Sebastian Bach: Skid Row i solo

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

APB88
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: APB88 »

Ja należe do wielkich fanów Seby i Skid Row ;) odkąd dostałem na gwiazdkę ich debiutancki krążek po prostu nie mogłem wyjść z podziwu jakim to głosem dysponuje Bach! Dla mnie (bez urazy dla Forumowiczów) to była prawdziwa potęga amerykańskiego hard rocka ;P wystarczy wspomnieć In The Darkened Room, Wasted Time, Quicksand Jesus, Youth Gone Wild, I Remember You i 18 and Life ;D Jeśli chodzi o Bacha solo - mam wszystkie jego albumy. Ale jakoś nie robiły na mnie one dużego wrażenia (za wyjątkiem pamiętnej koncertówki "z przyjaciółmi") Najnowszy ukazał się 2011 r. w sumie z nowego na uwagę zasługuje tylko utwór TunnelVision. Skid Row bez Bacha niestety nie ma już tego ,,kopa" tak samo jak Bach bez swoich kolegów.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Jakby kto był zainteresowany - w tym tygodniu wyszła nowa solowa płyta Bacha, koncertowa wprawdzie, ale fajna ;) Polecam :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

APB88 pisze:Skid Row bez Bacha niestety nie ma już tego ,,kopa"
Zgadzam się.
APB88 pisze: tak samo jak Bach bez swoich kolegów.
Nie zgadzam się:P Seba daje radę moim zdaniem.

Aż sobie posłucham (czego dawno nie robiłam).
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

na itunes mozna juz kupic EP Skid Row - United World Rebellion - Chapter One

https://itunes.apple.com/us/album/unite ... d608659648

a tu do odsłuchu
http://www.deathmagnetic.pl/trash-metal ... -odsluchu/
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

APB88 pisze:Ja należe do wielkich fanów Seby i Skid Row ;) odkąd dostałem na gwiazdkę ich debiutancki krążek po prostu nie mogłem wyjść z podziwu jakim to głosem dysponuje Bach! Dla mnie (bez urazy dla Forumowiczów) to była prawdziwa potęga amerykańskiego hard rocka ;P wystarczy wspomnieć In The Darkened Room, Wasted Time, Quicksand Jesus, Youth Gone Wild, I Remember You i 18 and Life ;D Jeśli chodzi o Bacha solo - mam wszystkie jego albumy. Ale jakoś nie robiły na mnie one dużego wrażenia (za wyjątkiem pamiętnej koncertówki "z przyjaciółmi") Najnowszy ukazał się 2011 r. w sumie z nowego na uwagę zasługuje tylko utwór TunnelVision. Skid Row bez Bacha niestety nie ma już tego ,,kopa" tak samo jak Bach bez swoich kolegów.
Bo ja wiem... Moim zdaniem Solinger nieźle daje sobie radę, czego dowodem ostatni singiel. Czy piosenka nie ma kopa?
Skid Row skończył się gdzieś na... "Slave to the Grind". Zmiana brzmienia w postaci "Subhuman Race" była przysłowiowym gwoździem do trumny. Takie "My Enemy" nie wiadomo czemu kojarzyć sie może np. z "Wake Up" z debiutu Rage Against The Machine. Ale "Wyścig podludzi" warto znac chocby dla "Beat Yourself Blind", "Eileen" albo "Into Another".
Co do "Niewolnika Harówki" to juz inna kwestia. Rewelacyjny album. Prawie bez słabych momentów. Szczytowe osiągnięcie zespołu. Zwiewne - ni to aerosmithowskie, ni gunsowskie intro "Monkey Business" przechodzi w imponujaca galopadę gitar. Plus nieodżałowany Bach na wokalu. Dynamiczny utwór tytułowy z przeszywająca solówką, rajcowny, rozbujany "The Threat", który przywodzi mi na mysl "Dirty Little Secret" Bon Jovi. Kto wie, byc moze z tego powodu Jon zrezygnował z umieszczenia tak czadowego kawałka na regularnej trackliście?
Skid Row takiej płyty niestety już nie nagrają... Nie bez znaczenia jest uprzedzenie "fanów" do Solingera. Szkoda... Wszystko rozbija się o Bacha.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

mi głos Solingera jak najbardziej pasuje. Oczywiście jak porównać do wybitnych utworów Skidów z Bachem to ma się jak pięść do bazuki, ale jeśli porównywać do dzisiejszego Seba, to już moim zdaniem nie jest źle
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

IMO dzisiejszy Bach wcale nie tak wiele stracił... tzn. live to wiadomo, nie to samo, ale studyjne nagrania bywają świetne. Takie "Falling Into You" to jest to, co od Bacha oczekuję ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6nFmjPpbDYU
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”