Płyty na bezludną wyspę ;)

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Bon Jovi - HAND, These days, Crush, KTF,New Jersey, Slippery when wet, Fahrenheit 7800 i Power Station.
Jon Bon Jovi - Destination Anywhere
Nightwish - Once, Angels fall firs, Century child, Oceanborn
Rhapsody - Power of the Dragonflame
Mike Oldfield - Voyager :D
Simon & Garfunkel - The very best
Rav_Sputnik
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Rav_Sputnik »

Tigertailz - Bezerk - arcydzieło Glamowych Bogów z Walii

Tigertailz - Young & Crazy - j/w

Keel - The Final Frontier - właściwie teraz mógłbym dopisac do tego też następczynię 'final frontiera', czyli 'Keel' (1987), która jest równie dobra... po prostu świetne melodie i solidnie wykonany amerykańki rock, a że własnie takie granie mnie kręci, więc to bym wziął na ta jakąś wyspę :P

Ozzy Osbourne - The Ultimate Sin - najlepsza w moim mniemaniu płyta Ozzy'ego... to już samo to musi coś znaczyć... 'the ultimate sin', 'shot in the dark', 'lightning strikes', 'killer of giants', 'secret loser' itd... same dobre numery... finezja, polot, rock n' roll, zabawa... co prawda sam Ozzy miał się w tym okresie okropnie (ostro ćpał), ale jednak nagrał świetną płytę...

Bon Jovi - 7800 Degrees Fahreneit - za świetne melodie i refreny lepsze, niż na 'slipperze' i 'new jersey'...

Motley Crue - Girls, Girls, Girls- heh... nie chce tu wystawiać kolejnego pomnika dla oczywistej klasyki... po prostu najlepszy zespół i 2 znakomite płyty... wiem, wiem... brzmi to tak patetycznie i sztampowo, ale co zrobić...

Motley Crue - Shout At The Devil - j/w

Skid Row - Skid Row - tutaj fajne pop metalowe melodie połączone z drapieżnym hard rockiem... i krytycy już mieli podstawy, aby wymyslić nową szufladkę pt.' sleaze rock'...

L.A. Guns - L.A. Guns - kolejny doskonały album... :D
80's - the best fuckin' years of all time!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Bon Jovi - SWW, NJ, KTF i TD
Def Leppard - Hysteria, Adrenalize
Bryan Adams - Reckless, Waking Up The Neighbours, Cuts Like A Knife
Aersomith - Get A Grip
Europe - The Final Countdown, Out of This World
Firehouse - Firehouse, Hold Your Fire
White Lion - Pride
Winger - Winger
Bruce Springsteen - Born In The USA
EVENo

Post autor: EVENo »

Nikt nie powiedział ile tych płyt by miało być, więc wziąłbym wszystkie :P

Ale jakbym miał jakieś ograniczenia to skupiłbym się przed wszystkim na składankach Greatest Hits:

Bon Jovi - odważę się stwierdzić, że wszystkie poza Lost Highway :P Ale gdybym miał coś odłożyć, to na pierwszy ogień HAND, CRUSH, The Circle, BJ, 7800DF (Bounce bym wziął za te kilka perełek)

Def Leppard - Pyromania, Hysteria, Vault: GH

Queen - wszystkie trzy GH

Red Hot Chili Peppers - GH

Perfect - spooory dylemat, bo GH żadnego nie mają z tego co wiem. Ale na pewno krążki z dekady 80 i 90.

Ira - Znowu byłoby ciężko wziąć tylko wybrane tytuły. Póki co - nie wiem :P

Guns N' Roses - GH

Myslovitz - The Best Of
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Fajny temat:)
Heh... Wzialbym na 100 %- cala dyskografie Bon Jovi, Def Leppard, Danger Danger, Metallicy, plus pierwsza plyte Sixx A.M., jakis GH od Whitesnake, pewnie koncertowke Van Halen, "The Extremist" Joe Satrianiego... Wystarczy jak dla mnie ;)
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

Oprócz dyskografi BJ z pewnością G'n'R - Appetite for Destruction, Wilki- Przedmiescia, Janis Joplin Greatest Hits, Camera Obscura - My Maudlin Career i coś Aerosmith - nie umiem się zdecydować ;)
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Oprócz paru albumów BJ bez dwóch zdań dyskografia Queen. Ostatnimi czasy zdzieram ich płyty wręcz maniakalnie.
Btw, nie było mnie jakiś czas, ale powoli chyba tutaj wracam.
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Leonard Cohen - The Future
Jedyne studyjne wydawnictwo kanadyjskiego barda z lat 90 i prawdopodobnie jego najbardziej dopracowana płyta. Jest na niej tylko 9 utworów, ale i tak są bardzo długie i rozbudowane. Mój tato bardzo lubi twórczość Cohena i dlatego zostałem nią zarażony. Niektóre piosenki na tej płycie wręcz ocierają się o pop, ale trwają coś koło 6 minut.

ZZ Top - Rhythmeen
Album tego słynnego tria z Teksasu, które powróciło do starego brzmienia oraz definitywnie pozbyło się ze swojej muzyki wszystkich elektronicznych instrumentów. I tym samym odeszli z mainstreamu. Przez wiele był krytykowany jako wydawnictwo wtórne, na którym zaczęli zjadać własny ogon. Ale ja mam takich ludzi gdzieś, ponieważ ta płyta bardzo mi się podoba, pomimo głosów krytyki.

New Radicals - Maybe You've Been Brainwashed Too
Często z życia okazuje się że takie jednorazowe dokonania efemerycznych kapelek okazują się prawdziwymi muzycznymi klejnotami. Mózg tego projektu, Gregg Alexander to naprawdę wyjątkowo niedoceniony geniusz muzyczny, a piosenki jego autorstwa są bardzo chwytliwe i wprowadzają mnie w bardzo pozytywny stan świadomości.
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

- Pink Floyd "Dark Side of The Moon"
- Pink Floyd "Wish You Were Here"
- Alice In Chains "Dirt"
- Alice In Chains "Jar of Flies"
- Metallica "Master of Puppets"
- Metallica "Metallica"
- Pearl Jam "Ten"
- Pantera "Vulgar Display of Power"
- Wilki "Wilki"
- Hey "Ho!"
- Iron Maiden " The Number of The Beast"
- Closterkeller "Scarlet"
- U2 "The Joshua Tree"
- Scorpions "Blackout"
- Bon Jovi "Slippery When Wet"
- Bon Jovi "Cross Road.14 Classic Grooves(wyd.USA)"
EVENo

Post autor: EVENo »

Na początek mały offtop, że łatwiej jest wpisać w Google szukany temat z dopiskiem "Bon Jovi Portal", niż korzystać z wyszukiwarki na stronie :P

A do swojej listy dodaję Extreme Behavior zespołu Hinder. Ten krążek może zagościć niedługo w ścisłej czołówce moich ulubionych płyt, co dla zespołu, który nie nazywa się Bon Jovi, Def Leppard lub IRA to duży sukces ;]
specops
I Believe
I Believe

Post autor: specops »

Dyskografie Stonesów,Aerosmith, Bon Jovi, Springsteena i Def Leppard
Lady Pank "Tacy sami"
Leonard Cohen "Ten new songs"
Bryan Adams "The best of me"
Jethro tull "Heavy horses"
Hans &Candy Dulfer "Dulfer & Dulfer"
Ścieżki dźwiękowe do "Polowania na >>Czerwony Październik<<", "Black hawk down"i "Armageddonu" i "Top Gun"
Rod Stewart "It had to be you: The great American Songbook"
I do tego "Robinsona Cruzoe" i "Tajemniczą wyspę" Verne`a na audiobookach :))
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Teraz do mojej kolekcji doszła płyta: Kiss - Destroyer. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”