Z miłości czy dla pieniędzy?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Rattie pisze:Mniej sprzedają niż dawniej???? Dziwne..... jak to wytłumaczyć, bo chyba argument, że muzyka rockowa nie jest tak popularna jak dawniej i ludzie wolą sobie kupić płytkę R. Martina czy innej J.Lo. to chyba nie jest za dobry, no nie??
absolutnie nie jest dobry... zreszta ludzie słychajacy popu i tak BJ nie kupią cokolwiek by oni nie grali... muzyka rockowa zawsze była, jest i bedzie popularna... a ze w TV co innego teraz lansuja... życie :|
ja jade na duzy koncert... na stadion... mam nadzieje, że potwierdza moja teze, ze robia to z miłosci do rock n' rolla a nie tylko dla kasy :D
mam nadzieję, że dadza czadu, że to bedzie najpiekniejsza chwila w miom zyciu, że nigdy tego nie zapomnę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sebastian P.
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sebastian P. »

Jak każdy zespół chodzi głownie o to aby mieć kasę, ale wybrali muzykę ponieważ właśnie to kochają i chcą robić. Więc robią to i dla kasy i dla satysfakcji :D
What is the distance between a bullet and a gun?
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

muzyka rockowa zawsze była, jest i bedzie popularna... a ze w TV co innego teraz lansuja... życie
Buehehehe, jest popularna ale nie lansują w telewizji. Kobieto, czy Ty czytasz co piszesz?? Z tego co wiem, to w TV czy radiu lansują właśnie to co JEST popularne
zreszta ludzie słychajacy popu i tak BJ nie kupią cokolwiek by oni nie grali
Poprawka - 20 lat temu podobni ludzi kupowali płyty rockowe. Dlaczego? Bo ta muzyka była popularna. Gdyby rock rządził dalej, to Ci sami ludzi, którzy obecnie słuchają popu to byliby fanami cięższych brzmień
ja jade na duzy koncert... na stadion... mam nadzieje, że potwierdza moja teze, ze robia to z miłosci do rock n' rolla a nie tylko dla kasy
mam nadzieję, że dadza czadu, że to bedzie najpiekniejsza chwila w miom zyciu, że nigdy tego nie zapomnę
I niech na świecie zapanuje pokój, dobrobyt, ludzi zrozumieją swoje błędy i przestaną marnować ropę oraz zabijać orki :lol:
Jak każdy zespół chodzi głownie o to aby mieć kasę, ale wybrali muzykę ponieważ właśnie to kochają i chcą robić. Więc robią to i dla kasy i dla satysfakcji
Po raz kolejny napiszę - wybrali taki rodzaj, nie dlatego, że go kochali, tylko dlatego że był po prostu modny (postąpili jak 99% kapel)
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Rattie pisze: Po raz kolejny napiszę - wybrali taki rodzaj, nie dlatego, że go kochali, tylko dlatego że był po prostu modny (postąpili jak 99% kapel)
A skąd możesz być taki bardzo tego pewien? :P Można spekulować, każdy może mieć inne zdanie, ale tak na prawdę oni jedyni wiedzą jak było i dlaczego grają/grali taką muzykę, a nie inną.

Jak dla mnie...wciąż robią to, co kochają. Ale w życiu niestety ważne są pieniądze, dlatego trzeba łączyć przyjemne z pożytecznym.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Agata BJ pisze: Można spekulować, każdy może mieć inne zdanie, ale tak na prawdę oni jedyni wiedzą jak było i dlaczego grają/grali taką muzykę, a nie inną.
I tu pojawiaja sie slowa prawdy !! Nikt lepiej tego nie wie niz oni sami...
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Rattie pisze:
muzyka rockowa zawsze była, jest i bedzie popularna... a ze w TV co innego teraz lansuja... życie
Buehehehe, jest popularna ale nie lansują w telewizji. Kobieto, czy Ty czytasz co piszesz?? Z tego co wiem, to w TV czy radiu lansują właśnie to co JEST popularne
jest popularna w pewnych kręgach... ktos jednak kupuje rockowe płyty pomimo tego, że w TV i radiu non stop pop sieczka...
Rattie pisze:
zreszta ludzie słychajacy popu i tak BJ nie kupią cokolwiek by oni nie grali
Poprawka - 20 lat temu podobni ludzi kupowali płyty rockowe. Dlaczego? Bo ta muzyka była popularna. Gdyby rock rządził dalej, to Ci sami ludzi, którzy obecnie słuchają popu to byliby fanami cięższych brzmień
ale ci ludzie którzy 20 lat temu kupowali rockowe płyty na pop raczej sie nie przerzucili :P
nie twierdzę, ze rock teraz rządzi... po prostu jest popularny... chocby w kregach w jakich ja się obracam...
Rattie pisze:Po raz kolejny napiszę - wybrali taki rodzaj, nie dlatego, że go kochali, tylko dlatego że był po prostu modny (postąpili jak 99% kapel)
trudno, żeby grali muzę z lat 20 :P
to były ich czasy... czasy rock n' rolla... to dość chyba oczywiste...
a czemu teraz tak nie grają?? czasy się zmieniły po prostu... ale dalej sa swietną kapelą... grajacą swietną muze... i daleko im do popu... (cokolwiek okreslenie pop by nie znaczyło)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

nie twierdzę, ze rock teraz rządzi... po prostu jest popularny... chocby w kregach w jakich ja się obracam...
To jest popularny, ale nie rządzi......, Ty naprawdę nie rozumiesz chyba co piszesz. 'W pewnych kręgach...', heh żeś mi z argumentem wyskoczyła. W taki sposów to Ci moge udowodnić, że każda muzyka rządzi i jest popularna, znam ludzi z kręgów gdzie popularny jest jazz, reagge (czy jak to się pisze) czy nawet muzyka klasyczna. Zauważyłaś, że sama sobie zaprzeczasz ----->> piszesz, że rock jest popularny, ale nie jest puszczany w TV, piszesz, że rock jest oppularny ale nie rządzi...
trudno, żeby grali muzę z lat 20
A czemu nie mogli grać muzyki z lat 20-tych?? Kto im bronił??
a czemu teraz tak nie grają czasy się zmieniły po prostu... ale dalej sa swietną kapelą... grajacą swietną muze... i daleko im do popu.
I to jest właśnie dowód, że polecieli na kasę. Popatrz na świeżo powstałe kapele jak Gotthard, Casanova, 91 Suite i wiele innych, którzy mimo obecnych czasów grają porządny rock i AOR lat 80-ych... Da się?? Jak widać da.
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Po raz kolejny napiszę - wybrali taki rodzaj, nie dlatego, że go kochali, tylko dlatego że był po prostu modny (postąpili jak 99% kapel)
MEGALOOL

Toś synu pojechał... się rozpędził...

Sugerujesz, że zespoły które powstają w danej epoce grają jeden gatunek muzyki, w tym momencie popularny... wynikałoby więc z tego, że obecnie nowe zespoły rockowe nie mają prawa bytu. Pewnie powiesz, że to ten 1% który zostawiłeś sobie w zapasie, ale jeśli to co napisałeś było przemyślane, a nie pisane pod wpływem emocji to naprawdę Ci współczuję...
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

culles pisze:
Toś synu pojechał... się rozpędził...

Sugerujesz, że zespoły które powstają w danej epoce grają jeden gatunek muzyki, w tym momencie popularny... wynikałoby więc z tego, że obecnie nowe zespoły rockowe nie mają prawa bytu. Pewnie powiesz, że to ten 1% który zostawiłeś sobie w zapasie, ale jeśli to co napisałeś było przemyślane, a nie pisane pod wpływem emocji to naprawdę Ci współczuję...
Po pierwsze - synu, to se możesz mówić do swoich pluszowych zabawek.

A po drugie - pisałem o kapelach powstających w danej epoce, a Ty mi wyskakujesz z zespołami, które zostały założone niedawno.... nie wiem, może się nie znam, ale obecnie epoka rocka już przeminęła, więc cię do końca z tym argumentem nie rozumie. A poza tym, popytaj różnych ludzi, poczytaj sobie różne fora dotyczące rocka i dowiesz się, że faktycznie mam rację - 99% kapel powstała z chęci imprezowania, kasy i ogólnie rock'n'rollowego trybu życia. W tamtych czasach rock to była MODA tak samo jak techno, hh itp. jest obecnie (o jakości muzyki tych różnych rodzajów nie będe dyskutował bo nawet nie ma po co) I tamten post to jest moje zdanie, któe dalej utrzymuję. Pod wpływem emocji to raczej napisana była Twoja odpowiedź.
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

A po drugie - pisałem o kapelach powstających w danej epoce, a Ty mi wyskakujesz z zespołami, które zostały założone niedawno....
To Ci sie udało... sugerujesz, że obecne czasy to żadna epoka :x ... ciekawa teoria, jednak nie będę tego od Ciebie zgapiał... :P
A poza tym, popytaj różnych ludzi, poczytaj sobie różne fora dotyczące rocka i dowiesz się, że faktycznie mam rację
Sugerujesz, że wystarczy poczytać sobie fora i pogadać z tym, czy tamtym i już znasz się na wszystkim? ?adnie... ale czy swoje własne zdanie sie nie liczy?
99% kapel powstała z chęci imprezowania, kasy i ogólnie rock'n'rollowego trybu życia
Więc jednak dla ideologii R'n'R hmmm.... sam sobie zaprzeczasz...
W tamtych czasach rock to była MODA tak samo jak techno, hh itp.
Więc jak pisałeś wcześniej nie powinny powstać dobre Rockowe(lub jego odmiany) zespoły.
jest obecnie (o jakości muzyki tych różnych rodzajów nie będe dyskutował bo nawet nie ma po co)
Powiedzmy, ale to zależy jakiej muzyki...
Pod wpływem emocji to raczej napisana była Twoja odpowiedź.
I tu masz rację... pisałem pod wpływem emocji... tak jak robię to teraz... ale bez nich czy z nimi mam takie samo zdanie.

Podsumowując... o gustach się nie rozmawia i każdy ma prawo mieć własne zdanie i może mnożyć przykłady potwierdzenia swojej teorii. Już się nie wypowiadam, bo będzie później, że się kłócę... jednak nie umniejsza to faktu że bawi mnie Twoja teoria, o tym, że niema aktualnie dobrej muzyki... :)
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Słuchaj facet... nawet nie mam ochoty się z Tobą kłócić, bo po prostu pieprzysz. Po pierwsze dowiedz się co to jest czytanie ze zrozumieniem (bo jesli mój tekast o tym, że epoka rocka przeminęła interpretujesz jako 'obecnie nie ma żadnej epoki' to....)

A po drugie, smieszny to jesteś Ty i Twoje wypowiedzi.

[ Dodano: 2006-03-12, 14:04 ]
Ok, już naszła mnie ochota, żeby coś konkretniej napisać
To Ci sie udało... sugerujesz, że obecne czasy to żadna epoka ... ciekawa teoria, jednak nie będę tego od Ciebie zgapiał...
Gdzie napisałem że 'obecne czasy to żadna epoka'??

Więc jednak dla ideologii R'n'R hmmm.... sam sobie zaprzeczasz...
Tu w sumie mnie masz. Wprawdzie chodziło mi jeno o balowanie i chlanie w każdej chwili, ale źle to okresliłem
Więc jak pisałeś wcześniej nie powinny powstać dobre Rockowe(lub jego odmiany) zespoły
Nie przypominam sobie, żebym tak pisał.
I tu masz rację... pisałem pod wpływem emocji... tak jak robię to teraz... ale bez nich czy z nimi mam takie samo zdanie.
I teraz ja Cię mam - najpierw mi zarzucasz, że piszę coś rzekomo pod wpływem emocji, a teraz przyznajesz się że sam to robisz... hehe i to ja jestem smieszny??

A co do muzyki, to wątpię żebym napisał, że aktualnie nie ma dobrej skoro cały czas wszędzie za przykład dobrych świeżo powstałych kapel wymieniam różne zespoły.....
Jak nie rozumiesz czyjejś wypowiedzi to nie komentuj, bo wychodzi z tego ładne błotko, a (znając niektórych modów) zjebę dostanę ja :)
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Skoro grają dalej dobrą muzykę - muszą to lubić, bo dla samej kasy, bez jakiejkolwiek pasji nie powstałyby wspaniałe utwory.
Aczkolwiek, kase z tego mają nie małą a to też jest jedną z pobudek do tworzenia.
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Ja myślę że robią to i ze względu na pasję jak i na kasę. Poza tym sądzę, że jednak głównie z pasji wciąż grają fajne piosenki z czego się bardzo cieszę :D
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
BonJovianka
Save a Prayer
Save a Prayer

hmm

Post autor: BonJovianka »

Sama nie wiem co myśleć ... z przyzwyczajenia - bardzo możliwe, bo jestem pewna, że każdemu z nich by czegoś brakowało po kolejnym rozstaniu. No przecież chyba dwa razy już się schodzili ...
z miłości - no nie wiem ... gdyby to była miłość do muzyki, to chyba mieli by lepsze kawałki ... chyba, że pomysły im się już skończyły ...
Przyzwyczajenie + miłość = przyjemność ???
Może robią to nie tyle co z miłości, ale dla przyjemności ... :?:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

z miłości - no nie wiem ... gdyby to była miłość do muzyki, to chyba mieli by lepsze kawałki ... chyba, że pomysły im się już skończyły ...
Można chodzić i się śmiać. Czy I Am to nie genialny kawałek, czy DLSecret to nie genialny kawałek, czy COmplicated to nie genialny kawałek, czy Who Says to nie genialny kawałek, czy Story to nie genialny kawałek, czy ....

Tak robią to z: przyzwyczajenia, dla pieniędzy, z miłości, bo robią to dobrze i sprawia im to przyjemnośc, bo bez muzyki nie mogą żyć, bo potrzebują na nowy dom, potrzebują na karme dla psów ...

Co za idiotyzm. Jade na koncert to Stuttgardu i jak będzie Jon przechodził koło mnie to zapytam się go czy dla sławy, kasy, seksu, itp to robią . Dobra. Ale potem dacie sobie już spokój. OK ?

A Rattie co do epoki, to obecna epoka to epoka Czarnej muzyki - rapu hip-hopu itp.
A Rock 'N' Roll umarł popatrz choćby na takie "nowe" Vig Vam - dno :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”