Ride Cowboy Ride/New Jersey

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebastian P.
It's My Life
It's My Life

Ride Cowboy Ride/New Jersey

Post autor: Sebastian P. »

Witam! Mam pewne pytanie. Na płytce New Jersey pod nr 8 znajduje się utwór pod tytułem ''Ride Cowboy Ride''. Czt wg was jest to wstęp to następnej piosenki. Trwa to zaledwe około minuty (dokładnym być - [01-24]). I jescze jedno... Wiem, że to głupie, ale ;) na mojej płytce na tym utworze coś jakby se trzeszczało i nie wiem czy to tylko ja mam takową wadę na niej czy to jest taki wbudowany efekt :P . Sprawdźcie swoje płytki i zapodajcie odpowiedzi. :mrgreen: Z góry dzięx 8) narqa
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

'Ride Cowboy Ride' to taka akustyczna miniatura, trochę wstęp do 'Stick To Your Guns' :mrgreen: . A owo 'trzeszczenie' to nic innego, jak system Mono, w którym owa piosenka została nagrana-co zresztą jest napisane w książeczce ^-^.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
B0UNCE
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: B0UNCE »

Ride Cowboy Ride - hhhhmmm faktycznie brzmi to jak wstep do Stick To Your Guns. Nawet w tej miniaturce pojawia sie text ktory pozniej powraca w STYG. A co do jakosci nagrania - panowie JBJ i RS we wkladce do albumu napisali "recorded in mono" i podpisali sie pseudonimami - Captain Kidd/King Of Swing. Wiec to nie jest wada tej piosenki, tylko zapewne "efekt zamierzony" ;) .
Awatar użytkownika
Sebastian P.
It's My Life
It's My Life

Heh rzeczywiście kiedy teraz zajrzałem do książeczki jest tam wyraźnie to naskrobane. Ale ze mnie łajza ehhh sorki za bezsensowny topic. :|
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Fragment tekstu "Ride Cowboy ride"

Ride, cowboy, ride. Through the back door to heaven to the other side.
I wanna know the danger of a kiss. At midnight. Ride cowboy ride.
So you want to be a cowboy. Ride cowboy, ride. Baby, come on.
Ride, ride, ride.

I początek utworu "Stick to youre guns"

So you want to be a cowboy
Well you know it's more that just a ride
Guess you got to know the real thing
If you want to know the other side
Ain't nobody riding shotgun
In this world tonight

Wyraźnie widać nawiązanie, jednak nie można jednoznacznie powiedzieć, czy o to chodziło autorom. Chłopaki z Jersey mają wiele ulubionych i bardzo eksplowatowanych fraz w różnych utworach, chociażby słynne "All the good shits gone" Swoją drogą... ciekawy pomysł na temat :)
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Sebastian P.
It's My Life
It's My Life

Dzięki culles, teraz jestem już pewine iż Ride Cowboy Ride jest jakby wstępem do Stick To Your Guns. Było to dla mnie ważne więc jeszcze raz dzięx 8) No więc czas słuchać znów NJ... :!:
What is the distance between a bullet and a gun?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”