BJ w radio

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

w ESCE (jak mówią moje koleżanki, bo sama tego radia nie słucham) to co jakiś czas leci jakaś pioseneczka BJ :)
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

a ja dzisiaj na esce słyszałam LOAP i ten kto tam siedział ( nie mam pojęcia kto to był ) powiedział, że za każdym razem kiedy słyszy BJ to mu się cieplutko w serduszku robi
One light burning ...
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

jak slysze Loap w radiu, to za kazdym razem mnie ciarki przechadza :PPPP ;)
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

Przez pewien czas w tamtym roku szkolnym było tak:
że jak nie będzie LOAP w Radiu Zet na godzinę 6, to p******e - nie wstaje
Osiem zapałek
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Właśnie na RMF słucham We weren't born to follow :))
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

jovi pisze:Właśnie na RMF słucham We weren't born to follow :))
też chciałam o tym napisać. Normalnie pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę nie u p. Darka Maciborka :P :P Ale ten komentarz PO piosence to mnie trochę wkurzył, nie wiem co za dziad tam teraz ma dyżur ale powiedział '' No to to był Jon Bon Jovi(???) ale co tam Jon Bon Jovi my mamy lepszą gwiazdę teraz na tapecie...'' ;[ no co za dziadu, ci powie co tam jakiś JBJ, jeszcze samego Jona ujął zamiast cały zespół ;/
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ewaika789 pisze:też chciałam o tym napisać. Normalnie pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę nie u p. Darka Maciborka :P :P Ale ten komentarz PO piosence to mnie trochę wkurzył, nie wiem co za dziad tam teraz ma dyżur ale powiedział '' No to to był Jon Bon Jovi(???) ale co tam Jon Bon Jovi my mamy lepszą gwiazdę teraz na tapecie...'' ;[ no co za dziadu, ci powie co tam jakiś JBJ, jeszcze samego Jona ujął zamiast cały zespół ;/

zakładam, że dzisiaj mamy sobotę..... a w sobotę w rmfce z tego co wiem są wywiady z gwiazdami, więc, jeżeli mają jakąś polska gwiazdę na żywo, to zrobili to, żeby było zabawnie z tym ich rozmówcą, albo jak nagrywany wywiad z kimś zagranicznym, to żeby podwyższyć rangę tego kogoś żeby słuchać dalej audycji....choć jak mówię to są moje założenia, nie słuchałem osobiście. A co do Jon Bon Jovi... to szczera prawda ;] niby Jon z Rychem piszą piosenki, a Tico Dave i Hugh robią za muzyków sesyjnych i koncertowych jedynie, ich wkład w tworzenie piosenek jest pewnie bliski zeru, a biorąc pod uwagę fakt, jaką fantastyczna solówkę ma w tej piosence
Rysiek, to śmiało można było powiedzieć, że to był Jon Bon Jovi... tyle.

[ Dodano: 2009-09-05, 11:41 ]
a sory, jest jakiś program 'szoł ' ...to wiadomo, że jest o gwiazdach i skandalach, więc co się dziwić... Jon i skandale....wiadomo, jakby jakieś były to od razy byłby większą gwiazdą rocka i byłby tak może w końcu postrzegany, nie ma skandali, nie ma rozgłosu, nie ma gwiazdorstwa, proste.
Scrooge

Post autor: Scrooge »

bartekbb23 pisze:A co do Jon Bon Jovi... to szczera prawda ;] niby Jon z Rychem piszą piosenki, a Tico Dave i Hugh robią za muzyków sesyjnych i koncertowych jedynie, ich wkład w tworzenie piosenek jest pewnie bliski zeru, a biorąc pod uwagę fakt, jaką fantastyczna solówkę ma w tej piosence
Rysiek, to śmiało można było powiedzieć, że to był Jon Bon Jovi... tyle.
Taaa wskaż mi zespół w którym wszyscy muzycy biorą udział w tworzeniu piosenek... idąc twoim tokiem myślenia wszystkie płyty powinny być tytułowane JBJ tak jak Blaze i Dastination. Marne usprawiedliwienie dla nieprofesjonalnego zachowania prowadzącego, równie dobrze po U2 mógłby mówić, że "grał Bono"...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Scrooge pisze:Taaa wskaż mi zespół w którym wszyscy muzycy biorą udział w tworzeniu piosenek... idąc twoim tokiem myślenia wszystkie płyty powinny być tytułowane JBJ tak jak Blaze i Dastination. Marne usprawiedliwienie dla nieprofesjonalnego zachowania prowadzącego, równie dobrze po U2 mógłby mówić, że "grał Bono"...
idąc twoim tropem, każdy prowadzący jest nieprofesjonalny, nieraz mówili to był Bono, czy to był Bono z u2, oczywiście tu powiedział jon bon jovi, ale co ma mówić jon bon jovi z bon jovi? nie rozśmieszaj mnie, a tak po za tym, ja starałem się złagodzić czyjeś nastawienie a ty tylko próbujesz zaognić sytuacje, odpusć sobie następnym razem.
Scrooge

bartekbb23 pisze:
idąc twoim tropem, każdy prowadzący jest nieprofesjonalny, nieraz mówili to był Bono, czy to był Bono z u2, oczywiście tu powiedział jon bon jovi, ale co ma mówić jon bon jovi z bon jovi? nie rozśmieszaj mnie, a tak po za tym, ja starałem się złagodzić czyjeś nastawienie a ty tylko próbujesz zaognić sytuacje, odpusć sobie następnym razem.
od kiedy Ty taki łagodzący jesteś :P
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Scrooge pisze:Taaa wskaż mi zespół w którym wszyscy muzycy biorą udział w tworzeniu piosenek...
Choć do tej pory nie uczestniczyłam w dyskusji, to zabiorę głos - np. Pearl Jam.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Nie chciałem robić offtopu, ale moge wymienić chociażby obecne Gn'R, czy Queen sprzed śmierci Freddy'ego. Takich zespołów jest wiele, a że BJ to zespół Jona to reszta ma (może oprócz Richiego) marginalne znaczenie w pisaniu.

A apropos tematu to ja radia nie słucham. ;]
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Proszę panów o spokój bo ciąć będę :PPPP
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Scrooge

Na tym forum jest jedno wielkie cięcie... naturalną rzeczą jest fakt, że w pewnym momencie temat zostaje wyczerpany i dyskusja może chwilami schodzić na inny tor, by po czasie wrócić do głównego wątku. Moim zdaniem co niektórzy moderatorzy myślą, że pracują w jakimś archiwum w którym musi być alfabetyczny porządek treści ;/ swoim bezmyślnym "cięciem" zabijacie dyskusję a tym samym zabijacie to i tak już ledwo żyjące forum. Wszystkie wypowiedzi poza tymi łamiącymi przyjęte zasady dobrego zachowania powinny być PRZENOSZONE, a nie bezmyślnie usuwane (tak wiem, że wymagałoby to od Was trochę myślenia i wykonania czegoś więcej niż kliknięcie "usuń"). Inna sprawa, że na dobrze zorganizowanych forach zazwyczaj panuje taka zasada, iż po usunięciu czyjegoś postu, osoba otrzymuje informację, który z modów go usunął, aby była możliwość uzyskania informacji WHY (o tym abyście to Wy, moderatorzy sami takie wyjaśnienie pisali nawet nie śmiem myśleć).

Wracając do offtopu... jak w takim razie powinny być zapowiadane zespoły dla których piosenki piszą osoby z zewnątrz? Nazwiskiem tekściarza? Sorry - piosenkę, którą słyszycie w radiu gra 5 facetów występujących pod szyldem Bon Jovi... (właściwie to 4+1 - skoro to Jon + muzycy po diabła ceregiele z oficjalnym przyjęciem Hugha do zespołu?????)

[ Dodano: 2009-09-05, 12:47 ]
co do PJ to każdy szanujący się fan wie, że u nich takim odpowiednikiem Jona jest Eddie, który rządzi w zespole...
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Czy wy troszkę jednak nie przesadzacie. Od 25 lat Jon pisze piosenki wspólnie z Ryśkiem (oczywiście nie wszystkie ale większość) a w niektórych nawet Davidowi udało się wtrącić swoje trzy grosze, więc chyba jednak nie do końca jest tak jak próbujecie to tutaj przedstawić, że Jon jest liderem, który rządzi niepodzielnie w zespole a reszta służy tylko jako dodatek.

A co do zapowiedzi w radiu myślę, że nie różniła się ona od innych. Trzeba jakoś zapowiedzieć następną piosenkę, czy wywiad z gościem. A to czy Pan Prowadzący sformułował swoją myśl w taki a nie inny sposób to na prawdę nie jest wielki problem. Pamiętajcie że audycja idzie na żywo i każdemu może się poplątać język. Wszyscy wiemy, że miał na myśli najnowszy singiel ZESPO?U Bon Jovi i koniec. Nie ma sensu czepiać się takich drobiazgów jak to, że w jakimś jednym radiu, podczas jakiejś jednej audycji, jakiś jeden pan jeden raz zamiast powiedzieć zespół Bon Jovi powiedział Jon Bon Jovi.
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”