osobiści jednak bardziej czekam na Killersów!!
Ja też. Chociaz "Sawdust" mnie piekielnie rozczarował. Pocieszam sie jednak tym ,ze to nie był studyjny album.

Ogolnie druga połowa 2008 jest świetna jezeli chodzi o muzyke : nowe płyty Mety,Coldplay, ACDC,Oasis,Comy, Gunsów, The Killers. Cos pominąłem ?
Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Tatar pisze:Coldplay to dla mnie przereklamowane gówno. Wydali przeciętną płytę, a była reklamowana na całym świecie jak jakiś płód mesjaszy. Teraz nagrywają jakieś remiksy z Jay-Z i odcinają kupony... :zniesmaczony:
weźcie wyluzujcie chłopaki ;] widać, że ubóstwiacie gunsów niż jakikolwiek inny zespół, ale to nie powód, żeby obrażać inne zespoły jak chociażby Coldplay, którzy grają naprawdę dobrą muzykę, tylko że lekką, czy Bon Jovi i wyzywać ich od gówna ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”