Guns n Roses

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

A ja NIENAWIDZE G'n R bo Axl kedys powiedzial ze dla ?ydow i Polaków nigdy nie zagra !!!! :P

A tak na powaznie fajny zespol ale zebym kochał to nie :P Choc November Rain i Estranged wypas :)
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

studentmibm pisze:A ja NIENAWIDZE G'n R bo Axl kedys powiedzial ze dla ?ydow i Polaków nigdy nie zagra !!
Heh... on pewnie się nawet nie orientował gdzie jest Polska...

Piosenki dwie,trzy lubie ale lidera grupy nie trawie... :zniesmaczony:
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Ja uwielbiam November Rain, Welcome to the jungle, Don't Cry i parę innych ich piosenek. Raczej tych starszych, z czasów Slasha. Bo nowszych nie znam...
Pamiętam też Civil War zagrane live. Świetne gitary Slasha :brawo:
A co do lidera, głos ma niepowtarzalny, ale charakter... niestety też. Nic dziwnego, że w zespole nie został nikt ze starej ekipy.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
Sharmi
I Believe
I Believe

Post autor: Sharmi »

Ja lubie pare piosenek Gunsów jak np:November Rain, Welcome to the jungle, Don't Cry,Paradise City.Czasami lubie posłuchać ich ale Gunsi bez Slasha to juz nie Gunsi :P ,Axel ma fajny głos ale charakter i zachowanie niezbyt ;/ Ja sie nie dziwie że starszych członków zastąpił młodszymi :)
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

AXL WRÓCI?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://muzyka.onet.pl/0,1848423,newsy.html

TO SIE NAPRAWDE DZIEJE! TEN ALBUM WYJDZIE! PRZECZAD! SINGIEL ZAJEBISTY! AAAA EKSTAZA!!!!! :PPP :PPP :PPP
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

To już od jakiegoś czasu wiadomo :). Singielek przyjemny, dla mnie troche podchodzi pod Motley Crue - tak trochę tylko hehe.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:To już od jakiegoś czasu wiadomo :).
Wiesz, w 2006 już podobno pakowali album do pudełek, a jak sie skończyło wszyscy wiemy. Teraz to prawda. THE WORLD IS WATCHING... FUTURE IS OURS!!! GUNS N' FUCKIN' ROSES!!! :cfaniak:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jizes. Mam nadzieje, że Axl śpiewa na innych piosenkach normalnie i nie ma tam takich udziwnień jak na tym singlu. Kurcze hmm posłucham to jeszcze kilka razy, ale głos i efekty przy głosie okropne. Muzyka fajna, bardzo dobrze brzmiące gitary.
Strasznie mi to zajeżdża Kornem. A im dalej Gunsom do Korna a bliżej do starych Gunsów tym lepiej dla Axla.

Warto było czekać tyle na 1wszego singla ?? Zdecydowanie nie...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Adrian pisze:Jizes. Mam nadzieje, że Axl śpiewa na innych piosenkach normalnie i nie ma tam takich udziwnień jak na tym singlu. Kurcze hmm posłucham to jeszcze kilka razy, ale głos i efekty przy głosie okropne.

Warto było czekać tyle na 1wszego singla ?? Zdecydowanie nie...
Mnie się wokal podoba. Trochę zmian moim zdaniem wyszło na dobre kompozycji - ten skrzek Axla już dawno był męczący a nie tylko charakterystyczny. Dla mnie na plus - jak cały singiel - na którego było warto czekać bardziej, niż na płytę BJ "Lost Highway" czy nowy i nijaki numer Sambory "Great Hall of Fame".
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Jizes. Mam nadzieje, że Axl śpiewa na innych piosenkach normalnie.
Axl śpiewa na Chinese normalnie. Na ostatniej trasie też tak śpiewał, jest bardziej basowo, przynajmniej częściej korzysta z tej "grubej" warstwy swojego głosu. Wokal inny niż w latach 87-92, ale że tak posłuże sie przykładem, czy pan Bongiovi śpiewa jak w latach 87-92? ;)
Strasznie mi to zajeżdża Kornem. A im dalej Gunsom do Korna a bliżej do starych Gunsów tym lepiej dla Axla.
Jest po prostu inaczej. Powiedzmy sobie szczerze, "stare" GN'R nie wróci. I moim zdaniem bardzo dobrze, mamy coś nowego, świerzego. Ja tego oczekiwałem, a nie powtarzanych riffów a'la Apettite for Destruction. To ma świerzość i to zdecydowanie jest "rock n' fuckin' roll". :cfaniak:
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Tatar pisze:Tyler czy Axl też nieśpiewają jak na pierwszych płytach, ale wciąż są genialni
Racja. Tak maly offtop - slyszales nowe GnR ? Jesli chodzi o wokal to istny koszmar ! ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dandi pisze:
Tatar pisze:Tyler czy Axl też nieśpiewają jak na pierwszych płytach, ale wciąż są genialni
Racja. Tak maly offtop - slyszales nowe GnR ? Jesli chodzi o wokal to istny koszmar ! ;]
Właśnie zajebiście. Ja może nie patrze na Gn'R obiektywnie, bo to moja ulubiona kapela, ale czekam na tą płytę całe życie i wreszcie moje marzenia sie spelniają. To będzie płyta roku. Metallice i AC/DC zje na śniadanie.

P.S Jak jakiś mod nie będzie miał co robić to ten i powyższy post można przenieść do tematu Guns n Roses. Pozdrawiam! :))
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

21 listopada do sklepów trafi wyczekiwany od lat nowy album Guns N'Roses. Dziennikarz pisma "Rolling Stone" przyznał "Chinese Democracy" cztery gwiazdki na pięć możliwych.
- To wspaniała, zuchwała, nawiedzona i bezkompromisowa hardrockowa płyta - napisał David Fricke, który miał okazję zapoznać się z materiałem przedpremierowo. - Krótko mówiąc, brzmi to jak Guns N' Roses, które doskonale znamy.

Krytyk wspomina także o ścianie huczących gitar, która pojawia się piosenkach. - Do niektórych kawałków Rose zaangażował aż pięciu gitarzystów - Robina Fincka, Bucketheada, Paula Tobiasa, Rona "Bumblefoota" Thala i Richarda Fortusa - czytamy w opisie.

Ponadto, jeśli wierzyć zapewnieniom dziennikarza, materiał zawiera wszystko, co typowe dla zespołu - mocne riffy, solówki, chwytliwe melodie, chóry, piękne harmonie, orkiestrowe fanfary, hiphopową elektronikę i wyrazisty głos Axla, który nadal potrafi wyciągać samogłoski.
No ciekaw jestem na ile ta recenzja okaże sie prawda a na ile jest to jakies dzialanie marketingowe...Chociaz jezeli ktos z Rolling Stone daje taka recenzje to cos w tym jednak musi byc...Tak czy siak - nie mogo sie doczekac :D
Z recenzji najbardziej spodobały mi sie słowa "zuchwała, nawiedzona i bezkompromisowa" bo u BJ takich przymiotników okreslajacych plyty niestety nie znajdziemy :P
Obrazek
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

w kilku piosenkach gościnnie miał spiewać Bach <podobno>
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Z recenzji najbardziej spodobały mi sie słowa "zuchwała, nawiedzona i bezkompromisowa" bo u BJ takich przymiotników okreslajacych plyty niestety nie znajdziemy :P
a mi sie najbardziej spodobały 2 słowa: "hiphopową elektronikę" ;)

1wszy singiel średni, ale miejmy nadzieje, ze reszta płyty będzie lepsza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”