Zespół do likwidacji

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Ja bym w sumie powiedział, że temat byłby ciekawszy gdybyście uzasadniali swój wybór, a nie rzucali samymi nazwami.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Mama Rokita nie kazała nam uzasadniać :P
wiec wszyscy trzymamy sie tego.

Następny zespół który dopisuje do czarnej listy to system of a down.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

heh, a potem jest, że to ja się przyczepiam....
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

heh, a potem jest, że to ja się przyczepiam....
:co:
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

tylko ze czasem trudno uzasadnic bo co to znaczy jak powiesz z e po prostu mi sie nie podoba ...mnie czasem po prostu odrzuca styl spiewania i wyglad i manieryzm..

A Mandaryna to nie rock tylko kobitka przerabia piosenki ulubionych wykonawcow ogolnie w swoim stylu muzycznym jest ok ,ja nie mam nic przeciwko:)
A pytanie Virgin jaki to rodzaj muzyki co bo oni sie kreuja na jakies popular disco-rock..ale ani tam rocka ani tam fajnej muzyki kurde ,a te teksty i koncerty w stylu " wiesniaczka z duzym silikonem macha dupa" sorki ale niesty prostaczka jest i nic tu nie poradzimy..A sama muzyka i teksty nie sa atrakcyjne i inteligentne . Po prostu nie da sie tego sluchac..
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

jovizna pisze:Następny zespół który dopisuje do czarnej listy to system of a down.
Uprzedziłaś mnie. Też miałem na to ochotę.
NIE ZNOSZę ICH! - ot i całe uzasadnienie. :-D
A jak chodzi o Mandarynę i wirgin to nie ma o czym :)) (nie kim!) rozmawiać.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A sama muzyka i teksty nie sa atrakcyjne i inteligentne . Po prostu nie da sie tego sluchac..
Uwierz, że jesli przetlumaczyc piosenki zagranicznych artystów, którym wszyscy tak hołdują.. to też przekonasz się, że nie są one wysokich lotów.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

jovizna pisze:
A sama muzyka i teksty nie sa atrakcyjne i inteligentne . Po prostu nie da sie tego sluchac..
Uwierz, że jesli przetlumaczyc piosenki zagranicznych artystów, którym wszyscy tak hołdują.. to też przekonasz się, że nie są one wysokich lotów.
i dlatego ja zanim powiem ze piosenka jest super pod wzgledem muzyki i tekstu zawsze szukam tlumaczenia albo sama tlumacze by dokladnie wiedziec o czym sie spiewa :wink: Ale wiekszosc ludzi nie ma zielonego pojecia o czym sa piosenki np. bon jovi ,a sa niby fanami :D jak na poczatku zaczelam sie udzielac na forach to sie takich interpretacji tekstow bj dowiedzialam ,ze mozna by bylo stworzyc nowe piosenki :-x
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No właśnie i skad teraz wiedziec czyja interpretacja jest dobra? :D
Mysle ze w przypadku nas tutaj, kazdy wie mniej-wiecej o czym spiewa bj.
Poza tym, pokaż dobrą stronę z tłumaczeniami piosenek zagranicznych artystow.. hmm brak? :D
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

dobrze znac ludzi co kochaja tlumaczyc piosenki i sa na anglistyce hehe
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Jak dla mnie VIrgin prezentuje soba jakas wartosc, calkiem dobrze brzmia, a dziewczyna ma dobry glos... druga sprawa jak to wyglada od strony komercyjnej... z zalosna kreacja wokalistki na przedzie.... no coz

Jak dla mnie TH do piachu... uzasadnienie ? nie potrafie znalezc chicby jednej pozytywnej cechy tego zespolu(?), wystarczy ?
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Moze nie okreslilabym tego wartoscią ale ma dziewczyna głos i tego jej nie mozna odmówić, jest zrobiona na lalunię ale to przeciez normalne że każda kobieta chce wyglądać ładnie i podobać się otoczeniu co? niech reke podniesie ta która się nie zgadza ;]
A to, czy będzie lepiej sie czula gdy włozy sobie implanty w piersi badz w posladki a usta beda pekac od botoxu :mrgreen: who cares????
Znow zbaczam z tematu, za bardzo sie wczulam :P

A Tokio Hotel? hmm ja tam nic nie wiem o nich i nigdzie mi sie nie obijają o uszy.

Dodajac... mnie bardzo denerwuje tzw "moda na nirvane" przychodzi okres w zyciu pewnej czesci nastolatkow, ktorzy buntuja sie przeciw wszytkiemu i wszystkim heheh hołdując własnie temu zespolowi, idolem czyniac sobie faceta ktory wolał sobie walnać w łeb.. eh i nawet nie rozumieja o czym mowa w piosencekach, ale przeciez sa "kims" bo nie sluchaja szmiry tylko "prawdziwej" muzyki...oł jeee dzieciaki

Nie chcialabym obrazic tej czesci fanow, ktorzy czuja ta muze i nią zyją- ale wiecie :P tak naprawde. ;)
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nirvana hmm wiecie co... ja tam nie mam nic przeciwko pare piosenek ma cos w sobie dziwnego i interesujacego
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Rattie pisze:Ja bym w sumie powiedział, że temat byłby ciekawszy gdybyście uzasadniali swój wybór, a nie rzucali samymi nazwami.
Proszę bardzo :D Death za to bliżej nieokreslone darcie, wycie i jakieś inne nieartykułowane dźwięki. Poprostu jak ich słyszę to aż mi się coś robi. Są fani takiego rodzaju muzyki, ja jednak sie do nich nie zaliczam.
Podobnie jest z The No Mads - nasz polski zespół którego członkowie pochodzą z okolic Katowic. Mogę słuchać tylko jedną ich piosenkę - przeróbkę 'Help' The Beatles, ale to tylko wtedy, kiedy poprostu przychodzi mi na to ochota, określani są mianem trash metalu... nie przemiawiają do mnie takie zespoły niestety... a szkoda, bo The No Mads ma przystojnego gitarzystę, pana Przemysława :wink:
A po drodze można by usunąć Tokio Hotel (śmią określać się mianem zespołu rockowego czy też metalowego, nie wiem, nie interesują mnie), bo jak ich widzę, to mi na nerwy działają poprostu :-D wiem, może i mało konkretny argument ale cóż...
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Teraz moja kolej!!

Post autor: Cryin »

Witam! Najpierw wymienię zespoły które dał bym do likwidacji, a potem postaram się uzasadnić! TH, Virgin, Iron Maiden, Maleńczuk i banda, Limp Bizkit, Linkin Park, rezsty nie pamietam ale jak sobie przypomne to dopiszę :razz:
TH - nie lubię!! Uważam że chłopcy biora się za coś za co nie powinni! Nie do końca wiedzą jaką siłę ma muzyka rockowa i jak ją wykorzystać! Trudno uwierzyc dzieciom, które nie ukończyły jeszcze szkoły!
Virgin - zgadzam się, teksty marne, muzyka amatorska! Nie przeszkadza mi to że ona sobie śpiewa gzdieś tam i wszędzie ją wciskają ale wkurza mnie jej wykreowany image! Uważa się za WIELK? artystkę, której nikt nie podskoczy! Mysli że jest tak rock & rollowa jak nikt inny!! Popre sie przykładem, ponieważ nie wiem jak to ująć :cfaniak: Nie dawno oglądalem urywek wywiadu z Dodą przeprowadzony dla jakieś telewizji. Oczywiście Doda chciała jak zwykle podkreslić jaka to Ona nie jest i opowiedziła o swoich przeżyciach na imprezie, kiedy to wyrzygała się do popielniczki!! Oczywiście wybuch jej "cudownego śmiechu", po czym dodała że tak trzeba bo to jest takie cool i rock & roll rządzi!! Tym udowodniła że tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia czym jest albo czym powinien być Rock & Roll. Najgorsze jest to że Ona ma napewno wielu młodych fanów, którzy wkraczają w okres dojrzałości i obierają sobie idoli. Starają się być tacy jak np Doda!Jest to straszne przynjmniej dla mnie. Zycie w stylu rock & rolla wiązę się z pewnymi zachowaniami kótre szokują ale są one poparte jakimś głębszym celem. Dużo muzyków w latach '60, '70 brało różnego rodzaju narkotyki, robilirzeczy kórych nie powinno się robić. Tych kótrych znam i zapisali się w hstorii rocka. Przetrwali ten trudny okres - nie biorą. tworzą dalej muzykę dobrą, a nawet i lepszą niż wcześniej - dojżalszą. Wypowiadając się podkreślają, ze był to zły okres w ich życiu i tak naprawdę do nieczego to nie prowadzi!! Np. Aerosmith, The Rolling Stones (szczególnie Keith Richards), Ray Charles, Muddy Waters oarz Ci kórych już nie ma włąsnie przez ten swopj życiowy błąd Elvis, Freddie Mercury, Bryan Jones, John Lennon i wielu wielu innych dobrych muzyków. To tyle jeżeli chodzi o Virgin!!
Iron Maiden - nie rozwijają się. Wiekszość piosenek jest podobna.
Myslovitz - za bardzo smęcą -również brak rozwoju
Maleńczuk - nie potrafi śpiewać, mało tego obraża zespołu które coś znaczą dla świata np Bon Jovi. Nie iwme jak ten Gość mógł znaleźć się w programie Idol - koszmar!!
Limp bizkit, Linkin Park - muzyka dla dorastających chłopców i dziewczynek!!

To wszystko! Mógłbym jeszcze wymieniać a wymeniać ale nie chce mi się!!
Przyznaję że bardzo ciekawy Post :D Pozdrawiam!
We don't need a Civil War!! Let's drink for hard working people!
Bon Jovi - Forever
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”