Forumowicz roku 2012, edycja V (II)

Wszystkie sprawy dotyczące fanów nie pasujące do innych kategorii.

Moderator: Mod's Team

Kto powinien zostać Forumowiczem Roku 2012?

Czas głosowania minął 15 grudnia 2012, o 08:44

Adrian
5
15%
KondZik
14
41%
Agata BJ
15
44%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Forumowicz roku 2012, edycja V (II)

Post autor: Agata BJ »

Ten konkurs z roku na rok wydaje się przyciągać coraz więcej entuzjastów, w tym roku również mnie nie zawiedliście. Chociaż na początku jakoś kiepsko szło Wam oddawanie głosów to w połowie tygodnia zdecydowanie się rozkręciliście :)

Do drugiego etapu konkursu przechodzą 3 osoby (kolejność przypadkowa):
KondZik
Adrian
Agata BJ

Walka była bardzo zacięta i wyniki zmieniały się niemal z każdymi oddanymi głosami.

Statystyki I etapu:
- swoje głosy oddało 20 osób
- do tytułu Forumowicza Roku 2012 wytypowano aż 21 różnych osób
- największa ilość głosów jaką oddano na jedną osobę to 13
- najmniejsza ilość głosów jaką oddano na jedną osobę to 1

Dokładne wyniki I etapu oraz rozkład głosów podam po zakończeniu konkursu.

Teraz natomiast zapraszam do głosowania w ankiecie: Kto powinien zostać Forumowiczem Roku 2012? :) Czas na głosowanie macie do przyszłej soboty tj. 15 grudnia.

Zachęcam również do komentowania i wyrażania własnego zdania co do wyników I etapu. A może ktoś się przyzna na kogo głosował? Lub na kogo zagłosuje teraz? Zapraszam do dyskusji!

Do dzieła! :)
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jak dla mnie zdecydowanie KondZik (na niego tez glosowalem w 1 etapie ). Z tej trójki najwięcej się udzielał na temat zespołu a skoro już jest w 2 etapie to znaczy,że wypowiadał się rzeczowo ;] Adrian chyba był w tym roku mniej aktywny a Agata zdaje sie glownie wypowiada sie w tematach dotyczacych roznego rodzaju gier (choc w obu przypadkach moge sie mylic ale takie mam odczucia).
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Gratuluję całej trójce. ;) I tylko Agata BJ, z konkursu z poprzedniego roku się utrzymała. ;) Brakuje mi najbardziej tutaj Miracle-BJ, która na bieżąco, przez cały rok była aktywna na forum. Ale jak to najczęściej bywa pamięta się o ostaniach miesiącach, ale się nie dziwię temu, bo wiadomo, że bardziej się pamięta ostanie pół rok, a nie pierwsze 6 miesięcy. ;) Szczerze w tamtym roku było łatwiej wybrać chyba trójkę, w tym roku miałem większe problemy, bo miałem dużo więcej kandydatów. Wybiorę chyba KondZika, bo na przestrzeni całego roku, był on najbardziej aktywny z tej trójki. ;)
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2012, o 10:16 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
alicjasz
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: alicjasz »

Dand pisze:Jak dla mnie zdecydowanie KondZik .
:)
EVENo

Post autor: EVENo »

A mój głos leci w kierunku Agaty, być może jest to trochę subiektywna opinia, ale takowa zabroniona nie jest :P

[ Dodano: 2012-12-09, 11:35 ]
Agata BJ pisze:swoje głosy oddało 20 osób
No cóż, faktycznie frekwencja nie zachwyca. Sam 24-godzinny versus przyciągnął ostatnio 15 użytkowników, a najważniejszy plebiscyt roku przynosi ledwo 5 głosów więcej? Nieładnie :P
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Ja w głosowaniu, podobnie jak w debiucie pozostanę wierna mojemu wyborowi dlatego zagłosowałam na Agatę. Zauważam dużą aktywność na forum całej finałowej trójki natomiast Agata poza sensownymi wypowiedziami w tematach jest dobrym adminem i naprawdę stara się, żeby forum funkcjonowało jak najlepiej (jej usilne namowy przekonały mnie do zagłosowania w konkursach mimo, iż początkowo nie widziałam zasadności mojego w nich udziału :) )

I oczywiście gratuluję całej trójce finalistów :)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Znowu będę zły i niedobry, ale muszę się wtrącić. Agata rok po roku jest w trójce... No nie rozumiem tego. W tym roku nie była zbyt aktywna do czasu koncertu i pogłosek o nim. 3 posty w październiku, koło 10 we wrześniu więcej w sierpniu, koło 40. 1 w lipcu, 2 w czerwcu, po jednym w maju i marcu plus parę w styczniu na temat zeszłorocznych wybór. Poza tym 90 parę procent postów to gry i zabawy. Forumowicz roku? Czy forumowicz miesiąca ten konkurs się nazywa? Nie będę się odnosił do poprzednich lat, bo nie chcę mi się aż tak podsumowywać jej działalności.

Adrian- Postów trochę mniej niż w poprzednich latach, ale jak pisał to jak zawsze długie posty na całą stronę jak to on. Były posty w grach i zabawach, ale sporo postów na temat nowej płyty, płyty richiego i spraw muzycznych.

Kondzik- co nie wszedłem na forum to coś pisał. Dawał jakieś tam niusiki w tematach, wypowiadał się krótko, ale dość rzeczowo.

Moim zdaniem brak tu osób, które bardziej zasługiwałyby na wejście do 3...
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

bartekbb23 pisze:Znowu będę zły i niedobry, ale muszę się wtrącić. Agata rok po roku jest w trójce... No nie rozumiem tego. W tym roku nie była zbyt aktywna do czasu koncertu i pogłosek o nim. 3 posty w październiku, koło 10 we wrześniu więcej w sierpniu, koło 40. 1 w lipcu, 2 w czerwcu, po jednym w maju i marcu plus parę w styczniu na temat zeszłorocznych wybór. Poza tym 90 parę procent postów to gry i zabawy. Forumowicz roku? Czy forumowicz miesiąca ten konkurs się nazywa? Nie będę się odnosił do poprzednich lat, bo nie chcę mi się aż tak podsumowywać jej działalności.
Nie jest to też konkurs pt "Kogo lubię najbardziej", a niestety Twoja sympatia do mnie nigdy nie była zbyt wielka ;) Żeby nie powiedzieć, że nie było jej wcale :D Ale mniejsza o to. Każdy miał prawo zagłosować, jeśli dobrze kojarzę to Ty w ogóle tego nie zrobiłeś. Po co więc w ogóle mnie analizujesz?
Głosy rozłożyły się właśnie tak. Nie musicie na mnie głosować, dla mnie samą przyjemnością jest prowadzenie tych konkursów :)
Ale podchodzenie do tego w ten sposób jak Bartek jest dla mnie z jednej strony śmieszne, a z drugiej przykre. No ale cóż, niczego innego się nie spodziewałam :)
Nie psujmy sobie zabawy, bardzo Was proszę ;)
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Ja też nie głosowałam, po prostu nie mogłam zdecydować, kto na to najbardziej zasługuje. Według mnie post bartekbb23 nie jest atakujący, więc myślę, że nie ma co się odnosić do kwestii sympatii i odbierać tego jako ataku - wyraził swoje zdanie, z którym ja się niejako zgadzam. Co nie znaczy, że ujmuję jakichkolwiek zasług na rzecz forum, jak chociażby organizacja tych konkursów. Z całej tej trójki faktycznie KondZik najbardziej zasługuje na wygraną, ze względu na aktywność i zamieszczanie fajnych rzeczy, których najprawdopodobniej sama bym nie znalazła.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Adrian jest the best ! Koniec kropka :D
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

;D lol. Naprawdę czasami nie mogę pojąć skąd biorę się w 3ce w momencie kiedy 70% moich postów dosyć mocno momentami uderza w poglądy zdecydowanej większości tutejszych forumowiczów. Mówię tutaj np o temacie, który Scrooge poruszył i podał w wątpliwość to, że albumy po 2000 roku nie są oceniane tak dobrze jak albumy sprzed.
Jasno na białym pokazałem, że w najważniejszych czy to zagranicznych magazynach czy PL albumy typu znienawidzony przez duża część Lost Highway czy choiażby Crush zebrały o wiele lepsze recenzję niż kultowe tutaj These Days czy KTF. W tego typu dyskusjach czuje się jak taki zły wujek przynoszący złą informację o tym, że Mikołaja nie ma, że to jest tylko piękna idea. Duża część pewnie nienawidzi moich postów i dlatego jestem zaskoczony, że jestem w tej trójce, gdzie osobiście nie widzę swoich największych faworytów.

Nie ma Rockstara, który daje mi wiarę, że są jeszcze fani, którzy czerpią prawdziwą od serca przyjemność z słuchania Bon Jovi czy Eveno, którego posty są tak pozytywnie zakręcone, że dodają forum duża dawkę humoru. Bartka było trochę mniej, ale też potrafi rozruszać forum.

Z powyższej trójki mam swojego faworyta, ale żeby nie agitować nie powiem teraz kto to. Myślę jednak i mam nadzieje, że ta osoba wygra.

Dzięki za głosy.
EVENo

Post autor: EVENo »

Agata BJ pisze:Ale podchodzenie do tego w ten sposób jak Bartek jest dla mnie z jednej strony śmieszne, a z drugiej przykre.
Muszę stwierdzić, że podejście Bartka jest jak najbardziej poważne, a nie śmieszne, bo jego wypowiedź choć lekko ofensywna, to jednak nie bezpodstawna. Wyraził swoje zdanie i solidnie je uargumentował. I jeśli jest to atak to bardziej odebrałbym to jako atak na osoby głosujące, niż na samą Agatę. Ja sam zaznaczyłem, że mój wybór jest subiektywny, bo niestety ciężko mi w tego typu rywalizacji o obiektywizm.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Nie odebrałam tego jako atak - żeby było jasne ;) I tyle bo nie chcę offtopować :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Bartek wyrazil swoje zdanie nie robiac tego agresywnie a rzeczowo wyliczając aktywność na forum czy raczej jej brak. Także jakość tej aktywności. Jeżeli to jest śmieszne podejście to ja juz nie wiem czym tu sie maja ludzie sugerowac przy wyborze.
Mysle,ze nie ma co sie obrazac za slowa krytyki czy watpliwosci bo zawsze w tego rodzaju konkursach takie coś musi sie pojawiać, nie da rady by wszyscy sie lizali po przysłowiowych jajkach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Adrian jest the best ! Koniec kropka :D

:comk2:

A co do posta(postu?) Bartka, to uważam, ze nie był on obraźliwy i podzielam zdanie, ze był rzeczowy.

Każdy z osobna ma swoje kryteria oddając głos. Moimi kryteriami są:
- Ilość postów w ciągu roku. Kilka osób które znam osobiście są świetnymi i oddanymi fanami BJ, ale na forum udzielają się rzadko. dlatego też nie biorę ich pod uwagi. Jest to jedno z tych kryteriów które sprawiają, ze forum żyje.
- Jakość postów. Najbardziej cenie takie, które powodują dyskusję. Mogą być odważne, ale nie mogą być obraźliwe. Osoby skrajnie chamskie nie maja co liczyć na mój głos. Ich próba dowartościowania się kosztem innych nie może liczyć na moją aprobatę. Obecnie takich osób nie ma, ale bywały.

+ Dodatkowe kryterium - Uczucia odnośnie postów - Kiedy mam 2 lub więcej osób między którymi się waham to pytam siebie do jakich osób poglądowo jest mi bliżej. Z obecnych aktywnych fanów Rockstar jest mi zdecydowany najbliższy. EVENO za umieszczenie IML w 3 lidze jest mi najdalszy ;) ale i tak mógł liczyć na mój głos (jeżeli bym zagłosował).

Każdy ma pewnie swój podobny system ocen. U niektórych widzę dosyć silną kategorię "lubie/nie lubię" czy to dobrze czy źle? Nie mnie oceniać. Ja mam swój powyższy i Bartek jak i każda inna osoba może podać go w wątpliwość, tak jak podał kryteria wyboru Agaty do 3ki. Mamy wolnośc słowa, a to i tak tylko zabawa.

Koniec.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fanforum”